Main menu

header

920 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Seri magice cu momente pline de emoție, umor spumos, muzică, dans și multe surprize sunt anunțate în programul scenelor autohtone în preajma Zilei Îndrăgostiților. Artiști renumiți au pregătit roluri și piese noi pentru premierele săptămânii, dintre care vă recomandăm câteva evenimente de neratat.

Balul Operei: vals și eleganță la Cluj-Napoca

După doi ani de pauză melomanii sunt din nou invitați să participe la o seară de poveste într-o atmosferă strălucitoare și unică. Pe 11 februarie, de la ora 19:00, Opera Națională din Cluj-Napoca va găzdui cea de a XXVI-a ediție a Balului Operei. Conform etichetei, participanții vor purta ținute de seară, vor fi întâmpinați pe covorul roșu și în prima parte a serii vor urmări momente celebre din operele „Bărbierul din Sevilla”, „Carmen” sau „Turandot”, dar și recitaluri instrumentale de succes, duete și momente coregrafice special alese. În spectacol își dau concursul soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale din Cluj, condusă de maestrul Tiberiu Soare. Între prestigioșii invitați ai acestei ediții îi veți putea întâlni pe mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal și baritonul Mihai Damian. În cea de-a doua parte a serii publicul va fi invitat să valseze pe ringul de dans până după miezul nopții.

„Livada de vișini”, în premieră la Teatrul Radu Stanca din Sibiu

Tânărul regizor moldovean Dumitru Acriș semnează prima premieră a anului pe scena Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, care, pe 9 și 10 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, găzduiește primele reprezentații ale spectacolului „Livada de vișini”, de A.P. Cehov, o montare plină de sensibilitate care ilustrează drama indivizilor blocați într-un spațiu aflat la granița dintre trecut și prezent. Paradisul copilăriei și nostalgia tinereții sunt amenințate într-un prezent nesigur și plin de tentații. Protagoniștii se refugiază într-o luptă între generații fugind de realitate și de o comunicare reală. Drama existențelor fragile, animate de pasiuni și dorințe lăuntrice este meticulos construită în jocul artiștilor Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu-Plier, Adrian Matioc, Pali Vecsei, Diana Fufezan, Horia Fedorca, Veronica Arizancu, Ioana Cosma, Ali Deac, Ștefan Tunsoiu și Fabiola Petri. Următoarea reprezentație este programată pe 26 februarie, de la ora 17:00.

Cu nevasta, amanta și iubita în același apartament: „Prieteni la cuțite”, la Sala Dalles

920 30 2Cum ajunge cea mai bună prietenă să-ți strice casa și cu câtă poftă își mănâncă unele cupluri zilele puteți afla din comedia alertă și plină de suspans „Prieteni la cuțite”, în regia lui Conrad Mericoffer. Piesa vorbește despre două cupluri bogate, orbite de propriile orgolii, dominate de frici și de așteptări. Psiholoaga Philis descoperă după ani de căsnicie că soțul ei Sam, avocat al celebrităților, a înșelat-o cu aproape orice femeie din jur, inclusiv cu cea mai bună prietenă, Carol. În plus, Sam are acum o nouă cucerire (o tânără studentă) și cele două prietene sunt revoltate. Apartamentul luxos din New York devine un câmp de luptă în care cei patru prieteni se înfruntă nemilos cu replici mai ascuțite decât armele. Protagoniști de excepție precum: George Ivașcu, Nadiana Sălăgean, Ana Odagiu, Angel Popescu și Monica Odagiu dau farmec scenelor pline de tensiune și umor, sincronizându-se perfect în haosul creat. „Prieteni la cuțite” se joacă în premieră la Sala Dalles din București pe 11 februarie, de la ora 20:00.

Bosquito și Holograf, concerte de Ziua Îndrăgostiților, la Sala Palatului

Două îndrăgite trupe rock românești sărbătoresc împreună cu publicul Ziua Îndrăgostiților și, totodată, aduc noi motive de sărbătoare fanilor. Pe 14 februarie, formatia Bosquito aniversează 23 de ani de existență si va marca acest moment printr-un eveniment inedit, de la ora 19:30, la Sala Palatului din Capitală. Tot la Sala Palatului, pe 15 februarie, ora 20:00, una dintre cele mai longevive și prolifice trupe autohtone, Holograf, susține în fața fanilor un concert exploziv cu piese noi de pe albumul proaspăt lansat, intitulat „Cum bate inima ta”. Nu vor lipsi din repertoriul serii celebrele balade și piese de dragoste care i-au consacrat pe cei cinci muzicieni într-o carieră de succes de peste patru decenii.