Main menu

header

914 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Într-un peisaj montan de... reclamă photoshopată, dar neverosimil de real, Ski Resort Transalpina își răsfață vizitatorii pe malul magnificului lac Vidra, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la cunoscuta stațiune Voineasa este de aproximativ 34 Km. În imediata apropiere (7,5 Km), la Obârșia Lotrului se află intersecția cu Transalpina, „Drumul Regelui”, care unește Muntenia de Ardeal, șoseaua construită la cea mai mare altitudine în țara noastră.

Unul dintre puținele locuri din România cu poluare zero

Zona lacului Vidra, un important punct de atracție turistică, are din 2012 o pârtie de schi care completează supergeneroasa ofertă turistică din zonă. Proiectat pentru a deveni unul dintre cele mai performante domenii schiabile din România, complexul schiabil de lângă lacul Vidra vă așteaptă să vă bucurați de sporturile de iarnă într-o zonă cu un imens potențial turistic. La baza pârtiei sunteți la 1.350 m peste nivelul... mării! De acolo pornește o telegondolă (pe o distanță de aproximativ 2,9 km), care urcă până la 1.800 m, de unde puteți continua ascensiunea cu un teleschi până la 2.055 m, pe Vârful Bora. Cel mai înalt punct din Munții Latoriței, grupă muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotru din Carpații Meridionali. Lungimea totală a pârtiei este aproximativ 6,8 km. Aerul din zonă este puternic ozonificat de pădurile încă dese de conifere, în special pin, fiind unul dintre puținele locuri din România cu grad de poluare zero.

Barajul și lacul de acumulare, adevărate minuni inginerești

Lacul de acumulare Vidra se întinde pe aproximativ 1.000 de hectare, fiind cel mai „înalt” din țară, la altitudinea de 1.289 m. În el se adună apa din mai multe râuri şi pârâuri, printr-un sistem format din nu mai puţin de 81 de captări, o adevărată minune inginerească. Este principala sursă de apă pentru alimentarea celei mai mari hidrocentrale subterane din țară, aflată la Ciunget. Barajul de la Vidra are peste 120 de metri înălţime. Cota coronamentului îl situează pe locul 3 în România, după cele de la Bolboci şi Galbenu.

Distanțe până la Ski Resort Transalpina: Petroșani - 36,7 km (DN7A), aproximativ 37 de minute, ruta: Petroșani - Obârșia Lotrului - Vidra; Sibiu - 137 km (DN7/E81 şi DN7A), aproximativ 2 ore și 10 minute, ruta: Sibiu - Brezoi - Voineasa - Vidra; București - 281 km (A1, DN7/E81 şi DN7A), aproximativ 3 ore și 45 de minute, ruta: București - Pitești - Râmnicu Vâlcea - Călimănești - Voineasa - Vidra