Main menu

header

540 3 3de Raluca Grințescu

Sunt multe vedete trecute de peste 30 de ani precum Beyonce sau Cameron Diaz, care au avut mult succes cu dieta holistică de detoxifiere. Fotomodelul Kate Moss a slăbit patru kilograme în trei săptămâni, mâncând doar dintr-o listă scurtă de alimente care include carne roşie, nuci şi ceai. Unul dintre secretele lor constă în a mesteca mâncarea de zece ori înainte de a înghiţi, pentru că acest lucru accelerează digestia.

Poate dura de la cinci zile la șase săptămâni

O dietă de detoxifiere holistică are rolul de a curăța corpul de toate toxinele alimentare. Acumularea de toxine slăbeşte sistemul imunitar, provoacă oboseală şi dureri musculare, compromite metabolismul şi scade capacitatea de a absorbi nutrienţii. Planul de dietă detoxifiantă poate ţine de la cinci zile la trei săptămâni şi tonifiază silueta, creşte energia şi rata metabolismului, vă ajută să dormiți mai bine, îmbunătăţeşte digestia şi creşte capacitatea de concentrare!

Care sunt elementele-cheie?

Colonul, ficatul, rinichii, plămânii, sângele, pielea şi sistemul limfatic sunt cele care elimină toxinele. Este sistemul natural de detoxifiere al organismului. Dieta holistică susţine acest sistem, mai ales ficatul, care „duce tot greul”. Un regim sănătos, hidroterapia, mişcarea, respiraţia profundă şi sauna lucrează împreună pentru a elimina toxinele din corp.

Alimente de evitat

Trebuie să vă abţineți de la medicamente, alcool, fumat şi cafea, în primul rând. Stați departe de produsele cu îndulcitori, de alimente grase sau procesate, brânză, crustacee, făină, gluten, ciocolată, dulceţuri sau cartofi, roşii, ardei, nuci sărate sau prăjite, avocado sau fructe.

Alimente de consumat

Beți doi-trei litri de apă zilnic, fie cu lămâie, fie simplă, sau ceai verde cu miere, sucuri de legume sau de fructe. Mâncați produse organice, mai ales frunzoase şi legume crude sau fierte. Broccoli, conopida, ceapa, usturoiul, sfecla roşie sunt excelente. În privinţa cerealelor, rămâneți la orez brun, quinoa, mei și hrişcă. Proteinele le procurați din carne albă, tofu, ouă, pește, iaurt, nuci crude, linte.

Organizarea mesei

Împărțiți-vă meniul zilnic în cinci mese separate și nu săriți peste niciuna! Două dintre aceste mese trebuie să fie consistente și să conțină cât mai multe alimente organice, iar celelalte trei, mai ușoare.

Kate Moss, Cameron Diaz, Beyonce, Victoria Beckham, Kim Kardashian sau Sarah Jessica Parker sunt doar câteva dintre vedetele internaționale care au ținut dieta de detoxifiere holistică