Main menu

header

917 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

În pitoreasca vale a Ghimeşului, zona de izvor a râului Trotuș, mai exact în satul Lunca de Sus, județul Harghita, reședința comunei cu același nume, la 34 km nord de Miercurea Ciuc, pe DN12A, șoseaua națională care leagă Transilvania de Moldova pe valea amintitului Trotuș, vă puteți antrena... adrenalina și curajul pe cea mai mare pistă de bob din țară. Boburile sunt fixate pe patru țevi separate, rularea desfășurându-se astfel în condiții de siguranță maximă. Fiecare pasager poate micșora (sau mări!) viteza bobului, care frânează automat la atingerea vitezei de 45 km/h, astfel garantând parcurgerea pistei în bunădispoziție... asigurată!

Diferența de nivel este cât un bloc cu... 48 de etaje!

Pista coboară de la 1.060 de metri altitudine la 940 de metri. Boburile, împreună cu pasagerii, sunt transportate la cel mai înalt punct al pistei cu ajutorul unui lift. Dotările, amplasarea și frumusețea pistei oferă o experiență de neuitat iubitorilor de viteză. Dacă vi se face foame, puteți savura specialități locale chiar extraordinare la restaurantul complexului. Care dispune de parcare proprie pentru liniștea... mașinilor dumneavoastră. Date tehnice: pista de ur- care: 600 m; coborâre: 1.200 m; diferența de nivel: 120 m; viteza maximă: circa 45 km/h; capacitate: 40 de boburi de două persoane.

Nu ratați locul favorit de pelerinaj al localnicilor!

Cât despre locație, aflați că Lunca de Sus este prima așezare atestată, pe la 1701, din valea Ghimeșului, întinzându-se de la Izvorul Trotușului până la Valea Boroș. Coborând în vale, ajungeți prima dată la Izvorul Trotușului, de unde, prin pasul Kabala, urmând un drum forestier, puteți urca la capela Sfântului Duh de pe platoul Muntele Frumos, locul favorit de pelerinaj al locuitorilor din Ghimeș.

Pe pistă, sistemul de frânare este acţionat manual, iar la sfârşitul pistei are loc o frânare automată. Distanţa obligatorie faţă de bobul din faţă trebuie să fie de minimum 25 de metri