Main menu

header

925 18 1de Cătălina Tăgârţă

Când vine vorba despre identitate, mulți oameni se gândesc la documentul oficial, eliberat de stat, unde sunt trecute datele personale. Însă, în cazul de față termenul nu face referire la datele din buletin, ci la ceva mai profund, care vă poate ajuta să vă luați avânt în călătoria voastră de creștere, pe toate planurile. Potrivit Florentinei Gionea (foto), life coach spiritual, identitatea este o stare interioară pe care ne-o prezentăm nouă înșine, dar și lumii exterioare. Prin identitate exprimăm cine suntem, ce acceptăm și ce nu, cum permitem să fim tratați de cei din jur. De obicei, persoanele care aleg o identitate forțată nu se cunosc foarte bine, nu știu ce vor și automat adoptă ceea ce văd la alții sau ce le spun alții că sunt. În schimb, identitatea asumată este cea care se exprimă cel mai ușor, pentru că persoana în cauză știe cine este și ce vrea, iar cei din jur știu să se raporteze la ea. Iată ce povestește specialista despre importanța asumării identității.

„Orice om sărac poate să devină bogat″

- Putem spune că asumarea identității este cheia către o viață prosperă și fericită?

- Identitatea este un mix între tipurile de identitate date de familia din care provenim, școală, societate și ceea ce credem noi despre noi înșine. Cel mai important lucru despre identitate este că noi avem posibilitatea de a alege oricând să o schimbăm. Și totul pornește din interior. Putem să decidem să nu mai fim săraci, ci bogați, să nu mai fim victime, ci independenți emoţional, respectați, iar lista poate continua. Avem o alegere de făcut și, așa cum nimeni nu ne poate împiedica să acționăm, nimeni nu poate face alegerea în locul nostru. Depinde de noi să decidem cine vrem să fim, mai ales dacă nu suntem mulțumiți de viața noastră actuală.

- Așadar, statutul social poate fi impactat de asumarea identității…

- Sunt două categorii majore în care oamenii sunt împărțiți: oameni bogați și săraci. Dacă cineva repetă în mod constant „Ce să fac, sunt sărac!″, ce fel de identitate crezi că și-a asumat? Evident, una de om sărac. Însă foarte interesant este că orice om sărac poate să devină bogat. Orice om care și-a asumat identitatea de victimă poate să își schimbe identitatea și să își asume rolul de om independent și de succes. Atât de puternic și de eficient este acest proces.

Eliminați ce nu vă servește!

- Iar asumarea identității presupune să crezi că poți deveni persoana care îți dorești și chiar să începi să te comporți ca acel Tu din viitor. Corect?

- Eu cred că identitatea generală este formată din mai multe identități, în funcție de mediul în care persoana activează. De exemplu, dacă spui despre tine „Sunt o mamă bună″, ți-ai asumat deja această identitate, spre deosebire de o altă femeie, care afirmă „Sper să fiu o mamă bună″. Când ai o identitate asumată, energia și puterea ta interioară se manifestă mai tare. Atragi mai ușor situații și evenimente care să îți dovedească identitatea și să te poți manifesta în ea. De exemplu, dintre participanții la olimpiadă reușesc mult mai ușor să câștige cei care se identifică deja cu un campion înainte de a ajunge la jocurile olimpice. Deci, da… e foarte important modul în care gândim și încrederea pe care o avem.

- Există un proces prin care oamenii trebuie să treacă pentru a ajunge să simtă cu toată ființa lor că sunt deja persoana care își doresc să fie? Ne dai puțin din casă?

- Sigur. Vă dau câteva mici secrete. Pentru început e nevoie să observe fiecare ce identități are și cum îi servesc acestea. De exemplu, cineva care obișnuiește să spună „Eu sunt prostul casei″ dă dovadă de o identitate care nu îl ajută să evolueze. În schimb, cineva care spune „Eu sunt o femeie de succes″ dă dovadă de o identitate care o crește. După ce analizăm ce fel de identități ne asumăm, e nevoie să trecem la eliminarea celor care nu ne servesc și să le antrenăm pe cele care ne sunt benefice.

„Folosesc Gamma Waves Reprogramming”

- Există vreun exercițiu de antrenament, eventual niște pași care, odată parcurși, să îi ajute pe oameni să își asume identitatea mai ușor? Fiindcă în teorie totul pare ușor… dar oamenii sunt plini de credințe limitative.

- Eu lucrez cu Gamma Waves Reprogramming, o tehnică de reprogramare a subconștientului cu ajutorul undelor Gamma. Însă, pentru cine nu dispune de instrumente, o tehnică simplă și supereficientă este Autoobservarea! Ce facem concret?! Ne observăm și vedem ce ne spunem despre noi în momentele de conflict, dar și în cele de exaltare. Apoi ne întrebăm: „Din ce identitate vine acest comportament al meu?″. Intuiția ne va da clar un răspuns.

- Dar pentru a scăpa de credințele limitative care este cel mai eficient proces cunoscut de tine?

- Gamma Waves Reprogramming ajută la conștientizarea blocajelor, aducerea din subconștient în conștient a credințelor limitative și la eliminarea lor. Desigur, dacă cititorii dispun și de alte tehnici, le pot folosi și pe acelea. Important este să acționeze.

Renunțați la afirmațiile negative despre voi!

925 18 2- Îmi spuneai că identitatea îți schimbă energia și perspectiva din interior. Cât de mult e nevoie să lucrăm cu propria persoană pentru însușirea unei mentalități noi, care să servească scopului înalt al fiecăruia?

- Depinde de la caz la caz. Însă, asumarea unei identități pozitive generează energie de evoluție, pentru că mintea activează sistemul reticular din creier și va atrage situații care să aducă succes, abundență, sănătate. Sunt identități pe care nu ar trebui să ni le asumăm niciodată, cum ar fi eu sunt depresiv, eu sunt cicălitoare, eu sunt geloasă etc.

- Cum a funcționat în cazul tău asumarea identității și ce îi sfătuiești pe cititorii care doresc să facă începând de azi primii pași către noua lor viață, împlinită și prosperă?

- Eu am făcut exercițiul descris în fiecare arie a vieții mele și mi-am setat identitatea cea mai înaltă posibil. În ceea ce privește cariera, sunt un coach profesionist, care livrează la un nivel înalt. Sunt o persoană valoroasă și influentă, de aici au venit multe invitații la tv și în presă. Sunt o soție iubită și răsfățată - identitate pe care mi-am asumat-o dinainte să îmi cunosc soțul. Nu o să continui, însă ideea e că asumarea identității dinainte de a obține ceea ce-ți dorești te va duce mai ușor către atingerea obiectivelor.

„Studiaţi şi aplicaţi ce fac oamenii de succes“

- Exercițiul spune să te comporți deja ca acel tu din viitor, pentru a ajunge mai repede acolo. Însă ce fac cei care acum efectiv nu își permit să cumpere lucrurile scumpe pe care și le doresc?

- Dacă am decis să ne asumăm identitatea unui om bogat și de succes, atunci va trebui să începem să studiem ce fac acești oameni. În primul rând se autoeducă în mod constant, merg la cursuri de specializare chiar și după ce au terminat studiile, au grijă de banii lor… Poți să ai grijă de banii tăi și dacă sunt puțini. Oamenii prosperi au respect față de sine și față de ceilalți, oferă valoare, iar prin valoarea lor sunt recompensați. În mediul online se pot găsi multe persoane bogate, de succes și etice pe care le poți urmări și învăța de la ele. Apoi, până reușești să devii bogat financiar nu este nevoie să mergi să îți cumperi cele mai scumpe haine de firmă și să îți dai ultimii bani pe un ceas sau o pereche de pantofi. În schimb, poți să alegi să petreci timp în preajma acestor oameni. În loc să cheltuieşti bani pe o ieșire la munte, îți cumperi un seminar unde merg acești oameni și interacționezi cu ei. Decât să cumperi sucuri carbogazoase și fast food, poți alege să economisești și să mergi o dată pe lună la un restaurant de lux, unde să poți accesa acea energie de om bogat și să începi să te simți bogat. Emoția pe care ți-o creează „a fi bogat” este cea care ne interesează în această fază, pentru că ne vom simți bine și vom vrea să atragem mai mult din acea energie. Și când ajungem deja să fim bogați, atunci ne permitem orice. Deci, nu trebuie să ne cheltuim ultimii bani ca să fim în rând cu oamenii de succes și bogați, ci este necesar să facem în mod conștient acțiuni mici care să ne ducă spre a deveni și noi la fel.