Main menu

header

917 20 1de Simona Soare

Fiecare an calendaristic vine cu satisfacții, dar și cu provocări. Numărul 7, corespunzător anului 2023, este unul extrem de spiritual, legat de meditație, contemplare și revelație. Această cifră mis- tică întruchipează temele spațiului personal, încrederea în sine, introspecția și inteligenţa, elevarea, precum și vocea, meditația, conectarea cu sinele și cu divinul, elementul apei. Cum vă influențează, concret, energia acestui număr, aflați de la numerologul Nelu Vicleanu (foto).

„Transformarea și conștiința de sine sunt cheia către o viață mai împlinită”

- Cum va fi 2023?

- Anul 2023 aduce un timp de introspecţie profundă pe planetă, alături de conștientizarea că navigăm într-o nouă paradigmă a realității. Anul acesta ne cere să explorăm interiorul, să analizăm drumul pe care îl urmăm. Vom fi încurajați să credem în noi, în ceilalți, și într-un scop mai înalt. Vom învăța, în acest timp, că transformarea și conștiința de sine sunt cheia către o viață mai împlinită, iar adevărata fericire provine doar din interior. Nevoia de cunoaștere și adevăr ne va împinge mereu înainte. Trebuie să discernem între iluzie și realitate, fiind momentul să învățăm din greșelile noastre și să ne autoevaluăm într-un mod nou. Anul 2023 ne încurajează să ne retragem într-un spațiu de regenerare și sacralitate. Odihna și relaxarea fac parte din leacul pentru ceea ce a fost o perioadă dură pe planeta Pământ. Insensibilitatea este începutul depresiei, respectiv o deconectare generală de la propriile sentimente.

- Ce semnificație spirituală are numărul 7?

- Șapte face trimitere la cele 7 zile ale Creației. Nu numai ziua 7, dar și anul 7 este consacrat odihnei. În 2023, odihna și meditația sunt necesare și aveți nevoie de singurătate mai mult decât de obicei. Șapte este o frecvență de dor spiritual și este numărul filozofului, al gânditorului și al visătorului, al persoanei care preferă să se izoleze ca să mediteze, căci în solitudine își regăsește energia. Ca atare, 2023 este un an vital pentru învățare prin experiență personală. Ar fi bine să vă ascultați vocea interioară. Acum puteți fi inspirați de vise, viziuni și intuiții.   

Este numărul iertării și al răzbunării

- Ce reprezintă această cifră din perspectivă biblică?

- Numărul 7 abundă în religie, ocultism, filosofie, Biblie, legende și istorie. Acesta este numărul predilect al universului biblic. Este menționat de 700 de ori în Vechiul Testament și Noul Testament. Șapte este și cifra Satanei, care încearcă să-l imite pe Dumnezeu, să-l batjocorească de cele mai multe ori. Astfel, fiara din Apocalipsă are 7 capete. Șapte este și numărul păcatului (7 păcate capitale) și în Vechiul Testament, al ispășirii. Este numărul purificării, al penitenţei (7 ani pentru fiecare păcat; eliberarea sclavilor în al 7-lea an). Conform Genezei, Cain va fi răzbunat de 7 ori dacă va fi omorât, iar Lameh, descendentul său, de 77 de ori. Anul acesta, mai mult ca oricând, trebuie să ne iertăm pe noi înșine și pe cei care ne-au greșit. Dacă în 2022 omenirea a încălcat porunca a șasea „Să nu ucizi”, în 2023, civilizația umană este invocată pentru a nu fi desfrânată. Păcatul necurăției are patru fiice otrăvitoare și ucigătoare, de care umanitatea va trebui să țină seama: minciuna, vicleșugul, furtișagul și omorul. A șaptea fericire spusă de Iisus Hristos în cadrul Predicii de pe Munte ne arată calea către o lume a păcii: „Fericiți cei făcători de pace, căci ei vor fi numiți fii ai lui Dumnezeu”. Toți cei care contribuie în 2023 atât la pacea socială, cât și la cea spirituală, se vor chema „fiii lui Dumnezeu”. 

„Aduce amânarea conflictelor sau a războaielor”

917 20 2- În privința războiului din Ucraina, ce se întrevede în 2023?

- Anul 2023 aduce pace sau cel puțin o perioadă de liniște, de amânare a conflictelor sau a războaielor. Se va încerca aplanarea conflictelor. Șapte este numărul simbol al Minervei, zeiță a înțelepciunii și a războiului drept pentru cauze juste și pentru apărare, spre deosebire de Ares, zeul războiului nedrept și al violenţei. Pe 20 februarie 2023, se împlinesc 9 ani de când Rusia a ocupat Peninsula Crimeea, durata unui ciclu fiind de 9 ani, deci acesta va fi un an de sfârșit de ciclu din această perspectivă. Ca urmare, este posibilă o încetare, chiar și temporară, a ostilităților în zonă. Prin mediere, se poate ajunge la o înțelegere reciprocă. Nu înseamnă că războaiele, inclusiv cel din Ucraina, vor dispărea în totalitate. Doar că lupta ar putea deveni subterană și secretă. Ca atare, vor exista și în acest an asasinate, lovituri de stat, proteste și activități teroriste. 

„Puteți simți că toate deciziile luate acum sunt greșite”

- Psiho-emoțional, cum se vor simți oamenii?

- Dezamăgirea față de lumea exterioară îi va conduce pe mulți către o existență singuratică. Prea multă activitate socială poate deveni stresantă. Mai degrabă, preferați să fiți ori singuri, ori cu oameni de o natură spirituală apropiată, care vă completează și vă ridică starea de spirit contemplativă. Încrederea va fi foarte greu de câştigat și de păstrat. Există o lipsă de nădejde și o insatisfacție, o nemulțumire intensă în psihicul colectiv pe planeta noastră. Acest lucru este amplificat de știrile negative. Acesta este și anul îndoielii de sine. Puteți simți că toate deciziile luate acum sunt greșite. Când vă angajați în astfel de demersuri, scrieți undeva de ce ați luat decizia respectivă și obiectivele pozitive, pe care vreți să le atingeți. Este important să eliberați toate gândurile legate de aceste amintiri dureroase. Minciuna, șantajul, conspirația, secretul, scandalurile, misterul și intriga sunt latura întunecată a lui 7. El poate transforma totul într-un complot, pentru a-i manipula pe alții, din motive egoiste.

- Cum ne ajută numărul 7 în planul comunicării?

- Acum este momentul să vă exersați vocea, să împărtășiți altora bogățiile interioare. Uneori, este posibil să fiți tranșanți în vorbire, tăioși sau duri cu oamenii. În acest an, se va întâmpla mai des ca oamenii să devină foarte nepoliticoși sau chiar răutăcioși în exprimare. Vor exista confuzii și neînțelegeri, așa că repetați cuvintele sau, mai bine, scrieți-le. Adesea, puteți fi surprinși de lipsa de profunzime a celor din jur.

„Ieșirea la ocean, la un lac sau la o piscină este o modalitate bună de a elibera energia emoțională”

- Cifra 7 este asociată cu elementul apă. Ce influență are acest element asupra planetei, în acest an?

- Anul acesta, vom fi martori la evenimente dramatice legate de dezastre naturale, cum ar fi furtuni, inundații, uragane, iar acest lucru, cu siguranță, pare să devină o normalitate. Planeta Pământ se purifică, apa având un efect de curățare. Dar, mai întâi, este și un moment de curățire personală. Elementul apă afectează emoțiile, deci asigurați-vă că beți suficientă apă atunci când vă simțiți stresați. Ieșirea la ocean, la un lac sau la o piscină este o modalitate bună de a elibera energia emoțională.

- Ce alte metode au efect de curățire a aurei (câmpul electromagnetic care înconjoară corpul fizic)?

- Sunetele naturii, muzica sau gongul sunt vindecătoare pentru aură. Rugăciunea spusă cu o voce blândă și din inimă este o modalitate prin care vă puteţi simți iubiți și încurajați. Ori de câte ori beți apă sau eliminați apa din corp, vă schimbați emoțiile. Pentru a avea o aură extinsă, purtați culoarea alb și consumați alimente galbene și dulci precum piersici, papaya, ananas și banană. Puteți purta pietre galbene ca citrinul și chihlimbarul. Meditația este cel mai bun instrument pentru întărirea aurei, precum și exercițiile pentru brațe și umeri (înot, dans, scrimă).

„Va conduce la o detașare ușoară de bunurile materiale”

- Cum va fi economia mondială în 2023?

- Perspectivele sumbre privind economia mondială se vor menține, ca urmare a înăspririi politicii monetare, cauzate de inflaţia ridicată, de creşterea redusă a economiei chineze, de perturbările din lanţurile de aprovizionare şi de insecuritatea alimentară provocată de invadarea Ucrainei de către Rusia. Criza energetică în Europa va afecta semnificativ creşterea economiei şi va stimula majorarea inflaţiei. Fiind guvernat de Neptun, numărul 7 va conduce la o detașare ușoară de bunurile materiale. Unii trebuie să aibă grijă să nu cadă în tentația plăcerilor artificiale (droguri, alcool și altele). Anul 2023 nu este unul material. Sub vibrația 7, cei care activează în domeniile psihologie, metafizică, știință, inginerie, analiză, contabilitate, sănătate, educație sau tehnologie vor avea mai mult succes în 2023. Vor avea reușite și investigatorii, detectivii, inventatorii, academicienii, avocații, bancherii, ceasornicarii, preoții, filozofii, teologii, specialiștii în domeniul științific sau tehnic. Puteți deveni un specialist în domeniul vostru și un maestru al comunicării.

- Cum vor fi influențate relațiile?

- Mulți se vor simți singuri, 7 fiind numărul celibatarilor și al solitarilor. În iubire, veți fi foarte cerebrali, mai puțin înclinați să vă îndrăgostiți. S-ar putea să vă dați seama că ați dori să luați o pauză de la anumite relații. Acum e momentul să învățați să vă iubiți cu adevărat. În 2023, oamenii vor da dovadă de o mare sensibilitate emoțională, devenind ușor de rănit. Apar dureri fizice și emoționale. Este posibil să resimțiți suferințe mentale. Prea mult timp petrecut în interiorul sinelui și pierderea controlului asupra realității, prin evadarea în imaginație, vă pot face să vă simțiți deprimați.

„2023 nu este un an material, în care să alergaţi după noi oportunităţi sau să cuceriţi lumea afacerilor“

„Numărul 7 abundă în religie, filosofie, legende şi istorie, pornind de la cele 7 zile ale Creaţiei”

„Rinichii şi căile urinare sunt mai sensibile“

- Cum stăm cu sănătatea?

- Este indicat să faceți un pas înapoi și să vă reîncărcați bateriile. Sunt recomandate plimbările în apropierea oceanului, pe lângă râuri, iazuri, lacuri, cursuri de apă și cascade. În acest fel, se calmează nervii, se îmbunătățește digestia și se evită situațiile de stres. Nu neglijați somnul! Pot apărea mai frecvent dureri de spate în zona inferioară, din cauza nesiguranței. Vor trebui ținute sub observație tensiunea nervoasă și problemele psihice. Rinichii și căile urinare sunt mai sensibile. Aceste neplăceri vă vor obliga să încetiniți ritmul, astfel încât să vă găsiți timp pentru a reflecta la scopul vostru divin. Puteți apela la terapie prin muzică, dans, yoga, băi termale, meditație, cântat, exerciții de respirație. Evitați grupurile mari și locurile zgomotoase. Călătoriți, citiți și veți fi fericiți!

- Cine vor fi norocoșii anului?

- Persoanele născute într-o zi impară sau cele a căror cifră a destinului este 1, 4, 5, 7 pot avea, în general, un an mai bun. De asemenea, persoanele născute într-o zi de 5, 14 și 23 (număr ce corespunde darului spiritual al anului) vor fi mai norocoase în 2023.

„Elementul apă afectează, de asemenea, emoțiile, deci asigurați-vă că beți suficientă apă atunci când vă simțiți stresați“

Anul 2023, din perspectiva Tarotului Numerolog Nelu Vicleanu: „Destinul este în mişcare, victoria aşteaptă la capătul drumului“

Anul 2023 (2+0+2+3=7) este anul arcanei VII - Carul din Tarotul de Marsilia. Arcana VII întruchipează un tânăr încoronat, cu părul blond, purtând o armură asemeni unui împărat roman, cu un sceptru în mâna dreaptă, stând în picioare pe un car tras de doi cai. Din caleașca sa, având o alură triumfătoare, tânărul suveran are privirea îndreptată spre un punct precis. 

„Carul este un vehicul al puterii și al cuceririi”

În istorie și în mitologie, carul triumfal este cel al lui Marte, recompensa unui general învingător, care defila în fruntea trupelor sale, expunându-și prada capturată din orașele străine. Arcana poate reprezenta pe cineva care tocmai a depășit o dificultate. Acum, acesta se poate bucura de victoria sa, dintr-o poziție puternică și sigură. Anul 2023 poate aduce depășirea obstacolelor. Iconografia arcanei înfățișează un personaj în mișcare, care pornește la drum pentru a cuceri un teritoriu. Carul este un vehicul al puterii și al cuceririi. El ne invită să preluăm controlul asupra drumului nostru în 2023. Oamenii vor fi într-o mișcare constantă atât mental, cât și fizic. Ei își stabilesc și îşi ating obiectivele, fiind mereu dornici să vadă ce urmează.

Călătoria exterioară, mijlocul pentru descoperirea de sine

917 20 3Calea Carului este cea a împlinirii de sine. Fiind arcana Căii şi a succesului social, anul aduce o perioadă de claritate mentală sporită şi o capacitate crescută de a ne concentra pe calea care se desfăşoară în faţa noastră. Dacă succesul social este cel care ne crește stima de sine şi încrederea în noi, suntem aliniați la nevoile profunde ale sufletului nostru. În 2023, sunteți conștienți că aveți capacitatea de a face o schimbare, dar încă nu ați pornit în acest demers. Chiar dacă roțile Carului suferă de o lipsă de paralelism, este vorba despre a face tot posibilul pentru a ne atinge obiectivele. Destinul este în mișcare, victoria așteaptă la capătul drumului! În sens psihologic, un car reprezintă conceptul de a ne „duce acasă”. Călătoria exterioară nu este doar un simbol al celei interioare, ci și mijlocul pentru descoperirea de sine. Învățăm despre noi înșine prin implicarea în relația cu ceilalți.

„Succesul este rezultatul curajului, hotărârii și credinței”

917 20 4Într-o pereche de zaruri, fețele opuse ale fiecărui zar însumează cifra șapte. Hazardul și norocul vor afecta energiile anului 2023. În Geneză, sunt enumerate șapte acte separate de creație, iar în procesul alchimic există șapte etape de transformare sub influența a șapte metale și șapte planete. În filozofia orientală, avem legea celor șapte legi ale armoniei divine și cele șapte chakre. Carul marchează începutul unei noi ere. În 2023, trebuie să evitați graba, impulsivitatea și irosirea timpului pe fantezii fără sens. Cu această arcană, evoluaţi în planul universal al interiorizării și al gândirii meditative. Energia Carului se manifestă și într-o formă agresivă: aduce dificultăți în a lua decizii, devalorizare, arivism, pericol de accidente, viteză excesivă, toate excesele distructive în activitatea profesională (oportunism, incompetenţă, supraestimarea ego-ului, liberalism sălbatic, distrugerea mediului natural). Nu vă fie frică de eșec! Acest an este o perioadă pentru a reevalua cine sunteți. În dragoste, odată ce v-ați stabilit scopul, carul vă încurajează să acționați. Succesul este rezultatul curajului, hotărârii și credinței. Poate indica și dorința intensă de a vă îndrăgosti.

„În carieră, ambiția vă va duce departe”

Financiar, Carul oferă inspirație, determinare și concentrare, pentru a vă ajuta să depășiți dificultățile. Acesta vă îndeamnă să fiți mai selectivi în ceea ce privește investițiile și achizițiile importante. În carieră, ambiția vă va duce departe în 2023. Interviurile de angajare, cursurile și atelierele nu trebuie ratate. Carul pune în lumină faptul că tot ce trebuie să faceți este să luați atitudine. Dintr-o perspectivă negativă, Carul poate indica fie o lipsă de ambiție, concentrare, fie un exces. Când mărșăluia în luptă, în Antichitate, Carul era un luptător neînfricat. Trebuie să adoptați aceeași atitudine atunci când vă axați pe bunăstarea fizică, emoțională sau spirituală. În 2023, voi sunteți biruitori!