Main menu

header

536 3 1de Gabriela Militaru

Sting și-a început cariera muzicală în anii ’70, cântând jazz, pentru ca mai apoi să cunoască faima ca lider vocal al trupei The Police. După un mariaj eșuat cu Frances Tomelty (din care au rezultat doi copii), cântărețul s-a căsătorit (în 1992) cu producătoarea Trudie Styler, cu care are patru copii și alături de care a început practica Yoga, fapt ce îl ajută și în prezent să-și păstreze vitalitatea. Recent, cântărețul a fost fotografiat executând câteva posturi Yoga pe un iaht de croazieră în Franța și arătând mai bine ca niciodată.

Urmează același regim alimentar de 25 de ani

536 3 2La 63 de ani, Sting arată și se comportă ca și cum ar fi cu 20 de ani mai tânăr. Întrebat care este cheia dinamismului său, cântărețul a dezvăluit că urmează de mai mulți ani o dietă foarte sănătoasă: regimul macrobiotic. Această dietă presupune un consum ridicat de legume și de semințe. În același timp, trebuie evitate produsele procesate, care conțin conservanți, și este indicat ca aportul de carne să fie cât mai redus. Se pare că Sting a avut o înclinație către un regim sănătos încă din tinerețe, când, împreună cu soția sa, Trudie Styler, s-a mutat la o fermă și a început să-și cultive propriile legume. Încă de la începutul anilor ’90, cântărețul s-a deprins să crească fructe și legume organice, despre care știe că sunt mai bogate în vitamina C, fier și magneziu decât produsele obișnuite. În prezent, are peste 50 de tipuri de legume și de fructe, printre care chiar și ciuperci sălbatice și 40 de soiuri de semințe. În plus, la fermă sunt și vaci, ale căror fecale sunt folosite drept îngrășământ natural pentru legume, dar și porci, capre și păsări, pentru că Sting preferă să nu consume carne procesată sau de proveniență necunoscută. Piesa de rezistență a fermei o constituie lacul amenajat special pentru pescuit, de unde cântărețul poate avea oricând pește proaspăt la masă. Viața în natură l-a determinat pe artist să fie mai conștient de mediul înconjurător. „În materie de mâncare avem mai mult decât strictul necesar, dar nu trebuie să uităm că felul în care ne tratăm corpul se aseamănă foarte mult cu felul în care ne îngrijim planeta. Totul este despre cât suntem de conștienți de ce se întâmplă în jurul nostru”, spune Sting.

Folosește foarte rar zahăr, sare sau produse care conțin lapte

536 3 3Venit din Japonia în America, Michio Kushi a avut inițiativa de a-i învăța pe oameni să se hrănească sănătos, și astfel a luat naștere dieta macrobiotică. Aceasta este un sistem care ajută la menținerea sănătății, la pierderea din greutate într-un mod sănătos, la creșterea vitalității și la prevenirea îmbătrânirii.

Pe lângă dieta macrobiotică, el folosește foarte rar zahăr, sare sau produse care conțin lapte. De ceva vreme, el a renunțat și la băuturile alcoolice. Iar atunci când este în turneu și nu se poate ocupa personal de prepararea mesei, cântărețul este întotdeauna însoțit de un specialist în gastronomie, care știe exact ce are nevoie să consume.

Printre adepții dietei macrobiotice se mai numără Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Madonna, Jennifer Aniston sau Angelina Jolie.

Alimente recomandate

Zilnic:

  • Cereale integrale: orez brun, orz, mei, ovăz, porumb, secară, grâu și hrișcă bio. O parte dintre cerealele integrale zilnice poate consta din tăiței sau paste, pâine nedospită;
  • Legume de sezon sau bio, crude sau ușor călite, sotate, ca supe, cu un strop de ulei vegetal: varză, broccoli, conopidă, dovleac, măcriș, pătrunjel, varză chinezească, păpădie, verdețuri, ceapă, ridichi albe, napi, morcovi. O parte dintre aceste legume pot fi consumate și sub formă de murături;
  • Leguminoase: năutul și lintea;
  • Condimente și uleiuri vegetale: pudră de alge marine, sare de mare, sos de soia tradițional (fără substanțe chimice), ulei de susan nerafinat, ulei de porumb nerafinat.

Săptămânal:

  • Semințe și fructe oleaginoase crude sau ușor coapte: semințele de dovleac, susan sau floarea-soarelui, arahide și nuci;
  • Legume: castraveți, țelină, salată, mărar. Nu sunt recomandate legumele precum cartofii, roșiile, vinetele, ardeii grași, spanacul, sfecla sau dovleceii;
  • Fructe de sezon: este indicat să se consume fructe locale: mere, pere, prune, piersici, caise, fructe de pădure sau pepene galben. Se vor evita sucurile de fructe;
  • Pește şi fructe de mare: este recomandat peștele proaspăt, cu carne albă, precum cambula, cod, crap, halibut sau păstrăv.

Produse ce trebuie eliminate din meniu

  • Grăsimi de origine animală, ouă, carne, lactate, zahăr rafinat, ciocolată, vanilie, siropuri;
  • Fructe tropicale și sucuri de fructe, băuturi carbogazoase, cafea, ceaiuri colorate sau aromatice;
  • Toate alimentele colorate artificial, conservate sau tratate chimic, toate cerealele rafinate și derivatele acestora, toate alimentele produse în masă, inclusiv cele conservate sau congelate;
  • Condimentele picante, oțetul artificial și băuturile alcoolice concentrate.

Pe lângă Ashtanga Vinyasa Yoga, Sting practică Tantra Yoga, Jivamukti Yoga și tehnici de meditație transcendentală

Dieta macrobiotică presupune ca fiecare îmbucătură să fie mestecată de 25 de ori înainte de a fi înghiţită

Ştiaţi că...

... Sting și-a primit porecla pe când cânta cu formația Phoenix Jazzmen? Într-un concert purtase un pulover cu dungi negre și galbene, iar liderul formației observase că arată precum o albină și i-a dat numele de scenă „Sting” („Înțepătură”)

„Flexibilitatea corpului reflectă flexibilitatea minţii“

536 3 4Deși dieta macrobiotică dă rezultate remarcabile, ea nu poate fi pe deplin eficientă fără un stil de viață care să includă și mișcare. De aceea, Sting a îmbinat regimul alimentar cu Yoga încă din anii ’90. La început, cântărețul a fost adeptul ramurii Ashtanga Vinyasa Yoga, latură a practicii Yoga, orientată mai mult spre clădirea musculaturii corporale. Într-un interviu, Sting recunoștea că, înainte de a practica Yoga, obișnuia să alerge opt kilometri zilnic, și nu i-a venit să creadă că există o practică spirituală care poate da aceleași rezultate din postura stând pe podea. Cu timpul însă, ajutat de maestrul Danny Paradise, cântărețul a sesizat modificările pe care le-a suferit la nivel fizic și mental și a aprofundat și mai mult Yoga. „Yoga este ca muzica, este o cale care nu încetează să te ajute în procesul de creație”, a descris-o el. „Flexibilitatea corpului reflectă flexibilitatea minții. Gândurile noastre rigide sunt impregnate în corp, iar condiționările pe care mintea le impune corpului ne determină să nu ne putem mișca așa cum am dori. Ceea ce reușește să facă Yoga este să decondiționeze mintea și să lase corpul liber să se miște. După 20 de ani de Yoga pot să spun că sunt mai flexibil decât eram în tinerețe”, a explicat cântărețul. Cu așa practică nu trebuie să ne mire zvonurile legate de performanțele sexuale de neegalat ale cântărețului.