Main menu

header

917 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Destinele unor comunități, secretele unor lumi ori personaje controversate și poveștile lor fabuloase sunt ilustrate, în formule dramatice, comice ori muzicale inedite în noile producții lansate pe scenele autohtone. În continuare vă prezentăm câteva dintre evenimentele care îmbogățesc agenda culturală a săptămânii.

Teatrul Național din Chișinău: producții de excepție, prezentate pe scenele românești

Păstrând o frumoasă tradiție, Teatrul Național din Chișinău susține în prima lună din an o nouă ediție a „Turneului de Teatru Românesc” prezentând în fața publicului de la București și Iași, două dintre cele mai importante producții ale stagiunii. Astfel, la Teatrul Național din Capitală, pe 21 ianuarie, puteți vedea spectacolul „Capcana”, după „Fuga” lui Mihail Bulgakov, un text curajos, montat de regizorul Petru Hadârcă. Piesa expune destinul artistului sub dominația tiranului, respectiv „capcana” în care este prins Bulgakov în regimul lui Stalin. De asemenea, pe 22 ianuarie artiștii moldoveni prezintă spectacolul „Frunze de dor”, în regia lui Alexandru Cozub, un fermecător „album al românilor basarabeni” care surprinde ipostaze unice ale lumii satului, cu transferul valorilor și emoțiilor de la o generație la alta. Ambele spectacole se joacă, de la ora 19:00, la Sala Studio a Naționalului bucureștean, iar pe 24 și 25 ianuarie (ora 19:00) sunt prezentate publicului din Iași, la Sala Mare a Teatrului „Vasile Alecsandri”.

Filmul „Taximetriști”, viața de noapte a Bucureștiului, ilustrată într-o comedie explozivă

O felie din realitatea contemporană, inspirată din viața de noapte a Bucureștiului, este „servită” cu mult umor și curaj într-un nou film semnat de Bogdan Theodor Olteanu. Comedia „Taximetriști” spune povestea a doi șoferi de taxi (Lică și Liviu), care, în timpul unei ture de noapte, se confruntă cu întâmplări pline de suspans, umor și imprevizibil. În roluri spectaculoase îi puteți descoperi pe artiștii Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Micutzu - Cosmin Nedelcu, Adi Bulboacă, Adrian Nicolae și Spike. Cum reacționează cei doi taximetriști intrând în contact cu diverse tipologii de clienți, de la tinerii dornici de petrecere la interlopi și vedete, vedeți urmărind o poveste originală și plină de culoare. Pelicula „Taximetriști” se lansează pe marile ecrane din întreaga țară pe 20 ianuarie.

„Bucătarii”, o aventură picantă, în premieră la Teatrul Elisabeta din Capitală

917 30 2Ce faci când visul afacerii tale de succes este amenințat de evenimente neprevăzute? Un răspuns inedit este oferit pe scena Teatrului Elisabeta din Capitală, unde pe 20 ianuarie (ora 19:00), are loc premiera comediei „Bucătarii”, în regia lui Lucian Ghimiși, o poveste care dezvăluie, cu fantezie și umor, rețeta dulce-amăruie a „haosului perfect”. Textul prezintă pregătirile pentru deschiderea unui restaurant de lux. Pe neașteptate însă patronilor le dispare bucătarul-șef, apar în schimb doi hoți buclucași și o polițistă, care face exces de zel. Personajele colorate sunt partituri ofertante pentru protagoniștii Ion Ionuț Ciocia, Gabriel Coveșeanu, Mirela Stoian, Irina Noapteș, Vlad Corbeanu și Elvis Buruiană. Montarea creează un vârtej de încurcături, cu schimburi de identitate și momente imprevizibile, acțiunea îndreptându-se către un final neașteptat.

„Lords of the Sound”: muzica unor filme celebre într-o interpretare aparte

Partituri celebre care au adus un plus de magie unor pelicule de succes, vor răsuna la București într-o interpretare inedită. Pe 25 ianuarie, de la ora 20:00, la Sala Palatului din Capitală, Orchestra „Lords of the Sound” va susține concertul „Music of Hans Zimmer”. Orchestra ucraineeană, înființată în 2014, este compusă din tineri muzicieni (band, soliști vocali și un cor), care abordează o varietate de genuri, de la muzică de film și partituri simfonice, la hituri rock sau jazz. Din programul concertului nu vor lipsi piese inconfun- dabile, create de celebrul compozitor german, pentru filmele: „Dune”, „Spider-Man 2”, „Gravity”, „Sherlock Holmes”, „Pearl Harbor”, „Gladiator”, „Pirații din Caraibe”, „Wonder Woman” sau „Madagascar”, însoțite de proiecții și efecte vizuale. Concertul „Lords of the Sound” face parte dintr-un amplu turneu European ce se va încheia în luna martie la Strasbourg.