Main menu

header

939 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Călătoria turistică individuală este o aventură. Pentru mulți, acest mod de a merge în locuri mai mult sau mai puțin îndepărtate are conotații mai speciale, întrucât ceea ce caută aceste persoane de la o astfel de întreprindere are repere distincte - controlul asupra programului, libertatea de a decide ritmul, „scufundarea” personalizată într-o nouă cultură. Acest tip de turist poate trăi o experiență cu adevărat plină de satisfacții și există spații renumite pentru cumulul de condiții îndeplinite pentru cine dorește să călătorească singur.

Kyoto, Japonia

939 28 2Potrivit specialiștilor și multora dintre turiștii care călătoresc singuri, Kyoto este unul dintre cele mai bune locuri pentru astfel de aventuri. Orașul japonez poate fi „savurat” de fiecare în propriul ritm, plimbările prin templele și altarele sale pot fi oricât de lungi, opririle la o cafenea locală pentru o ceșcuță cu ceai sau navigarea pe străzi pitorești pentru a explora priveliștile și sunetele sunt la fel de fermecătoare - și de sigure! - ziua sau noaptea. Kyoto este sigur și primitor, orașul având o rată a criminalității foarte scăzută, conform Indexului Internațional al Criminalității. Cei care vizitează acest oraș rămân cu amintiri de neuitat după o ceremonie tradițională a ceaiului, după o vizită în Piața Nishiki sau o plimbare prin Grădina Shoseien. Toate acestea sunt experiențe care pot fi trăite de o persoană singură, iar atmosfera culturală unică și captivantă a acestui oraș este greu de găsit în alte părți ale lumii.

Auckland, Noua Zeelandă

939 28 3Pentru un turist care călătorește singur, a merge în celălalt capăt al lumii, în Auckland, Noua Zeelandă, poate fi ceea ce se numește experiența vieții. De la peisaje naturale uluitoare la un centru plin de viață, există ceva pentru fiecare tip de călător care dorește să experimenteze acest oraș în ritmul propriu. În calitate de turist singur, oricine are libertatea de a alege experiențele preferate. Primul lucru care atrage sunt locuitorii, extraordinar de primitori și de calzi, fericiți să discute cu turistul pe cont propriu și să ofere recomandări pentru lucruri de făcut și de văzut în oraș. Auckland este, de asemenea, un spațiu sigur și, de asemenea, un adevărat paradis pentru gurmanzi, oferind o gamă incredibilă de preparate internaționale. În același timp, destinația include unele dintre cele mai uimitoare peisaje din lume, de la plajele cu nisip negru Piha până la vulcani falnici și păduri luxuriante.

Reykjavik, Islanda

939 28 4Un oraș mic, dar sigur, fermecător și încărcat de frumusețe naturală este Reykjavik, din Islanda. Ușor de explorat la pas sau cu bicicleta, orașul este considerat unul de vis pentru turiștii singuri, mai ales dacă sunt oameni care doresc să se regăsească, să se deconecteze sau să se relaxeze. De asemenea, în Reykjavik se găsesc locuri numai bune de vizitat în liniște. În plus, Islanda este una dintre cele mai sigure țări din lume, astfel încât orice explorare de unul singur este cât se poate de confortabilă. Iar la acest capitol, Islanda este renumită în toată lumea pentru frumusețea sa naturală, care include unele dintre cele mai uluitoare peisaje de pe planetă, de la cascade falnice la peisaje vulcanice unice. Pentru turistul care călătorește singur, în Islanda totul pare posibil, de la o excursie la punctul Skeljanes până la o baie în izvorul termal Sky Lagoon sau observarea balenelor.

Sydney, Australia

939 28 5Sydney este un oraș care are totul. De la emblematica Operă până la plajele splendide, nu lipsesc lucrurile de văzut și de făcut. Pe de o parte, este o destinație extraordinaă pentru familii sau grupuri, dar, în același timp, este un loc de vis și pentru turistul care călătorește singur. Cei care doresc companie pot conta pe faptul că australienii sunt cunoscuți pentru atitudinea lor relaxată și prietenoasă, iar cei mai singuratici se pot aventura în cartierele extraordinare ale acestui oraș emblematic sau pot vizita Munții Albaștri ori Castelul Edinburgh. Între celebrele plăcinte cu carne și porțiile de fructe-de-mare proaspete, călătorii pe cont propriu pot trăi în Sydney o experiență completă, memorabilă.

Chiang Mai, Thailanda

939 28 6Cel mai mare oraș din Thailanda, Chiang Mai, pare ca dintr-o altă lume. Destinație cu precădere culturală, oferă celor care călătoresc singuri oportunitatea unică de a se scufunda într-o cultură deosebit de complexă, care uimește mintea. Orașul are o istorie bogată și un amestec unic de influențe. Turistul care călătorește singur este liber să se perinde agale explorând numeroasele temple ale orașului, rătăcind prin piețele de noapte sau delectându-se cu mâncăruri locale - orașul este una dintre cele mai faimoase destinații din lume la capitolul mâncare stradală. Tot aici, orice tip de personalitate ar avea cel care călătorește singur, își va găsi izvorul de bucurie, indiferent dacă este vorba despre drumeții prin junglă, vizite la un sanctuar de elefanți, tiroliană prin vârfurile copacilor ori pur și simplu un masaj tradițional thailandez.

Dublin, Irlanda

939 28 7De la străzile pline de viață din Temple Bar până la istoricul Trinity College, Dublin este un oraș plin de istorie și de cultură și unul dintre cele mai populare locuri pe care le vizitează turiștii care călătoresc singuri. Aici se pot vizita Guinness Storehouse, Jameson Distillery, numeroase muzee și galerii de artă, plus unele dintre reperele emblematice ale orașului, acele minunate locuri unde se poate urmări muzică tradițională irlandeză live. Mâncarea locală este delicioasă, iar în celebrele pub-uri din Dublin, turistul singur poate urmări un meci de forbal alături de localnici, în fața unei halbe cu bere irlandeză, ceea ce este o experiență memorabilă. În plus, de la celebra paradă de Ziua Sfântului Patrick până la Festivalul de Teatru sau Festivalul Bloomsday, în Dublin întotdeauna se întâmplă ceva… cultural și magnific!

„Gama Stan”, adică Oraşul Vechi din Stockholm, este unul dintre cele mai mari şi mai bine conservate oraşe medievale din Europa

Când călătoriți singur, este important ca, înainte de a pleca, să cercetați obiceiurile, legile și potențialele pericole ale destinației, să vă asigurați că există cineva care vă cunoaște itinerariul, să alegeți unități de cazare de renume, cu recenzii bune și securitate, și să evitați zonele nesigure

Stockholm, Suedia

Asemănătoare unei cărți poștale, Capitala Suediei este și o capitală a relaxării și a explorării memorabile pe care o poate face orice turist singur. Orașul frapează dintr-o mulțime de perspective, de la arhitectura atrăgătoare la curățenia desăvârșită și de la puritatea aerului, care pare de cristal, la parcurile spectaculoase și la malul mării. Totul completat de muzee, galerii de artă fotografică, piețe fermecătoare și străzi pline de oameni care zâmbesc. Pe de altă parte, Stockholm este o invitație tăcută de a merge pe jos, plimbările inegalabile prin acest oraș făcându-l celebru printre turiștii care preferă să călătorească singuri.