Main menu

header

02-01-1de Dana Purgaru

- Ediţia din 2014 a celebrei colecţii de trăsnăi din lumea întreagă a văzut recent lumina tiparului

V-aţi întrebat vreodată ce ar spune o rasă extraterestră dacă ar răsfoi o ediţie a Cărţii Recordurilor? Mai mult ca sigur, s-ar teme să ne viziteze. Şi asta cu atât mai mult cu cât, de la an la an, celebra colecţie reuneşte lucruri din ce în ce mai uimitoare din lumea pământeană.

Cel mai mare robot umblător
Compania Zollner Elektronik AG din Germania a construit cel mai mare robot care se deplasează. Acesta are 15,72 m lungime, 12,33 m lăţime şi 8,20 m înălţime. Arată, cu adevărat, înspăimântător.

Cel mai jos limbo
Patinatorul Rohan Kokane din India a executat pentru Cartea Recordurilor cea mai joasă plimbare pe patine cu rotile. Băiatul de 12 ani a parcurs 10 m la o înălţime de numai 25 cm.

Cea mai mare colecţie de obiecte „Star Wars”
Americanul Steve Sansweet a dovedit lumii întregi că este cel mai mare fan al serialului SF „Star Wars”. El a adunat, de-a lungul vieţii, 300.000 de obiecte unice inspirate de acesta.

Cea mai rapidă deplasare cu spatele îndoit
Cea mai rapidă distanţă parcursă cu spatele îndoit îi aparţine lui Leilani Franco, o contorsionistă din Marea Britanie, de origine filipineză. Aceasta a mers, astfel, 20 m în 10,05 secunde.

02-01-2100 de metri... tocuri
Julia Plecher din Germania este cea mai rapidă alergătoare pe tocuri. Ea a alergat 100 m în 14,531 de secunde.

Îngropat în aspiratoare
James Brown din Marea Britanie deţine cea mai mare colecţie de aspiratoare din lume. El are 322 de modele diferite. Pasionat încă de la vârsta de 4 ani de aceste electrocasnice, Brown are în prezent un muzeu.

Cea mai înaltă motocicletă
Italianul Fabio Reggiani a reuşit să construiască cea mai înaltă motocicletă din lume. Funcţională! Aceasta măsoară în înăţime 5,10 m, de şase ori mai înaltă decât una normală, are 10,03 m lungime şi cântăreşte 5 tone. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a declarat că nu se mai satură să audă în jur replica: „O, mamma mia, come è grande!!!”.

Tobe pentru giganţi
Cel mai mare set de tobe intrat în Cartea Recordurilor a fost creat de ansamblul Drumartic din Austria.

02-01-3O maşină... minusculă
Cea mai mică maşină a fost construită de Austin Coulson, din Statele Unite ale Americii. Aceasta are 63,5 cm înălţime, 65,41 cm lăţime şi 126,47 cm lungime.

În ţinută de gală, pe sârmă
Artista de circ Chelsea McGuffin din Australia deţine recordul pentru cea mai lungă distanţă parcursă pe sârmă... pe tocuri de 12 cm. Ea a mers astfel 7,525 m, la o înălţime de 2,42 m.

Cea mai mică femeie
Indianca Jyoti Amge a devenit o adevărată vedetă de când a câştigat renumele de „Cea mai mică femeie din lume” şi a fost inclusă în cea mai nouă ediţie din Cartea Recordurilor. În vârstă de 20 de ani, aceasta studiază actoria şi se bucură în prezent de atenţie în lumea întreagă, deşi nu măsoară decât 63 cm.

O bicicletă cât un copac
Cea mai înaltă bicicletă funcţională a fost construită de Didi Senft din Germania. Diametrul unei roţi este de 3,3 m.

02-01-4Femeia cu barbă
Cea mai lungă barbă deţinută de o femeie îi aparţine lui Vivian Wheeler din SUA şi măsoară 25,5 cm.

Un cuplu... însemnat
Cuplul căsătorit cu cele mai multe modificări pe corpuri este alcătuit din Victor Hugo Peralta, din Uruguay, şi Gabriela Peralta, din Argentina. Cei doi au în total 77 de accesorii implantate în trupuri, din cap până în picioare.

Cel mai mare scaun
Are 30 m înălţime, a fost construit de o companie din Austria şi a intrat în Cartea Recordurilor 2014. Practic, acest scaun este cât cinci girafe, una peste alta.