Main menu

header

915 20 1de Mădălina Popescu

În 2023 vom găsi noi modalităţi, mai autentice, să ne hrănim credinţa, speranţa şi viziunea. Luna martie reprezintă punctul de cotitură al anului. Cu trecerea lui Saturn în Peşti, ceea ce este un aparent echilibru se va dizolva pentru a ajunge la cel autentic. Universul ne va asculta, cerurile se vor deschide, dar doar pentru cei care îşi asumă responsabilităţi. Saturn în Peşti aduce lecţia credinţei, ce presupune renunţare şi sacrificiu. Tot în martie are loc prima intrare a lui Pluto în Vărsător. Este timpul să construim temelii mai solide, bazate pe adevăr şi integritate. Poziţia lui Jupiter în Berbec în primele luni ale anului va întări pontențialul şi ambiţia, susţinând atingerea obiectivelor. Iar când Jupiter păşeşte în Taur, semn de Pământ, atenţia se va îndrepta pe extinderea abundenţei în viaţa noastră. Recompensele ar putea fi generoase. Cu destinul în Berbec începând din luna iulie, ne vom întreba, timp de 18 luni, cine suntem noi şi cu cine alegem să ne însoţim.

Berbec l 21.03.-20.04.

Demarează proiecte noi, destinul se mută pe semnul lor

2023 va favoriza creşterea afacerilor pentru nativii Berbec, mai ales în prima parte a anului. Jupiter în casa valorilor va susţine dorinţele profesionale ale Berbecilor, lăsându-i să îşi urmeze pasiunile. Se poate spune că emoţiile vor juca un rol esenţial în viaţa nativilor în acest an. Cu toate acestea, ceea ce le va influenţa cel mai mult emoţiile, va fi viaţa amoroasă şi cariera. Astrele semnalează numeroase oportunităţi în dragoste. A doua jumătate a anului va aduce maturitate relaţiilor. Pentru nativii care sunt încă singuri, astrele prezic câteva veşti bune. Ei ar putea să găsească dragostea într-un vechi prieten şi ar putea chiar să primească o cerere în căsătorie de la acea persoană. Sectorul cel mai activat va fi cel financiar şi al resurselor, dar şi cel legat de stima de sine. Berbecii se vor simţi motivaţi să îşi asume proiecte noi care le vor îmbunătăţi în mod substanţial situaţia financiară. Este nevoie ca nativii să-şi controleze cheltuielile în acest an, să gestioneze cu înţelepciune investiţiile şi resursele financiare provenite din asocieri. Există şanse de a recupera bani pe care este posibil să îi fi împrumutat prietenilor sau familiei. În lunile mai, septembrie şi octombrie, Berbecii vor reflecta asupra situaţiei financiare şi vor gândi dintr-o perspectivă pe termen lung. Berbecii sunt foarte muncitori, dar şi foarte stresaţi. Din 2023 vor avea o altă filozofie de viaţă, vor acorda sănătăţii o atenţie deosebită şi vor beneficia de mai multă energie.

Taur l 21.04.-21.05.

Ies din zona de confort şi profită de oportunităţi

În 2023, Taurii vor vâna în primul rând bani și experiențe noi. Încep noul an plin de entuziasm și motivație. Nevoia puternică de a planifica lucrurile în detaliu în avans îi va propulsa înainte. Cu siguranță ei vor avea o idee clară despre carieră și dorința de a face maximum pentru aceasta, chiar dacă trebuie să participe la seminarii speciale sau să studieze din greu. Lunile de primăvară vor trezi dorința de a călători și de a cunoaște noi culturi. Planul lor de a combina experiențele de călătorie cu câștigul de bani va funcționa bine. Puterea lor va fi perseverența și ambiția și, de aceea, se recomandă să abordeze obiectivele direct. Cu toate acestea, nativii acestui semn de pământ tind spre materialism şi se pot găsi cu ușurință în situații în care par insensibili. Acest lucru nu se aplică relațiilor și pot spera la experiențe intense și emoționale în relaţia de cuplu. Lunile de toamnă vor fi cele mai benefice nativilor singuri, care îşi doresc o relaţie. Ei vor fi mai deschişi spre a primi şi oferi iubire. Guvernatoarea zodiei lor, Venus va retrograda în 2023, iar în această perioadă nativii vor dori să reamenajeze căminul sau să reia contactul cu unii membrii ai familiei. Tot atunci, pot apărea cheltuieli neprevăzute ce le pot afecta bugetul. 2023 va fi un an în care Taurii vor învăţa mult în domeniul tehnologic şi vor descoperi succesul atunci când nu se aşteaptă. Ei trebuie doar să părăsească zona de confort şi să îmbrăţişeze oportunităţile care li se oferă.

Gemeni l 22.05.-21.06.

Pun bazele unei cariere solide şi de viitor

În anul 2023, Gemenii vor avea ocazia de a se elibera de mai multe bagaje pentru un progres mai bun şi de a trece cu vederea peste toate zonele neclare ale vieţii lor. Tranzitele planetare ale lui 2023 le vor aminti nativilor când să evite situaţii şi scenarii şi când să profite în modul cel mai bun posibil pentru a avea succes. Ei nu vor obţine chiar totul pocnind din degete, însă vor avea parte de oportunităţi multiple care se pot materializa în realizări. Totul va fi posibil, dacă vor depune mai mult efort, vor investi timp şi îşi vor asuma responsabilităţi. Începutul şi mijlocul lui 2023 sunt destul de monotone în ceea ce priveşte iubirea. Cei aflaţi în relaţii serioase vor continua pe acelaşi făgaş, fără a face mari schimbări în viaţa de cuplu. Cei singuri vor fi mai favoriţi în găsirea unui partener în cea de a doua parte a anului, când casele iubirii vor fi activate de tranzite benefice şi iubirea însăşi va bate la uşa lor. Ei îşi doresc să aibă alături pe cineva cu care să simtă o conexiune profundă şi cu care să împărtăşească idealuri şi idei. Finanţele nu sunt aspectul din viaţa Gemenilor care le va aduce mulţumire şi de aceea se recomandă multă prudenţă în ceea ce priveşte banii şi speculaţiile financiare. Cu Saturn pe casa carierei, Gemenii se vor concentra pe construirea unei baze solide şi de viitor. Fanteziile Gemenilor despre faimă şi prosperitate pot fi transformate în realitate doar cu sprijinul unor acţiuni practice.

Rac l 22.06.-22.07.

Se transformă în plan profesional

Anul 2023 este despre relaţii pentru Raci. Aspectele planetare vor susţine Racii să-şi concentreze energiile în principal pe construirea de relaţii cu cei dragi şi partenerii lor. Imaginaţia nativilor va fi la cote înalte, astfel că ei pot avea o mulţime de idei bune, care îi vor uimi atât pe colegii de muncă, cât şi pe cei dragi. Ei se vor implica în toate proiectele prietenilor, rudelor sau familiei. În prima parte a anului Jupiter se află în sectorul carierei, iar nativii vor experimenta o perioadă bună în domeniul profesiei lor. Acest tranzit va fi transformaţional şi va putea schimba multe în cariera Racilor, făcându-i să iasă din carapacea lor protectoare. Au acum şansa de a face ce îşi doresc cu adevărat. În 2023 Racii îşi vor revizui credinţele şi sistemul de valori. Ei vor analiza profund modul în care acestea le-au influenţat viaţa şi se vor întreba dacă mai au vreun sens. Mai mult decât atât vor simţi nevoia de a-şi extinde orizonturile, de a experimenta mai mult şi de a învăţa lucruri noi, dar şi de a călători. Racii vor fi mai optimişti şi dornici de aventură. În mod cert, anul 2023 nu va fi cel mai bun din punct de vedere al finanţelor. Lunile cele mai favorabile vor fi cele de vară. În restul anului, este bine că Racii să estimeze posibilităţile în mod realist şi să gestioneze corespunzător bugetul. Neplăcerile vor sta departe de ei, atâta timp cât dau dovadă de cumpătare. Sfârşitul anului va aduce cea mai bună perioadă în ceea ce priveşte iubirea.

Leu l 23.07.-22.08.

Se pun în valoare şi se fac remarcaţi

Leii se vor bucura de efectele favorabile ale majorităţii planetelor în 2023. Deşi vor exista unele piedici, zelul nativilor de a prospera în viaţă îi va ajuta să depăşească obstacolele. Din punct de vedere profesional, Leii vor avea anumite avantaje, deoarece ei sunt cu adevărat impunători, au o voinţă de fier şi o îndârjire mai rar întâlnită, atunci când îşi propun să ducă ceva la bun sfârşit. Aceste trăsături sunt cele care vor susţine Leii în 2023 fie să se lanseze într-o nouă carieră, fie să fie avansaţi în cea pe care o au deja. Şi pentru cei care au deja cariera de vis se anunţă surprize. Chiar dacă la început aceste schimbări îi vor lua prin surprindere, ulterior vor constata cât de binevenite sunt în viaţa lor. Tot ce au ei de făcut este să se pună în valoare şi să se facă remarcaţi. Leii nu vor avea probleme financiare deosebite în 2023. Este de aşteptat ca lucrurile să continue pe făgaşul deja stabilit, fără prea mari realizări, dar totodată fără probleme majore. Pe parcurs ar putea apărea situaţii în care vor fi nevoiţi să renunţe la anumite excentricităţi şi cheltuieli inutile, pentru a se încadra în bugetul prestabilit. Leii sunt foarte mândri de felul lor, aşa că nu vor recunoaşte prea uşor dacă au probleme, indiferent dacă sunt de natură fizică sau emoţională. Aceşti nativi trebuie să se menţină în formă, dacă vor să îşi păstreze sănătatea. În ansamblu, 2023 nu este un an dedicat iubirii, dar aduce prilejuri de a cunoaşte pe cineva pentru nativii celibatari.

Fecioară l 23.08.-22.09.

Călătoresc şi îşi lărgesc orizonturile

Anul 2023 aduce Fecioarelor o doză de perseverenţă şi disciplină, aşa că ele ar trebui să profite de această oportunitate la maximum. Nativii Fecioară sunt muncitori şi conştiincioşi, dar se blochează în faţa unor detalii şi tind să piardă perspectiva asupra imaginii de ansamblu. În anul 2023, Fecioarele se vor concentra pe tabloul general al vieţii şi nu pe amănunte. Una dintre marile calităţi ale Fecioarelor este că nu se tem de muncă, iar acest lucru le va ajuta să îşi croiască o nouă carieră, dintr-un talent încă nedescoperit. Din punct de vedere profesional, nativii ar putea începe parteneriate sau colaborări de afaceri care vor da rezultate foarte bune. Ele îşi vor dori să câştige mai mult şi acest lucru va fi posibil doar cu decizii bune în ceea ce priveşte invesţiile. Unii nativii ar putea scăpa în acest an de o datorie sau de un împrumut. Călătoriile vor servi ca experienţe de învăţare şi vor deschide orizonturile. Nativii vor lua contact cu oameni, idei şi moduri de viaţă noi. Îşi vor da seama că unele tipare ale gândirii necesită o ajustare. Dragostea îşi va găsi drumul către Fecioare anul acesta în moduri pe care nu şi le-au imaginat vreodată. Cei timizi vor prinde curaj să caute dragostea şi cei îndrăzneţi vor ajunge să aibă în sfârşit maturitatea de a găsi un echilibru între dorinţa de a avea o relaţie şi viaţa profesională. Nu se anunţă probleme de sănătate deosebite pentru aceşti nativi în 2023, deşi pe alocuri ei vor tânji după relaxare mentală şi fizică.

Balanță l 23.09.-22.10.

Pun relaţiile la microscop

Anul 2023 se anunţă pentru nativii Balanţă a fi unul extrem de ocupat din punct de vedere al vieţii sociale, iar tot ce au de făcut este să fie fermecători. Nodurile lunare se mută din luna iulie pe axa relaţiilor, astfel că Nodul Sud ajunge în casa personalităţii, iar Nodul Nord în casa relaţiilor. Destinul în zodia opusă îi împinge pe nativii Balanţă să se focuseze pe relaţii, să evalueze relaţiile existente şi să atragă oameni în viaţa lor care să îi completeze. Este timpul pentru dragoste în viaţa Balanţelor inclusiv dimensiunea erotică. Ele au nevoie doar de curaj să iubească şi să se lase iubite. Guvernatoarea zodiei lor, Venus, va retrograda în 2023 şi va aduce reevaluări şi regândiri legate şi de relaţiile nativilor cu prietenii şi grupurile din care ei fac parte, dar şi de planurile nativilor de viitor. Deşi Saturn îi va testa începând din luna martie la fiecare pas, va fi un an favorabil profesiei şi educaţiei. Saturn se mută pe casa muncii şi le va aduce Balanţelor şanse şi oportunităţi de a-şi analiza viaţa de zi cu zi şi de a găsi soluţii pentru a-şi îmbunătăţi rutina, devenind mai productivi şi mai eficienţi, aducând mai multă structură şi ordine. Asumarea mai multor responsabilităţi îi va forţa pe nativi să înveţe să-şi gestioneze mai bine timpul pentru a evita stresul ce le poate afecta sistemul imunitar. Ei trebuie să se asigure că rutina şi obiceiurile sănătoase nu vor fi perturbate, căci pot apărea probleme legate de sistemul digestiv şi nervos.

Scorpion l 23.10.-21.11.

Au parte de succes şi recunoaştere

În anul 2023 Scorpionii vor avea mai multă încredere în forţele proprii, ceea ce îi va ajuta să atingă obiective vitale pentru ei. Vor începe anul cu mult curaj şi sârguinţă. Nativii stabilesc obiectivele pas cu pas şi pot atinge astfel cu uşurinţă obiectivele propuse. Tranzitul lui Jupiter în primele luni ale anului, îi face pe Scorpioni mai productivi şi mai eficienţi, punându-şi abilităţile în valoare. Este o perioadă bună pentru a obţine un nou loc de muncă, iar oportunităţile nu vor lipsi. Lunile iulie-august sunt cele mai favorabile progresului profesional. Aspectele planetare îi vor susţine pe nativi aducând succes şi recunoaştere, precum şi recompense financiare. Scorpionii continuă să experimenteze schimbări în relaţii. Ei pot fi mai deschişi către parteneriate nonconvenţionale. Nativii singuri vor fi atraşi de parteneri neobişnuiţi sau vor simţi nevoia unor relaţii ieşite din tipare. Iar pe cât de repede pot intra în astfel de relaţii, la fel de uşor pot ieşi din ele. Saturn în zodia Peşti aduce Scorpionilor lecţia iubirii de sine. Ei vor învăţa astfel să nu mai pună preţ pe ceea ce cred alţii despre ei. Cu Saturn pe casa creativităţii şi a iubirii, distracţia şi jocurile vor fi simţite ca un fel de pierdere de timp. Nativii vor tinde să îşi concentreze eforturile şi timpul liber către activităţi creative. Ei vor fi mai preocupaţi de cercetare şi investigaţie, ar putea începe chiar şi un studiu nou. Scorpionii adoptă din 2023 un stil de viaţă mai sănătos.

Săgetător l 22.11.-21.12.

Îşi asumă responsabilităţi

2023 îi va găsi pe Săgetători foarte ocupaţi fie pentru că au parte de provocări interesante la locul de muncă, fie că sunt în căutarea unui nou job. Săgetătorii vor avea un mare interes în a învăţa lucruri şi aptitudini noi, de aceea studiile şi specializările vor fi priorităţile acestui an. Există şansa ca unii Săgetători să se reorienteze profesional şi să găsească acel domeniu care îi pune cel mai bine în valoare, chiar dacă înseamnă să lucreze independent sau după un program în schimburi. Domeniul financiar în 2023 are un parcurs linear şi deloc spectaculos. Săgetătorii se află într-un proces de transformare al modului în care gestionează banii şi a celui în care îi câştigă. În prima parte a anului vor fi tentaţi să cheltuie mai mult decât au planificat pentru anumite plăceri, ei nefiind conştienţi că şi le pot permite. Cumpătarea este recomandarea pentru acest an! În prima parte a anului Jupiter va tranzita casa iubirii, un aspect favorabil romantismului. Pentru nativii singuri vor exista oportunităţi de a cunoaşte persoane noi. Pot întâlni noi parteneri şi se pot îndrăgosti. Cei aflaţi în parteneriate stabile vor avea parte de mai mult romantism. În 2023, Săgetătorii vor fi mai preocupaţi de familie şi de relaţiile cu membrii lor. Unii nativi îşi pot asuma mai multă responsabilitate faţă de unii membri ai familiei. Tot în acest an, nativii conştientizează că sănătatea trebuie să primeze în faţa altor aspecte şi decid să adopte un regim alimentar sănătos.

Capricorn l 22.12.-19.01.

Îşi descoperă talente noi

Anul 2023 va fi revoluţionar pentru Capricorni, aşa că ar fi bine ca ei să se pregătească! Nativii sunt dornici de a învăţa lucruri noi. Ei pot descoperi un talent ascuns pentru ceva ce nici nu îşi pot imagina, ce poate deveni o sursă de venit. Poziţia planetelor îi va ajuta pe nativi să depăşească viziunea lor prea realistă şi materialistă asupra lumii, oferindu-le suficientă putere mentală şi imaginaţie. Cu Pluto încă la ei acasă, se va finaliza procesul transformator prin care au trecut în ultimii ani şi care a avut ca scop remodelarea imaginii de sine. Tot ce le-a stat în calea manifestării, potenţialul maxim poate fi lăsat în sfârşit în urmă. Ei renunţă la control şi încep să exerseze autocontrolul reuşind să se conecteze la puterea lor interioară. Modul de comunicare şi de transmitere a ideilor se poate schimba în 2023, iar acest aspect va fi vizibil şi în relaţiile de dragoste. Ei vor găsi noi modalităţi de connectare cu cei dragi, dar şi noi căi de a-şi exprima iubirea. Nativii singuri pot fi atraşi de parteneri neobişnuiţi şi au şansa de a începe relaţii de durată, bazate pe sentimente inedite. Depinde însă de ei cât de disponibili sunt pentru o relaţie serioasă. Problemele de sănătate cu care se vor confrunta Capricornii în 2023 nu sunt unele noi. Ele sunt legate de stres şi oboseală psihică acumulate la locul de muncă. Doar învăţând să delege din sarcinile care îi apasă, vor ajunge să se simtă mai liberi şi îşi vor recăpăta vitalitatea.

Vărsător l 20.01.-18.02.

Se bucură de libertate

Anul 2023 aduce o serie de schimbări şi de energii la care Vărsătorii sperau de multă vreme. După o lungă perioadă în care Saturn i-a constrâns, i-a determinat să îşi calculeze fiecare pas şi le-a adus lecţii grele de viaţă, 2023 vine să încheie această etapă şi să le aducă eliberare şi ceea ce ei iubesc cel mai mult, libertate. Vărsătorii au în calea lor noi drumuri pe care pot să le exploreze, fie că este vorba despre carieră, despre o afacere pe care vor să o deschidă, despre noi achiziţii imobiliare sau alte bunuri, despre relaţii sau familie. Nativii se vor simţi mai liberi să acţioneze, mai curajoşi şi mai plini de energie. Vărsătorii vor progresa într-un fel sau altul în carieră, fie că este vorba despre locul de muncă, fie pentru că găsesc oportunităţi noi de a-şi mări veniturile. Deşi este puţin probabil ca nativii să câştige la loterie, va fi posibilă o creştere financiară. Este important să fie atenţi la cheltuieli, pentru că astrele îi vor testa. Fie că se află într-un impas financiar, fie că au o investiţie importantă de făcut sau poate de achitat un credit, cheltuind haotic şi fără economii puse deoparte, Vărsătorii vor avea de suferit. Ei vor reevalua în 2023 atât relaţiile de cuplu, cât şi prieteniile şi relaţiile cu membrii familiei. Dacă relaţia de cuplu este una sănătoasă, va trece în 2023 la un alt nivel. Unii se pot căsători, alţii se pot muta în alt oraş sau altă ţară. Nativii singuri au toate şansele să cucerească multe inimi în acest an.

Pești l 19.02.-20.03.

Au parte de ghidare şi de îndrumare, devin mai realişti

Anul 2023 va fi atât de ocupat pentru nativii Peşti încât aproape că nu vor mai avea timp şi pentru ei înşişi. Reprezentanţii acestui semn vor reuşi în 2023 să vadă lucrurile într-o lumină nouă şi dintr-o perspectivă diferită. Cu Saturn în semnul lor, ei vor începe să se vadă aşa cum sunt, ceea ce îi va ajuta să fie mai realişti. Nativii se vor simţi mai puternici şi mai plini de încredere, îşi vor asuma cu mult curaj mai multe responsabilităţi. Acest tranzit este un moment excelent pentru a iniţia proiecte noi, cu bătaie lungă şi cu recompense ce vor deveni vizibile în timp. Saturn le cere Peştilor să îşi utilizeze resursele, să iasă din zona de confort şi le cere eforturi de maturizare în anumite domenii ale vieţii. Nativii acestui semn vor avea abilităţi de comunicare bune, vor şti ce să spună, cum să spună, vor avea curaj să exprime ce simt şi vor atrage în jurul lor ceea ce au nevoie. Peştii celibatari vor avea şansa să întâlnească sufletul-pereche în 2023, să găsească acea persoană alături de care să construiască o relaţie de iubire sănătoasă şi matură. Pentru ca lucrurile să meargă bine, ei trebuie să lase totul să vină de la sine! Alţi nativi fac un pas important în ceea ce priveşte relaţia de cuplu. Unii se pot bucura de venirea pe lume a unui copil, alţii hotărăsc să se căsătorească. Pentru că sănătatea nativilor să fie bună în 2023 este nevoie să accepte trecutul aşa cum este. Astfel se vor elibera de stres şi îşi vor recăpăta liniştea sufletească.