Main menu

header

916 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Povești de amor, lecții de viață, aventuri pe note și în pași de dans, în interpretări spectaculoase vă așteaptă în sălile de spectacol în noile producții înscrise în programul stagiunii, din care în continua- re vă recomandăm câteva evenimente de neratat în această săptămână.

Povestea seducătorului, mereu actuală: „Don Juan”, în premieră la Teatrul Nottara

Cele mai surprinzătoare ipostaze ale masculinității sunt inspirat surprinse și analizate într-o nouă comedie pregătită de echipa Teatrului Nottara din Capitală. Pe 12 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu puteți vedea premiera spectacolului „Don Juan”, o montare elegantă și spumoasă a textului mereu actual al vizionarului Moliere, semnată de Cristi Juncu. Într-un amestec de tragic și comic bine echilibrat, povestea seducătorului incurabil invită publicul la o reflecție asupra marilor teme ale umanității: iubire, moralitate, fidelitate, religie și moarte. În rolul principal îl veți descoperi pe Șerban Gomoi, un infidel iscusit și vajnic promotor al amorului liber, secondat cu vervă de protagoniști: Gabriel Răuță, Diana Roman, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică, Rareș Andrici, Paul Chiribuță, Sorin Cociș, Sorina Ștefănescu, Raluca Jugănaru, Vlad Bălan, Alex Floroiu, Claudia Moroșanu și Ion Haiduc. Următoarea reprezentație este programată pe 27 ianuarie.

„Secretul lui Marco Polo”, din nou pe scena Operetei bucureștene

916 30 2După 20 de ani de absență o producție plină de fantezie, romantism și suspans, este relansată pe scena Operetei bucureștene. Pe 14 ianuarie, de la ora 18:00, are loc premiera spectacolului „Secretul lui Marco Polo”, de Francis Lopez, pe un libret de Raymond Vincy. Intriga ilustrează călătoria plină de aventuri a celebrului neguțător venețian în Asia și povestea sa de dragoste cu fata împăratului Chinei. Montarea grandioasă, semnată de Andrei Munteanu, reunește pe scenă peste 20 de protagoniști celebri, între care îi amintim pe George Vîrban, Patricia Seymour, Valentino Tiron, Victor Bucur, Adrian Nour, Gabriela Daha, dar și actrița Maia Morgenstern, care interpretează rolul guvernantei prințesei orientale. „Secretul lui Marco Polo” s-a jucat fără întrerupere pe scena Teatrului de Operetă începând din anii ’60 până în 1993, între cele mai de succes montări, rolul principal revenind, pe rând, maeștrilor Ludovic Spiess și Dorin Teodorescu.

„O bunică de milioane”, un musical efervescent, lansat la Teatrul Dramaturgilor Români din Capitală

916 30 3Ce își mai poate dori o bătrânică ajunsă la 100 de ani? E simplu: încă pe atât! Iar noul spectacol produs de Teatrul Dramaturgilor Români din Capitală, comedia muzicală „O bunică de milioane” demonstrează cu mult farmec cum dragostea de viață sfidează vârsta. Textul semnat de Alexandra Ares și Dinu Grigorescu spune povestea bunicii centenare căreia nepotul venit din America îi poartă sâmbetele, dornic să pună mâna pe casa ei, o vilă de milioane din centrul Capitalei. Doar că energica bunică, susținută de un octogenar șarmant, nu vrea să moară și îi dă peste cap planurile de îmbogățire. Tinerii protagoniști Maria Radu, Alexandru Mike Gheorghiu, Răzvan Ilie, Alina Suărășan, Iulian Sfircea și Ioana Ancea susțin un incitant recital interpretând cu succes, ritmuri de rap, musical, balade sau melodii orientale. Premiera spectacolului „O bunică de milioane” are loc pe 17 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala „Iosif Naghiu”.

„Tribute to Ray Charles”: concert de jazz simfonic live și online

În cadrul proiectului „Călătorie muzicală”, ediția anului 2023, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești invită publicul să participle la experiență artistică specială, explorând universul generos și vibrant al muzicii lui Ray Charles. Pe 12 ianuarie, de la ora 19:00, Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii va găzdui concertul de jazz simfonic „Tribute to Ray Charles”, evenimentul avându-l ca invitat pe solistul american Dean Bowman, profesor de jazz, gospel și soul, stabilit în România, care a impresionat publicul cu apariția sa la „Românii au talent”. Dean Bowman va fi acompaniat de Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, publicul putând asculta live piese iconice și bijuterii muzicale ale legendarului interpret. Concertul va putea fi urmărit live în întreaga țară, fiind transmis integral online pe Virtual Concert Hall.