Main menu

header

572 3 1de Gabriela Militaru

Relaxare și detoxifiere caută tot mai mult cei care pleacă în vacanță. Dacă până de curând vacanța era despre distracție și aventură, acum se pune tot mai mult accentul pe sănătate și deconectare. De aceea, resorturile de lux, ce le oferă clienților nu doar o ședere de vis la mii de kilometri de casă, ci și servicii de fitness, spa și tratamente de detoxifiere, devin din ce în ce mai căutate. După ce v-am prezentat resorturile luxoase din Turcia și din Israel, vă ademenim în alte câteva complexuri hoteliere de gen din Spania, Portugalia, Italia și Thailanda.

Direct din Spania: Hola, stil de viață sănătos!

Dacă preferați destinații mai apropiate din Europa pentru vacanță, puteți încerca Malaga, în Spania, unde se află resortul Shanti Som. Pe lângă o multitudine de programe gândite astfel încât să poată satisface cele mai pretențioase gusturi, la Shanti Som puteți alege pachetul care se axează pe un regim de detoxifiere în profunzime a organismului. Ideea de bază a tratamentului este aceea că detoxifierea oferă posibilitatea organismului să-și recâștige echilibrul fizic și psihic. La final, rezultatele constau în pierderea în greutate, organizarea unui nou stil de viață sănătos și rezolvarea problemelor de sănătate. Programul de detoxifiere conține un regim pe bază de sucuri și supe de legume fierte, plus un aport de suplimente nutriționale. Tratamentul durează șase zile și costă 1.700 de euro. La început, clienții primesc un ghid foarte util de citit înainte de începerea regimului, apoi programul efectiv poate demara, așa că ei se pot bucura de delicioasele sucuri hrănitoare, dar și de sesiuni de yoga, băi de detoxifiere, saună, înot și gimnastică. Pentru a se asigura că experiența de la Shanti Som se transformă într-un stil de viață după terminarea sejurului, clienții au la dispoziție un specialist în nutriție alături de care își pot planifica un regim alimentar echilibrat pe care să-l urmeze pe termen lung.

Abstinență alimentară în Portugalia

572 3 2În țara vecină Spaniei, Portugalia, există un alt resort de lux care își încântă clienții cu o ofertă de vacanță plus program de detoxifiere. Moinhos Velhos se află foarte aproape de orașul Lagos, pe coasta vestică a Portugaliei, Algarve. Odată ajunși aici, vizitatorii vor fi încântați nu doar de peisaj, ci și de oferta complexului hotelier. Ideea de bază a regimului alimentar promovat la Moinhos Velhos este postul. Fie că este vorba despre post pe bază de sucuri de legume și fructe sau post cu apă, tratamentul de la Moinhos Velhos nu este foarte ușor de suportat. De aceea, chiar înainte de a rezerva un sejur, clienții sunt sfătuiți să se informeze cu privire la tratamentul pe care urmează să-l țină. Un sejur poate dura șapte sau zece zile și costă 1.200 de euro, respectiv 1.450 de euro. Prețul include o serie largă de sucuri și supe de legume care pot fi consumate în orice cantitate, suplimente nutriționale, dar și ceaiuri de plante. În plus, clienții beneficiază de tratamente de detoxifiere, sesiuni de yoga, tratamente de curățare a colonului, terapii magnetice, cure Zapper de eliminare a paraziților, acces la piscina salină, la sauna finlandeză și la dușul fierbinte californian. Separat se taxează alte servicii, cum ar fi: masaj suedez, drenaj limfatic, terapie cranio-sacrală, Shiatsu, reflexoterapie și terapie Bowen.

Italia fără pizza și spaghete

572 3 3Mergând de data aceasta spre est, în Italia, industria hotelieră pe principiul detoxifierii prinde și aici elan. Ti Sana este o locație în nordul țării ce datează din secolul al XVIII-lea și care a fost restaurată de curând. Aici, pasionații de natură și de alimentație sănătoasă pot petrece o vacanță de șapte zile la prețul de 2.000 de euro. Suma, deși poate părea mare, include un pachet complet de cazare și tratament. La acest din urmă capitol, clienții au două posibilități de regim: 1. Dieta pe bază de sucuri (patru sucuri pe zi și o supă seara); 2. Dieta sănătoasă (preparate solide pentru micul dejun, prânz și cină și un suc în loc de gustările de peste zi).

Pe baza unor analize medicale care se fac întotdeauna la începutul sejurului, un medic specialist în nutriție stabilește un plan de dietă. Cât despre programul fizic, acesta se axează pe patru paliere: scăderea în greutate (sesiuni de antrenament asistat, masaj, tratament cu glutation); tratamente spa (exfoliere cu ulei de argan, împachetări cu nămol de la Marea Moartă, drenaj limfatic și tratament facial); tratamente de relaxare (masaj Sabai, Philosophy și Lomi lomi și masaj facial relaxant); tratamente de energizare (masaj Shangri La, masajul spatelui și al umerilor, masajul țesuturilor profunde).

Niciun meniu nu include cafea, alcool, produse lactate, ouă, carne roșie, sare sau zahăr

Thailanda, regina tratamentelor relaxante

572 3 4Părăsind Europa, o altă destinație, de data aceasta exotică, este Thailanda. Aici, complexurile turistice de tot felul fac deliciul zonei. Pentru a se ridica la standardele resorturilor de lux din Europa, în ultimii ani, turismul bazat pe întreținerea sănătății a devenit din ce în ce mai promovat. De aceea, două resorturi au urcat rapid în topul celor mai căutate destinații de gen din lume. Este vorba despre Kamalaya și Absolute Sanctuary.

Detoxifierea și curățarea organismului sunt obiectivele principale ale regimului pe care clienții resortului Kamalaya sunt invitați să-l urmeze timp de șapte zile, la prețul de 2.800 de euro. Meniurile și terapiile holistice de curățare ajută la echilibrarea sistemului imunitar, crește energia și vitalitatea organismului. Programul începe cu o analiză care stabilește nivelul grăsimii în corp și continuă cu o întâlnire cu un specialist care recomandă fiecărui client o anumită schemă de tratament pentru întregul sejur. În zilele următoare, pe lângă dieta stabilită, clienții se pot bucura de tratamente de împachetare și exfoliere cu plante orientale, masaje cu uleiuri esențiale, sesiuni de înot, saună și fitness.

În ceea ce privește resortul Absolute Sanctuary, prețul unui sejur de șapte zile este de 2.500 de euro. În ceea ce privește programul, clienții au acces la trei variante: 1. Post total (se consumă doar apă și ceaiuri); 2. Regim raw (include două mese raw pe zi); 3. Regim vegetarian (include două mese vegetariene gătite pe zi). Fiecare dintre cele trei variante de tratament include: o sesiune de hidroterapie a colonului în fiecare zi, o oră de yoga, un tratament de detoxifiere a ficatului înainte și după sejur, ore de fitness și un ghid de detoxifiere pentru acasă.