Main menu

header

926 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Emoții și trăiri intense, momente de suspans, umor spumos, dramatism și furie dar și adevărate explozii de energie și ritm sunt aduse cu măiestrie în fața publicului, de artiști remarcabili, în cele mai noi producții autohtone. În continuare vă recomandăm câteva dintre evenimentele pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

Maia Morgenstern și Marius Bodochi, părinți traumatizați, pe scena TNB

Ce răni, imposibil de vindecat, produce un război, cât de profunde sunt traumele interioare ale celor implicați, ne propune să aflăm regizorul Botond Nagy, într-un spectacol tulburător, montat pe scena Teatrului Național din Capitală. Pe 25 și 26 martie, la Sala Studio, de la ora 19:30, au loc primele reprezentații ale dramei „Cuvântul progres rostit de mama sună teribil de fals”, de Matei Vișniec. Textul spune povestea unei familii care se întoarce la căminul distrus, din care a fost alungată de război. Părinții traumatizați (Maia Morgenstern și Marius Bodochi) își caută fiul dispărut pentru a-l putea îngropa, încercând să refacă din rămășitele tragediei tot ce percepeau în trecut drept o normalitate. Montarea inspirată de realitatea conflictului din Iugoslavia, descrie dintr-o perspectivă suprarealistă modul în care dezumanizarea ajunge să condiționeze progresul. Din distribuție mai fac parte Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Răzvan Oprea, Ada Galeș, Ciprian Nicula, Mihai Calotă și Cosmin Dominte. Următoarea reprezentație este programată pe 22 aprilie.

„Balerinele acvatice”, un antrenament pentru supraviețuire, la Teatrul Metropolis

Echipa Teatrului Metropolis din București lansează un nou spectacol care invită publicului într-o evadare ingenioasă din tumultuosul contemporan. Pe 25 și 26 martie, de la ora 19:00, la Sala „Olga Tudorache”, puteți vedea tragicomedia „Balerinele acvatice”, un text semnat de drama- turgul ceh David Drábek, în regia Monicăi Stoica. Povestea ne introduce în grupul unor prieteni, foști colegi de clasă, care folosesc același hobby pentru a se proteja de violența și absurditatea unei societăți care îi copleșește. Întâlnirile lor la bazinul unde practică înotul sincron devin un refugiu, departe de realitatea haotică în care personajele nu se regăsesc. Într-o inedită terapie de grup protagoniștii, interpretați de tinerii actori Cristian Robe, Valentin Sichim, Andrei Ionescu, Macrina Bârlădeanu, Marius Boboc și Georgiana Herciu, reușesc să-și sincronizeze gândirea și emoțiile într-un exercițiu salvator.

Antonia și Matei Dima „filează” la Rutieră, în comedia „Haita de acțiune”

Apariții surprinzătoare, o poveste spusă în ritm alert, cu umor și multe scene pline de suspans și adrenalină: acestea sunt principalele ingrediente ale noii comedii românești „Haita de acțiune”, realizată de aceeași casă de producție care a surprins publicul cu filmele „Miami Bici” și „Teambuilding”. Acțiunea se derulează în jurul unor tineri politiști de la Circulație: Denzel (Matei Dima), ținta glumelor colegilor pentru că visează mai mult decât îi permit gradele, Oli (Antonia), iute la mânie și „alergică” la replicile misogine, și Aurel (Vlad Brumaru), primul agent de etnie romă din secție, care investighează un caz interesant, dar scormonesc unde nu trebuie. Scenariul, scris și regizat de Vali Dobrogeanu, este generos împănat cu replici comice și momente de acțiune. Din distribuție mai fac parte Anca Dumitra, Iulian Postelnicu, Iancu Sterp, Elena Chiriac, Anca Dinicu și Sergiu Smerea. „Haita de acțiune” poate fi văzută pe marile ecrane din întreaga țară începând din 24 martie.

Tudor Gheorghe, inspirat de Tudor Arghezi:  „Cel ce gândește singur”

926 30 2Inspirat de tematica bogată și armonia liricii marelui poet român Tudor Arghezi, maestrul Tudor Gheorghe a creat un nou eveniment de excepție. Pe 28 martie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Capitală, are loc premieră Concertului Extraordinar „Cel ce gândește singur”, un spectacol ce îmbină versuri reprezentative ale marelui poet cu partiturile emoționante create și interpretate vibrant de îndrăgitul artist, acompaniat de Orchestra Concertino din Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu. Concertul va fi prezentat în marile orașe din țară în cadrul unui amplu turneu, următoarele reprezentații fiind programate la Ploiești (31 martie), Târgoviște (3 aprilie) și Pitești (5 aprilie).