Main menu

header

917 32 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Relaxarea în vacanță nu mai este ce a fost, o acalmie a simțurilor și un sentiment de echilibru mintal. Acum, experiențele din perioadele libere de peste an sunt tot mai pline de adrenalină, provocând, practic, tocmai ideea de liniștire. Pentru turiștii care vor să-și reechilibreze forul interior prin… senzații (foarte) tari, în Emiratele Arabe Unite ia naștere un proiect care include corturi suspendate deasupra hăurilor din munți.

Test de curaj și priveliști uluitoare

Noua stațiune numită „Floating Retreat” („resortul plutitor) din Emiratele Arabe Unite include o linie de corturi suspendate la 100 de metri în aer. Acest proiect duce campingul la un nivel cu totul nou. Literalmente. Amplasat în munții Sharjah, ansamblul va invita turiștii, pe de o parte, la o testare extremă a curajului și la gestionarea adrenalinei, iar pe de altă parte, la priveliști unice, uluitoare. Corturile sunt individuale, au fost proiectate de Ardh Architects, au fost realizate în colaborare cu autoritățile locale din orașul Sharjah și pornesc de la ideea nobilă de conștientizare legată de mediul înconjurător. Evident, destinată persoanelor cu stomacul tare… Din fericire, fiecare turist va putea să-și regleze singur suspendarea, folosind un sistem de comenzi care vine odată cu închirierea. „Personalul și inginerii de la fața locului sunt instruiți pentru a gestiona riscuri precum pericolele de incendiu, intensificarea vântului sau locarea corturilor”, dă asigurări Oman Alowais, fondatorul Ardh Architects.

Păstăi piramidale din material textil și oțel

Sharjah este al treilea oraș ca populație din Emiratele Arabe Unite, iar noul proiect plutitor Ardh va fi o adevărată ridicare la putere și la înălțime a ideii de turism, inclusiv pentru orașul care va beneficia de o panoramă excepțională. Proiectul, prezentat recent în avanpremieră, lasă să se întrevadă câteva dintre viitoarele puncte tari ale acestui tip extrem de cazare: o fațadă plină de culoare, un camping cu zece corturi în formă de păstăi piramidale, distanțate între ele printr-o pasarelă lungă, care se întinde de la un munte la altul și este atașată de un set de cabluri. Corturile au un design simplu, sunt realizate exclusiv din material textil și oțel și sunt concepute pentru a-și menține forma cu doar două persoane înăuntru. Materialele ușoare, ignifuge, impermeabile utilizate sunt, de asemenea, stabile la UV.

Odihnă şi relaxare cu... adrenalină la maxim la aer şi... în aer - acesta-i concediul viitorului

„Resortul va oferi calitatea calmului, tipică celei experimentate în locuri cu caracteristici și activități în principal naturale, fără perturbări cauzate de activitățile umane“ (Oman Alowais, fondator Ardh Architects)

Facilităţi de lux, personalizare, tururi private

Corturile care compun „Floating Retreat” pot fi coborâte şi urcate 100 de metri, în condiții de vânt calm. Concepute pentru intimitate, locuințele suspendate au țesătură mată pe părțile laterale, în timp ce partea din față este realizată din material transparent, pentru a oferi imagini cât mai extinse asupra împrejurimilor. De asemenea, „locuința” poate fi personalizată, furnizând opțiuni de lucru (birou), odihnă sau exerciții fizice. În același timp, corturile suspendate vor oferi o serie de facilități de lux - room service, divertisment, acces la Wi-Fi prin căști și tablete. Fiecare cort are propria baie privată, precum și acces la un centru spa de cinci stele, în vârful muntelui. Un restaurant și un serviciu de pensiune sunt situate în zona recepției de la parter, unde se pot rezerva și tururi private, cu ghid, în zonă.