Main menu

header

de Gabriela Militaru

Nu vă mai amintiți de când nu ați mai savurat dulciuri sau băuturi carbogazoase și respectați cu strictețe și exercițiile fizice. Cu toate acestea, nu reușiți să scăpați de kilogramele nedorite și nu înțelegeți de ce. S-ar putea ca eforturile dumneavoastră să fie sabotate de un virus aflat în legătură cu obezitatea.

Adenovirus-36 favorizează obezitatea

Câțiva cercetători din Louisiana și Winsconsin au ajuns la concluzia că Adenovirus-36, care este una dintre cauzele infecțiilor respiratorii, reprezintă un factor hotărâtor și în instalarea obezității. Infectarea cu acest virus „nu este cauza obezității, în sine, dar contribuie la obezitate”. Doctorul Nikhil Dhurandhar, de la Pennington Biomedical Research Centre din Louisiana, a arătat că şoarecii injectați cu acest virus au luat foarte mult în greutate, comparativ cu ceilalți şoareci care au avut o alimentație identică, dar nu au fost infectați cu virusul Adenovirus-36. Oamenii de știință spun că, deși kilogramele în plus cresc riscul de îmbolnăvire cu diabet și predispun organismul către boli cardiace, totuși Adenovirus-36 „se adăpostește de obicei în țesutul adipos, și acest lucru reduce șansele de a afecta inima sau mușchii”.

Transformă celulele stem în celule adipoase

Ce trebuie știut totuși este că virusul se răspândește prin alimente, atingeri sau salivă și poate cauza obezitate din cauza faptului că transformă celulele stem în celule adipoase. „Cum nu există un vaccin care să prevină infectarea cu acest virus, tot ce putem face este să păstrăm o igienă cât mai strictă”, recomandă Nikhil Dhurandhar. Pentru a vă feri de Adenovirus-36 este necesar să vă spălați pe mâini foarte bine, mai ales înainte de masă. De asemenea, este absolut obligatoriu ca fructele și legumele pe care le consumați să fie bine spălate. În plus, mâncarea nu trebuie să rămână niciodată pe masă neacoperită. Ea trebuie să fie ferită de impuritățile din aer cu un prosop sau cu un capac ori depozitată la frigider.

Factorii cauzatori de îngrăşare

Motivele pentru care nu slăbiți orice ați face sunt: săriți pentru micul dejun; mâncați stând în picioare; nu vă controlați porțiile de mâncare; consumați alimente sărace în calorii; nu mâncați suficiente legume; beți sucuri dulci; serviţi masa foarte des la restaurant; faceți sport pe stomacul gol; vă înfometați.

Virusul are ca efect scăderea nivelului colesterolului și trigliceridelor şi ar putea ajuta la găsirea unui tratament pentru diabet