Main menu

header

11-01-1de Dana Purgaru

După ce Apocalipsa după mayaşi, prezisă pentru decembrie 2012, s-a dovedit neadevărată, şi toată lumea a respirat uşurată, iată că o nouă profeţie zguduie omenirea. La 23 august 2013, conform previziunilor făcute de celebrul şi controversatul „călugăr” rus Rasputin, viaţa pe Terra urmează să se sfârşească din cauza unei explozii solare foarte puternice, după cum au interpretat specialiştii.

„Lacrimile Soarelui vor cădea pe Terra”
Potrivit lui Rasputin, evenimentul apocaliptic seamănă cu o explozie solară. „Lacrimile Soarelui vor cădea pe Terra, precum nişte scântei de foc, arzând oameni şi vegetaţie… Deşerturile vor înainta precum nişte cai ieşiţi din minţi, fără călăreţi, păşunile se vor transforma în nisip, râurile vor deveni pământ… Şi sub soarele în flăcări, viaţa va dispărea”, scria Rasputin. La câteva zile după această previziune, Rasputin a fost ucis.

Documentele, păstrate în arhiva KGB
Profeţia celui care era supranumit „călugărul nebun”, din cauza excentricităţilor sale, a fost dată publicităţii după ce în arhiva KGB au fost descoperite unele documente, în care acesta enunţa o serie de întâmplări din viitor. Se pare că celebrul rus ar fi prezis Revoluţia bolşevică din 1917, precum şi asasinarea ţarului Nicolae al II-lea şi a familiei sale. De asemenea, a anticipat apariţia şi dominaţia lui Hitler, prima aselenizare, naşterea comunismului şi destrămarea URSS. Până recent, aceste documente au fost ţinute secrete, pentru că Rasputin a prezis totodată şi sfârşitul comunismului, lucru considerat incomod de politicieni.

Şi-a anticipat şi moartea
Rasputin a prezis venirea noii puteri în Rusia imperială. „Munţi de oameni ucişi... Apa din râul Neva se va păta cu sângele lor”, scria el într-o faimoasă predicţie, înainte ca puterea bolşevică să masacreze cea mai mare parte a aristocraţiei ruse, inclusiv întreaga familie a ţarului Nicolae al II-lea, la 16 iulie 1918. De asemenea, a prezis şi represiunile staliniste din 1937, cu 25 de ani înainte, şi „urgia roşie” care avea să cadă asupra Rusiei ţariste. Totodată, Rasputin şi-a anticipat şi moartea. El a lăsat o scrisoare ţarului în care i-a spus că, dacă va fi ucis de ţărani ruşi, ţarul Nicolae să nu-şi facă griji pentru că urmaşii săi vor fi la putere 100 de ani, sau chiar mai mult. Dar dacă avea să fie asasinat de nobilime, viitorul Rusiei şi al familiei imperiale va fi groaznic; nimeni nu va scăpa. Totuşi, Rasputin era convins că va fi ucis, ceea ce s-a şi întâmplat.

Avea premoniţii şi era tămăduitor
Grigori Efimovici s-a născut la 10 ianuarie 1869, în satul Pokrovskoe din Siberia. Despre copilul Rasputin se spunea că avea premoniţii divine şi era capabil să tămăduiască bolnavii. Din cauza faptului că avea un comportament ieşit din comun şi devenise cunoscut pentru practicile sexuale deviante, el a fost poreclit Rasputin, care înseamnă „dezmăţat”. Deşi la 30 de ani era însurat şi avea patru copii, a fugit la o mănăstire, pentru a scăpa de acuzaţiile de furt de cai, dar nu a fost niciodată călugărit. Nu peste mult timp a plecat de la mănăstire, în pelerinaj în Rusia şi în alte ţări, ajungând chiar şi în Muntele Athos, fără să se spele sau să se schimbe, având cătuşe la mâini. Se pare că el a fost foarte influenţat de secta hlîştilor, care practica autoflagelarea şi orgiile sexuale.
Treptat, excentricul Rasputin a câştigat mulţi adepţi - oamenii îl considerau sfânt şi, pentru că practicile mistice erau la modă, a dobândit multă influenţă.

Sfânt pentru aristocraţi, diavol pentru clerici
Rasputin a fost prezentat la Curte şi i-a impresionat profund pe ţarul Nicolae al II-lea şi pe ţarina Alexandra Fedorovna, după ce a reuşit să-i oprească hemoragia moştenitorului tronului, Alexis Nicolaevici, bolnav de hemofilie. Câştiga din ce în ce mai multă notorietate, iar practicile lui neobişnuite, săvârşite în numele religiei - ritualuri de exorcizare prin bătăi şi practici sexuale deviante - i-au atras atât adulaţii, cât şi ură. Aristocraţia îl venera ca pe un sfânt, iar clericii îl asemănau cu diavolul.

S-a bucurat de o mare influenţă la Curte
Rasputin a început să fie urmărit în secret, fiind chiar înjunghiat, dar influenţa de care se bucura la Curte i-a asigurat protecţia. La începutul Primului Război Mondial, Rasputin ajunsese chiar să se implice în numirea şi în destituirea miniştrilor, iar când ţarul Nicolae al II-lea a plecat pe front, ţarina l-a luat pe post de sfetnic.
În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis ţarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis. „Dacă moartea mea va fi pusă la cale de un neam al tău, atunci nimeni din familia ta, niciunul dintre copiii tăi, niciuna dintre rudele tale nu va rămâne în viaţă mai mult de doi ani. Cu toţii vor fi ucişi de poporul rus. Şi eu voi fi ucis”. La nici o lună distanţă, Rasputin a fost omorât de rudele ţarului Nicolae al II-lea.
Într-adevăr şi această previziune s-a adeverit. În mai puţin de doi ani, ţatul Nicolae al II-lea şi cei patru copii ai săi au fost executaţi în Siberia.

Otrăvit şi împuşcat, a murit bătut şi înecat

Sfârşitul său a fost unul cutremurător. Complotiştii, prinţul Felix Iusupov, Marele Duce Dimitri Pavlovici - care era vărul ţarului -, precum şi politicianul Vladimir Purişkevici, i-au pus cianură în vin şi în prăjituri, dar Rasputin părea imun la otravă. Apoi, Iusupov l-a împuşcat. Totuşi, a supravieţuit şi s-a refugiat în curtea palatului, unde Purişkevici l-a împuşcat încă o dată. Apoi, acesta şi Pavlovici l-au bătut cu bâtele, l-au legat şi l-au aruncat în Neva. Vestea morţii lui Rasputin a fost sărbătorită, iar cadavrul său a fost exhumat şi incinerat de mulţimea dezlănţuită, în timpul Revoluţiei Ruse din februarie 1917.

• Oamenii de ştiinţă, inclusiv cei de la NASA, au avertizat în nenumărate rânduri că activitatea solară s-a intensificat, şi că oricând se poate produce o furtună de proporţii, mult mai mare decât cea din 1859, când Soarele s-a acoperit de mai multe pete întunecate, iar spre Pământ au căzut „mingi de foc”

Unele profeţii nu s-au adeverit

Există şi preziceri ale lui Rasputin care nu s-au adeverit. Printre acestea se numără un val masiv de sinucideri din 2001, ca urmare a atestării teoriei reîncarnării, faptul că în 2003 urma să apară un virus mortal ce se va răspândi în America, sau că în 2005 urmau să aibă loc schimbări climatice dramatice, iar Iisus va veni pe Pământ, în timpul unei furtuni. De asemenea, Rasputin a mai profeţit că, în vara lui 2006, un mare monstru dintr-un lac din Scoţia avea să facă prăpăd, până când va fi înghiţit de foc. Pentru anul 2007, „călugărul” a prezis că fundamentaliştii islamici urmau să preia puterea în Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, formând un stat contra SUA - ţară condusă de creştini, fapt ce va duce la o cruciadă ce va dura şapte ani, în care vor pieri 1 milion de oameni.