Main menu

header

923 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Evenimente de excepție cu protagoniști celebri, mesaje puternice de dragoste și multe surprize muzicale anunță venirea primăverii pe scenele din țară. Vă recomandăm câteva evenimente care aduc un plus de bucurie, energie și emoție în săptămâna care marchează Sărbătoarea Mărțișorului și Ziua Femeii.

„Fugarii”, universul lui Cehov, redefinit pe scena Teatrului Odeon

O producție de succes a regizorului Alexandru Dabija revine pe scena Teatrului Odeon din Capitală. Pe 4 martie, de la ora 19:00, la Sala Majestic, puteți vedea spectacolul „Fugarii”, o tragicomedie ce îmbină texte din mai multe piese ale lui A.P. Cehov, având la bază nuvela „Povestea unui necunoscut”. Piesa introduce spectatorul în universul contrastelor umane, magistral definit de Cehov, în care dramele sociale, traumele ascunse, fanteziile și speranțele sunt conturate prin poveștile unor personaje simbol. Partiturile actoricești complexe beneficiază de o interpretare de excepție, între protagoniști numărându-se: Dorina Lazăr, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Cezar Antal, Ioan Bătinaș, Alina Berzunțeanu și Mihai Smarandache.

Amurgul unui geniu: „Și mai potoliți-l pe Eminescu”, la TDR

Detalii mai puțin cunoscute din viața lui Mihai Eminescu sunt tulburător ilustrate în spectacolul „Și mai potoliți-l pe Eminescu”, programat pe 3 martie, de la ora 19:00, la Sala „Iosif Naghiu” a Teatrului Dramaturgilor din Capitală. Montarea semnată de actrița Magda Catone, surprinde ultimele zile din viața marelui poet, petrecute izolat, în spitalul de boli psihiatrice. În amurgul vieții, celula de ospiciu devine un spațiu deschis în care geniul aflat în agonie îl reîntâlnește, imaginar, pe tânărul Eminescu și retrăiește secvențe din adolescență, clipele petrecute cu Veronica Micle ori cele de extaz creator dar și momentele de decădere umană și profesională la care a fost supus. Într-un joc plin de sensibilitate, pasiune și emoție, pe scenă îi puteți remarca pe protagoniștii Vlad Logican, Brândușa Mircea, Carmen Ungureanu, Dragoș Ionescu, Cristina Briciu, Maruca Băiașu, Bogdan Gheorghe, Alexandru Stavrositu și Nicolae Paliță.

Surprize muzicale celebrează Femeia, pe scenele din țară

923 30 2Apar ghiocei și în programul scenelor autohtone care s-au pregătit să lanseze la început de primăvară evenimente special dedicate doamnelor și domnișoarelor, având repertorii potrivite pentru toate gusturile și vârstele. l Astfel, pe 2 martie, la Casa Studenților din Iași, de la ora 19:00, puteți vedea spectacolul „Iubesc Femeia”, un recital de excepție susținut de Raoul, cuprinzând cele mai frumoase cântece de dragoste și momente pline de energie și umor susținute de invitații serii, îndrăgiții artiști Vasile Muraru și Valentina Fătu. l Pe 4 martie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Capitală, are loc „Hora Mărțișorului”, un eveniment folcloric extraordinar dedicat Zilei Femeii, având protagoniști de marcă, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristian Pomohaci, Niculina Stoican, Angelica Stoican, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Valentin Sanfira, Gelu Voicu, Vasilica Tătaru și Alin Gabriel Matei. Pe scenă vor mai urca actorul Jean Paler și Taraful Victor Florea, iar amfitrionul serii este Octavian Ursulescu. l O serie de surprize muzicale au fost pregătite și de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” care susține pe 7 martie, de la ora 18:00, la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii din Ploiești, concertul „La Multi Ani, femeie dragă”. Între protagoniști se numără: Panseluța Feraru, Maria Ghinea, Gelu Voicu, Cezar Ouatu, Adriana Deaconu, Gigi Stoica dar și dansatorii Ansamblul Folcloric „Flacăra Prahovei”. l Cu un buchet bogat și original de piese celebre vor fi întâmpinate doamnele și domnișoarele chiar pe 8 martie, de la ora 19:00, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din Capitală, în cadrul Concertului „Parfum de femeie”. Piese precum: „Strangers in the night”, „My way”, „Cel mai frumos tangou din lume”, „Con te partiro” sunt doar câteva dintre surprizele incluse în recitalul elegant și vibrant oferit de Andrei Pleșca, Florin Budnaru, Mihai Urzicana, Florin Ganea și Bianca Ionescu-Ballo. Artiștii vor fi acompaniați de Alexandru Burcă (pian), Geanina Meragiu (vioară) dar și de momentele coregrafice susținute de balerinul Lorendi Rădulescu.