Main menu

header

944 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

În perioada vacanței spectacolul se mută în spații inedite, publicul fiind întâmpinat cu muzică live, premiere, filme alese și multă voie bună în compania vedetelor autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele estivale pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

Mari artiști, în Biserica Evanghelică din Râșnov: Festivalul „Folk la altar”

O întâlnire specială cu artiști renumiți, din mai multe generații, și o serie de piese memorabile îi așteaptă pe iubitorii genului folk în spațiul impresionant, cu o acustică aparte, al Bisericii Evanghelice din Râșnov. Între 27 și 30 iulie aici se desfășoară cea de-a 3-a ediţie a Festivalului „Râșnov Unplugged - Folk la altar”, în fiecare seară, de la ora 18:00, fiind programate recitaluri de excepție susținute de îndrăgiții protagoniști Dinu Olărașu și Alina Manole (27 iulie), Radu Gheorghe și Eugen Cristea (28 iulie), Alexandru Andrieș și Cătălina Beța (29 iulie), Maria Gheorghiu și Paul Prisada (30 iulie). Nu vor lipsi reprizele de umor și nici momentele „In memoriam” dedicate interpreților remarcabili care au părăsit prea devreme scena. În ediția din acest an vor debuta și sesiunile muzicale live în aer liber: după concertele din Biserica Evanghelică, în Grădina Shubz din Râșnov artiști brașoveni (Andrei Lăzăroiu, Claudiu Benga, Tudor Moldoveanu, Cristian Medrea, Niki Puchianu și Grupul Vocelis), vor continua incursiunea în istoria muzicii folk, în cadrul concertelor „The Garden Unplugged”. 

Filme, jocuri și „Silent - Disco”, la Festivalul Cinemascop de la Eforie Sud

Devenit deja o tradiție la început de august pentru turiștii aflați pe litoralul românesc, Festivalul Cinemascop aduce și în acest an seri de neuitat în Grădina de Vară din stațiunea Eforie Sud. Între 1 și 6 august, organizatorii propun publicului o selecție de filme europene de excepție, între care amintim: comedia „Cei doi Alfred” (1 august), ficțiunea „Pinocchio” (2 august), drama „Corpus Christi” (3 august), o producție poloneză nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin, drama „Lumea în albastru închis” (4 august), iar pe 6 august va fi difuzat, în avanpremieră, filmul „Tigru”, o peliculă inspirată din realitate, avându-i între protagoniști pe Paul Ipate, Elvira Deatcu, Alex Velea și Mădălina Moga. Pentru participanții de toate vârstele mai sunt disponibile ateliere de creație pentru copii, expoziții, o bibliotecă pop-up, dar și spații de joacă și sport. De asemenea, pe 5 august, de la ora 20:00, actrița Sidonia Doica și chitaristul Rosta Man susțin un concert de muzică de film, iar de la ora 21:00 publicul este invitat, în premieră, la o petrecere „Silent - Disco”, cu muzică de dans pentru toate gusturile. Grădina se deschide zilnic la ora 18:00, iar proiecțiile încep de la ora 21:00. Intrarea este liberă.

Grupul Vouă, tratament estival la Arad: „Terapie prin râs”

Fanii umorului de calitate din Arad au pregătite noi surprize în cadrul ministagiunii de spectacole estivale găzduite în luna august de Teatrul de Vară Ethos. Astfel, pe 2 august, Grupul Vouă propune publicului combaterea caniculei și plictiselii cu o „Terapie prin râs”, un spectacol pentru toate vârstele, creat în stilul inconfundabil al trupei, cu scheciuri și momente de umor spumos, dar și reprize de muzică live, interpretate de cunoscuții protagoniști Adrian Fetecău, Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu și Dan Caramihai. De asemenea, pe 9 august, publicul arădean are ocazia să-l vadă pe celebrul actor Răzvan Vasilescu în one-man show-ul „Din toată inima”, iar pe 16 august este programat spectacolul „Durata medie de viață a mașinilor de spălat”, o comedie amară pe tema iluziilor generației postcomuniste produsă de Teatrul de Buzunar Galați și Teatrul de Artă București. Toate spectacolele încep de la ora 20:00.

„Cine e ea!”: vedetele destind atmosfera la malul Mării Negre

O serie de artiști îndrăgiți dau întâlnire publicului aflat pe litoralul românesc, într-un show estival exploziv. Pe 1 august, la Teatrul de Vară din Eforie Nord, de la ora 20:30, este programat spectacolul „Cine e ea!”, un spectacol inspirat de duetul interpretat de Vlăduța Lupău și Nicu Paleru, care în această vară a urcat vertiginos în topuri. Din program nu lipsesc momentele vesele și recitalurile muzicale susținute de invitații renumiți ai celor doi artiști: Vali Vijelie, Constantin Enceanu, Maria Dragomiroiu, Jean Paler, Paul Stângă ori Marian Cozma. Pentru ca accesul publicului să nu fie îngrădit de locații, organizatorii au gândit un program special și spectacolul va putea fi vizionat, pe 2 august, de la aceeași oră (20:30), atât la Teatrul de Vară din Neptun, cât și la Grădina de Vară din stațiunea Saturn.