Main menu

header

546 3 1de Ana Trifan

„Audrey Hepburn acasă” este titlul noii cărţi publicate de fiul vedetei, Luca Dotti, în care povesteşte că actriţa mânca zilnic ciocolată, făcea o detoxifiere de o zi în fiecare lună și nu sărea peste micul dejun.

Era dependentă de... paste și poftea la dulciuri

Avea trăsături de prințesă, forme subțiri de adolescentă și este considerată una dintre cele mai frumoase femei care au existat pe planetă. Așa că, dacă vă doriți să aveți silueta lui Audrey Hepburn sau măcar un pic din strălucirea sa, încercați să urmați stilul de viață al vedetei: nu săriți peste micul dejun, iar o dată pe lună țineți o zi de detoxifiere.

În restul timpului, actrița nu era nici pe departe atât de strictă cu regimul său. Și asta pentru că era dependentă de... paste și poftea la dulciuri, astfel că mânca în fiecare seară un pic de ciocolată.

Aceste detalii din viața actriței au fost dezvăluite într-o carte pe care fiul său, Luca Dotti, a publicat-o în acest an.

Detoxifiere cu iaurt și măr ras

546 3 2Indiferent de cât de ocupată era, Audrey Hepburn nu sărea niciodată peste micul dejun. Fiul său a dezvăluit că vedeta se trezea între 4:00 și 5:00, pentru avea timp să se pregătească, astfel încât să arate impecabil la filmări, dar în același timp să-și calmeze și nervii.

Micul dejun, cel pe care actrița nu-l rata, nu era unul care să arate că vedeta se temea că va lua în greutate. În timpul săptămânii, se mulțumea cu o cafea cu lapte și o brioșă. Iar în diminețile de duminică își permitea un adevărat răsfăț: brioșe făcute în casă, gem de cireșe, pâine prăjită, unt, cafea și lapte. Pe aceeași tavă pe care lua micul dejun erau așezate o mică vază cu un trandafir, precum și ziarul său preferat.

Audrey ținea cu strictețe, în fiecare lună, o zi de detoxifiere, când mânca numai iaurt, pe care îl combina cu puțin măr ras.

Își planta propriile legume

Actriței îi plăcea foarte mult să grădinărească - își planta propriile legume - și să gătească mâncare din ingrediente proaspete, culese de ea. Vedeta a declarat de nenumărate ori că se simte cu adevărat fericită în postura de femeie casnică (gătește și se îngrijește de familia sa). Cariera și lumea filmului au fost pentru ea doar un serviciu. „Acasă nu aveam o viață sofisticată. Mama mea nu purta mai deloc machiaj și se îmbrăca în jeans și tricouri. Îi plăcea să lucreze în grădină și să-și bage mâinile în pământ, ca atunci când planta legume. Simțea că lucrurile acelea erau singurele reale din viața sa. Într-un fel am simțit întotdeauna că era mai mult o fermieră”, a spus Dotti, fiul actriței și al medicului psihiatru italian Andrea Dotti.

„Mama mea nu purta mai deloc machiaj și se îmbrăca în jeans și tricouri. Îi plăcea să lucreze în grădină și să-și bage mâinile în pământ, ca atunci când planta legume. Simțea că lucrurile acelea erau singurele reale din viața sa. Într-un fel am simțit întotdeauna că era mai mult o fermieră“ (Luca Dotti)

Adolescenţă marcată de greutăţi şi de foame

546 3 3Fetița Audrey Hepburn a avut o copilărie grea, marcată între anii 1944 şi 1945 de ocuparea de naziști a orașului Arnhem, din Olanda, unde locuia. Experiența de atunci i-a influențat toată atitudinea față de mâncare. Naziștii au înfometat până la moarte 4 milioane de oameni, iar Hepburn a scăpat ca prin urechile acului. Însă tatăl său a dispărut, multe dintre rude i-au fost ucise sau deportate, și-a pierdut casa părintească. „Mâncam urzici, și toată lumea încerca să fiarbă ierburi”, mărturisea  actrița despre anii grei ai copi- lăriei. De asemenea, micuța Hepburn săpa după bulbi de lalele, pe care îi mânca, și își umplea stomacul cu multă apă, ca să se simtă sătulă. Când orașul a fost eliberat, actrița a primit de la niște soldați aliați șapte batoane de ciocolată și le-a mâncat imediat pe toate, după care i s-a făcut rău.