Main menu

header

930 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Povești vesele sau cutremurătoare, inspirate din realitatea de ieri și de azi, în montări clasice sau atipice și având protagoniști renumiți în distribuție, sunt reflectate în producțiile nou intrate în agenda culturală autohtonă. În continuare vă recomandăm câteva dintre evenimentele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

„Copilul meu”, despre victima războiului conjugal, la Teatrul Mic din Capitală

O perspectivă originală asupra transferului emoțional în relația dintre generații este propusă de regizorul Claudiu Popa în cel mai nou spectacol montat pe scena Teatrului Mic din București. Pe 22 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Atelier puteți vedea piesa „Copilul meu”, de Mike Bartlett. Textul dezvoltă inspirat povestea arhicunoscută a copilului care devine victima războiului dintre părinții despărțiți. Tensiunile ascunse, frustrările și furia personajelor sunt redate cu măiestrie pe scenă de protagoniștii Tudor Istodor, Silvana Mihai, Irina Velcescu, Diana Cavallioti, Vlad Corbeanu și Cezar Grumăzescu. Montarea postmodernistă aduce pe scenă simbolul dualității copilului, prin intermediul păpușii manevrate de Andreea Trestianu și Ioana Vlădău-Babii, întreaga viziune regizorală ilustrând cu o sinceritate crudă, toxicitatea relațiilor și egoismul societății actuale. Următoarea reprezentaţie este programată pe 5 mai.

Maia Morgenstern, rol de excepție în „Rude pierdute”, la Teatrul Evreiesc

Drama supraviețuitorilor Holocaustului, în perioada de austeritate de după război, este descrisă cu nostalgie și emoție în spectacolul „Rude pierdute”, o coproducție a Teatrului Evreiesc din Capitală şi Teatrului de Artă din Deva, în regia Mihaelei Panainte. Textul autoarei Nava Șemel este inspirat de poveștile familiilor de imigranți care se luptă să-și păstreze rădăcinile identitare într-o lume nouă, supusă schimbărilor. Emisiunea transmisă zilnic de postul de radio Kol Yisrael, pentru a-i ajuta pe refugiații evrei să-și găsească rudele pierdute, devine un liant psihologic pentru cei care încearcă să vindece rănile unor pierderi grele. Teama, amintirile și speranțele sunt spectaculos ilustrate în jocul protagoniștilor: Maia Morgenstern, Andrei Finți, Luana Stoica, Mircea Dragoman, Cristina Cîrcei, Lorena Luchian, Andrei Miercure, Mihai Prejban, David Mihai Enache, Dorina Păunescu și Mihai Ciucă. Spectacolul „Rude pierdute” se joacă pe 26 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat din București.

„Bucluc la Operă”, în premieră pe scena Teatrului Elisabeta

Cum poți deveni peste noapte vedetă, dar și care e prețul pe care îl plătești ne demonstrează noua comedie lansată de Teatrul Elisabeta din București. Pe 22 aprilie, de la ora 18:00, are loc premiera spectacolului „Bucluc la Operă”, de Ken Ludwig, în regia lui Lucian Ghimiși. Intriga se țese în jurul unui celebru tenor invitat să cânte în spectacolul omagial al Operei Mari din Clevland, care în urma unor excese nu mai este capabil să urce pe scenă. Directorul Operei își convinge asistentul, un cântăreț amator, să se deghizeze și să urce pe scenă. Surprinzător asistentul timid salvează seara, în timp ce adevăratul tenor se trezește amețit „clonat”, urmărit și confundat, atât de soția geloasă, cât și de fanele îndrăgostite. Între protagoniștii farsei spumoase îi puteți vedea pe Dan Clucinschi, Alexandru Mike Gheorghiu, Irina Noapteș, Mihai Marinescu, Claudia Ene, Alexandra Velniciuc și Lucian Ghimiși.

„Boss”, un nou thriller românesc, în cinematografe

Ce consecințe pot avea uneori alegerile personale și cum supraviețuiești într-un mediu necunoscut și ostil, puteți afla urmărind pelicula „Boss”, o nouă producție cinematografică autohtonă. Scenariul și regia sunt semnate de autorul scenariului seriei de succes „Umbre”, Bogdan Mirică. Filmul expune experiențele unui șofer de ambulanță care se implică într-un jaf armat. Ulterior, anumite detalii îi generează suspiciuni asupra loviturii date și complicilor săi, iar propriile căutări îl cufundă tot mai mult într-o spirală a fricii și paranoiei. În pielea unor personaje controversate, antrenate în scene de acțiune spectaculoase îi veți putea vedea pe cunoscuții artiști Laurențiu Bănescu, Ioana Bugarin, Sergiu Costache, Cuzin Toma, Teodor Corban, Mimi Brănescu, Diana Cavallioti și Cosmina Stratan. Thrillerul „Boss” poate fi văzut din 21 aprilie pe marile ecrane din întreaga țară.