Main menu

header

920 20 1de Simona Soare şi Flori Pintea

Anul Iepurelui de Apă, care a început în data de 22 ianuarie 2023, vine atât cu energii pozitive, ce pot fi amplificate, cât şi cu energii negative, ce pot fi evitate. Acestea se manifestă în toate zonele: în carieră, în dragoste şi relaţii, dar şi în sfera sănătăţii. Puterea de a atrage lucrurile frumoase şi de a le îndepărta pe cele mai puţin plăcute stă în deciziile pe care le luăm. Specialistul în Astrologie Chineză şi Feng Shui, Nicoleta Ghiriş, a explicat pentru cititorii „Taifasuri” cum pot fi gestionate aceste energii, în Anul Iepurelui de Apă.

Petrecerea timpului în zona de est a locuinţei predispune la îmbolnăviri

Dorinţele noastre şi amplasarea noastră în spaţiu sunt foarte importante în amplificarea sau evitarea energiilor ce ne tranzitează. „Dacă aveţi o dorinţă care are legătură cu succesul în profesie, va trebui să staţi mai mult în zona de sud-vest a casei sau a biroului. Acest lucru vă va ajuta să înregistraţi o creştere în carieră. Culorile ce vor amplifica această energie de succes sunt: albastru, negru, violet-albăstrui. Atât la birou, cât şi acasă, puteţi alege orice obiecte decorative, în aceste culori”, a precizat specialistul în Astrologie Chineză şi Feng Shui, Nicoleta Ghiriş. Nu doar în domeniul profesional poate fi potenţată energia benefică, ci şi în sfera sănătăţii. Pentru a sta departe de energia îmbolnăvirilor, este recomandat să evitaţi zona de est a casei. Nu trebuie să faceţi săpături în acel loc sau să trântiţi uşa, în cazul în care aveţi acolo uşi. Este bine să nu staţi cu faţa către est (în acea zonă, există o energie Tai Sui) sau cu spatele către est, deoarece vă veţi confrunta cu o energie puternică, ce vă poate ataca. Este indicat să amplasaţi metal în locuinţă, iar culorile pe care ar trebui să le adoptaţi în decorarea casei, anul acesta, pentru a fi protejaţi de boli sunt: verde, olive, kaki.

Sud-estul, magnet pentru certuri

În Anul Iepurelui de Apă, pot avea loc certuri şi neînţelegeri între părinţi şi copii, precum şi între partenerii de business. Deoarece lemnul rămâne elementul în exces al anului, acest lucru vă va transmite o loialitate extremă faţă de oameni sau anumite convingeri. Astfel, vă puteţi confrunta cu dezamăgiri, din cauza faptului că aveţi aşteptări mari, iar realitatea se dovedeşte diferită. Potrivit Nicoletei Ghiriş, veţi avea o mai bună comunicare cu partenerul de viaţă sau de business, dacă evitaţi zona de sud-est a casei, pentru orice conversaţie importantă, mai ales dacă aceasta este legată de sfera relaţională. Pentru a diminua energia de ceartă, culorile pe care ar trebui să le adoptaţi, anul acesta, în locuinţa sau biroul dumneavoastră sunt: roşu, roz, portocaliu.

Evitaţi accidentele, amplasând metal sau lemn, la nord-vest

920 20 2Pentru a învăţa cu spor şi a avea succes la examene, zona centrală a casei sau a biroului este benefică. Aici puteţi acumula rapid multe cunoştinţe, dezvoltându-vă abilităţile. Culorile pe care ar trebui să le alegeţi, anul aceasta, pentru a proteja sectorul familiei şi a maximiza energia benefică, sunt cele de pământ: crem, bej, maro, galben, albastru, negru. Dezastrele şi accidentele au mai multe şanse să fie evitate, dacă nu petreceţi prea mult timp în zona de nord-vest a casei. Amplasaţi metal ori lemn sau orice alt obiect de culoare verde în această zonă. De asemenea, un covor, o carpetă sau un element de design alb sau gri reprezintă un remediu care diminuează această energie de dezastre. Dacă vreţi să acumulaţi respect, să fiţi importanţi şi să aveţi parte de ajutor, zona de vest a casei sau a biroului este benefică pentru dumneavoastră. Pentru a potenţa acest ajutor, utilizaţi obiecte decorative de culoare crem, bej, maro sau galben. Totuşi, atunci când petreceţi timp în vestul locuinţei, este bine să nu aveţi cuţite în mână. Mai dificil este când aveţi bucătăria amplasată în vest, deoarece acolo există o energie care se numeşte Cele trei ucideri. Aceasta vă predispune la accidentări cu metale.

Sudul este aducător de bani

Energia pierderilor şi a deposedărilor se manifestă în zona de nord-est. Efectiv, este de preferat să nu desfăşuraţi acolo activităţi importante. Nu încercaţi să iniţiaţi discuţii cu privire la sfera relaţională şi fiţi atenţi să nu vă accidentaţi. Pentru a fi protejaţi în acest sens, culorile pe care ar trebui să le adoptaţi la birou şi acasă, în Anul Iepurelui de Apă, sunt: albastru, negru, violet, roşu, portocaliu. Cei care călătoresc către nord-estul ţării sau lumii trebuie să aibă mare grijă cum conduc, pentru că se pot întâmpla accidente majore. În business, poate exista o lipsă de capital şi de personal. În Anul Iepurelui de Apă, multe afaceri vor trebui să se împrumute, ca să reziste. Probleme vor avea mai ales restaurantele. Din a doua parte a anului, sunt mai favorizate afacerile ce ţin de hoteluri, ferme şi imobiliare, iar cele din industria tipografiei, mai defavorizate, deoarece se vor confrunta cu o lipsă de resurse. O scădere vor înregistra şi afacerile din industria lemnului şi cea a textilelor. Pentru mai mulţi bani, precum şi pentru planificări de măriri salariale, partea de sud a biroului este de maxim ajutor. Acelaşi lucru este valabil şi acasă. Culorile pe care ar trebui să le adoptaţi în locuinţă şi la birou, pentru a maximiza veniturile, în acest an, sunt: crem, bej, maro, galben, roşu, roz, portocaliu. Dacă vreţi să profitaţi de anumite investiţii sau să vă faceţi planuri de investiţii ori dacă doriţi mai multă faimă, zona de nord a casei sau a biroului este benefică în acest sens. Culorile care amplifică energia pozitivă sunt: verde, olive, kaki, roz, roşu.

Dacă vreţi să acumulaţi respect, să fiţi importanţi şi să aveţi parte de ajutor, zona de vest a casei sau a biroului este benefică pentru dumneavoastră

Amplasaţi biroul, acasă sau la serviciu, în nord pentru a vă spori investiţiile şi... faima!

Prea mult mobilier blochează energia casei

920 20 3Pentru a verifica zonele menţionate, este necesar să vă poziţionaţi în mijlocul casei, camerelor sau birourilor şi să folosiţi o busolă digitală, prin intermediul telefonului mobil. Planul locuinţei ajută la identificarea cu exactitate a mijlocului casei. Nu optaţi pentru o zonă încărcată cu mobilier şi nu vă transformaţi locuinţa sau biroul în depozit pentru diverse obiecte, pentru că veţi asista la o blocare a energiei. „Legat de Feng Shui, este recomandat să aranjaţi spaţiile în concordanţă cu ceea ce vă reprezintă, ca să nu atrageţi neşansa în viaţa dumneavoastră. Când vorbim despre Yang, ne gândim la: alb, vară, soare, spirit activ, agresiv, îndrăzneţ, ferm. Şobolanul, Dragonul, Maimuţa, Tigrul, Calul şi Câinele sunt zodii Yang. Unele dintre acestea sunt impulsive, pline de iniţiativă, altele justiţiare, energice. Principiul Yin este asociat cu negrul, iarna, luna, liniştea, creativitatea, inactivitatea. Zodiile Yin, adică Bivolul, Şarpele, Cocoşul, Iepurele, Oaia şi Mistreţul, sunt înţelepte, docile, creative”, a mai explicat Nicoleta Ghiriş. Astfel, dacă doriţi o încăpere Yang, este indicat să folosiţi mobilier modern, cu structură bine definită, din metal şi sticlă, materiale cu forme geometrice, în culori vibrante, covoare minimaliste şi puţine accesorii. În cazul în care vă reprezintă o locuinţă Yin, optaţi pentru culori pale şi pământii, forme circulare, tavane joase şi covoare confortabile. Tablourile Yin expun peisaje din natură şi scene liniştitoare, de relaxare.