Main menu

header

919 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Producții cu distribuții sonore și mesaje pline de nostalgie, fantezie și umor se pregătesc de prima întâlnire cu publicul. Agenda culturală cuprinde spectacole inedite, așteptate de public din care vă prezentăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Încurcături și secrete de cuplu: „Logodnă relativă”, în premieră la Constanța

Dacă ești hotărât, poți să ajungi să-ți ceri iubita de nevastă chiar de la... fostul ei iubit! Echipa Teatrului de Stat din Constanța ne arată cât de mult se pot încurca ițele unor vechi și actuale relații de amor în comedia „Logodnă relativă”, prezentată în premieră pe 4 și 5 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio. Intriga conectează neașteptat două cupluri: soții Philip și Sheila, având deja ani buni de căsnicie în spate, iar Greg și Ginny sunt doi tineri aflați la început de relație. Legătura dintre cele două cupluri o constituie o veche idilă, bine ascunsă, a soțului matur cu tânăra pasională. Printr-o serie de confuzii și stârnind mari încurcături, tânărul îndrăgostit ajunge la ușa soților (pe care-i crede părinții lui Ginny) și le cere mâna fiicei lor. Montarea semnată de Iulian Enache accentuează situațiile „pe muchie de cuțit”, iar protagoniștii (Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioanei și Lucian Pavel) jonglează pe scenă cu o multitudine de emoții, reacții și replici salvatoare.

Când fericirea își caută gazdă: „O casă deschisă”, la Teatrul Odeon

O teorie tulburătoare asupra fericirii este inspirat exploatată de regizoarea Teodora Petre, într-o nouă producție a Teatrului Odeon din Capitală. Pe 4 februarie, de la ora 19:30, la Sala Studio, are loc premiera spectacolului „O casă deschisă”, de Will Ono. Povestea începe în locuința unei familii americane, reunită pentru o aniversare. Atmosfera și conversațiile definesc un cămin rece, ostil și nefericit: un tată dictatorial, revărsându-și frustrările pe toți cei din jur, mama resemnată, existând în inerția casei, copiii indiferenți, veniți din complezență și un unchi înstrăinat și retras. Neașteptat, însă, universul reacționează, schimbându-și discret coordonatele, iar familia nefericită începe să se „dizolve”, personajele fiind înlocuite de altele, luminoase și mulțumite care, încet-încet, transformă căminul într-o casă marcată de fericire și armonie. Între protagoniști pe scenă îi veți putea vedea pe Adrian Titieni, Elvira Deatcu, Ioan Bătinaș, Ioana Bugarin și Eduard Trifa. 

Acțiune și umor în centrul Capitalei: „Ramon”, un supererou din provincie

919 30 2Dacă vreți să aflați ce au în comun personajele Rambo, Romeo sau Păcală, un răspuns plin de fantezie și umor autentic este oferit în noua peliculă „Ramon”, în regia lui Jesus del Cerro. Comedia îl are în rolul principal pe Pavel Bartoș (care este și producătorul filmului) și spune povestea unui băiat din provincie, care pleacă la București să-și găsească marea iubire. Doar că mediul alert și tentațiile Capitalei îl pun în situații nebunești, Ramon ajungând să înfrunte bandiți și să fie urmărit de poliție. Căutându-și iubita, băiatul bun și săritor (care are ceva din inocența și bunacuviința celebrului Forrest Gump), devine erou național, decorat de președinte la Cotroceni. În roluri spectaculoase aveți ocazia să-i vedeti pe Carmen Tănase, Andreea Vasile, Elvira Deatcu, Andreea Esca, Smiley sau Selly. Comedia „Ramon” se difuzează pe marile ecrane din întreaga țară începând din 3 februarie.

Trupa Compact, concerte „Fata din vis - 40 de ani”, la București și Iași

Una dintre cele mai cunoscute și iubite formații rock din România, trupa Compact, aniversează în această săptămână 40 de ani de la lansarea primului său album și dorește să marcheze evenimentul alături de prieteni. Pe 5 februarie, de la ora 20:00, la Sala Luceafărul din Capitală, dar și pe 11 februarie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studentilor din Iași, sunt programate reprezentațiile concertului aniversar „Fata din vis - 40 de ani”. Din repertoriul trupei nu vor lipsi piese de succes, precum: „Mi-e tare dor de tine”, „Pe tine te-am ales”, „Un alt început” și, bineînțeles, „Fata din vis”. Trupa Compact s-a lansat în 1977 și în peste patru decenii de existență a susținut sute de concerte, însuflețind mai multe generații de fani.