Main menu

header

478 25 3de Dana Purgaru

O femeie din Peru, care se pare că are 116 ani, ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână persoană din lume. Aceasta se numește Filomena Taipe Mendoza, iar dacă performanța ei ar fi omologată ar depăşi-o astfel pe japoneza Misao Okawa, care este cu doar trei luni mai mică.

Trăiește în Peru și a avut o viață grea

Filomena susţine că are 116 ani, iar ministrul Dezvoltării şi Incluziunii Sociale din Peru a confirmat că certificatul de naştere al femeii, pe care este trecută data de 20 decembrie 1897, este autentic. Bătrâna a locuit tot timpul în satul natal Huancavelica și a avut o viață grea. „Mereu am mâncat cartofi, carne de capră, lapte de oaie, brânză de capră şi fasole. Ceea ce gătesc provine din grădina mea. Nu am băut niciodată sucuri îmbuteliate”, a declarat Taipe. „Am rămas văduvă încă de tânără, cu nouă copii. Am muncit din greu pentru a-i creşte”, a mărturisit femeia.

Filomena Taipe Mendoza trăiește dintr-o pensie echivalentă cu doar 90 de dolari și numai trei dintre copiii săi mai sunt în viaţă. Cel mai mare regret al său este însă că nu mai are dinți.