Main menu

header

631 3 1de Cătălina Tăgârță şi Adrian Barna

Numărul persoanelor cu greutate normală scade dramatic după vârsta de 35 de ani. Iar mai grav de atât e faptul că unu din trei români cu vârsta de peste 18 ani este supraponderal, în vreme ce 15% sunt obezi, arată un studiu recent realizat de ISRA Center. În aceste condiții, nu e deloc de mirare că românii sunt din ce în ce mai motivați să scape de kilogramele în plus. Inelul gastric virtual este o metodă nonchirurgicală, care elimină dorinţa de a mânca obsesiv-compulsiv.

Recâștigați controlul într-un mod sigur și natural

Inelul gastric virtual este o nouă tehnică nonchirurgicală, care foloseşte puterea hipnozei, precum şi tehnici de CBT (Cognitive-Behavioral Therapy) şi NLP (Neuro-Linguistic Programming) pentru a convinge mintea subconştientă că v-a fost pus un inel de silicon în jurul stomacului. Tehnica se folosește de puterea minții pentru rescrierea la nivel subconștient a viziunii asupra stilului alimentar și a modului în care vă gândiți la mâncare. Prin intermediul hipnozei, creierul este convins că stomacul este plin după un anumit nivel de admisie. „Inelul gastric virtual este o tehnică folosită în Marea Britanie şi în Europa pentru a ajuta sute de oameni să-şi recâştige controlul asupra corpului într-un mod sigur şi natural. S-a dovedit a avea foarte mult succes pentru mulţi oameni care s-au luptat cu kilogramele în plus şi este un element care a declanşat un regim de slăbire permanent. Cu ajutorul revoluţionarei metode se pot obţine beneficiile unei operaţii de inel gastric fără să treceți prin chinurile asociate intervenţiei propriu-zise sau a costurilor ridicate. Pe parcursul ultimilor ani, din ce în ce mai mulţi oameni au urmat hipnoterapia inelului gastric ca metodă de slăbire. Folosită iniţial doar pentru clienţii obezi, este utilizată în prezent de oricine are probleme de a ţine o dietă”, afirmă psihoterapeutul Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

„Stresul reprezintă o presiune cu care ne încărcăm”

631 3 2Persoana care a revoluționat lumea terapiei și a hipnozei introducând o tehnică absolut fantastică de a slăbi sănătos și armonios - tehnica inelului gastric virtual - este Sheila Granger. Această tehnică funcționează excelent atât pentru oamenii care suferă de obezitate și de greutate în exces, dar și pentru cei care își doresc să slăbească doar câteva kilograme pentru a-și crește stima de sine și a se simți mai bine în corpul lor. În opinia psihoterapeutului Angela Nuţu, greutatea și obezitatea în exces au legătură, într-adevăr, cu mâncatul exagerat, dar această tulburare de comportament este generată de factori puternici de stres, atât cei exteriori, cât și cei interiori. „Stresul reprezintă o presiune cu care ne încărcăm și pe care încercăm permanent să o descărcăm pentru a atinge o stare de bine. Pentru a se elibera de această presiune, unii oameni își rod unghiile, alții fumează, alții aleg alcoolul etc. Cei care se îngrașă excesiv aleg mâncatul ca modalitate principală de eliberare de stres”, mai explică vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

„Mintea, nu corpul, le cere să se hrănească”

Specialista este de părere că toate aceste „obiceiuri” au legătură cu fixația orală. Această stare se fixează în personalitate încă din copilărie, când părinții obișnuiesc să calmeze plânsetul sau agitația copilului oferindu-i o suzetă. Creierul înregistrează această asociere a stării de bine cu o fixație orală, iar cum primii cinci ani de viață sunt definitorii pentru structurarea personalității, roadele acestui mod de calmare sunt culese și la maturitate. Așa ajung unii oameni să mănânce mai mult decât au nevoie, când nu au nevoie, când le cere mintea, și nu corpul, să se hrănească, este de părere psihologul. „Căutarea minții de a se elibera de stres se oprește la mâncatul excesiv, care conduce la supraponderalitate și, ulterior, la obezitate. Există două posibilități de a mânca: una este pentru a te hrăni, a doua este pentru a te elibera de o poftă, o dorință nebună de a consuma ceva”, afirmă Angela Nuţu, susținută în acțiunea sa de promovare a acestei inovații de reprezentanții Agenției „Plus Communication”.

Cel chirurgical are termen limitat de valabilitate

Cei mai mulți oameni nu au suficientă voință, putere, cunoștințe sau încredere să meargă la sală, să iasă în parc să alerge sau să se apuce de diete. Toate aceste elemente devin motive valide pe care oamenii le invocă pentru a nu începe procesul de slăbit prin efort. Așa că pentru cei disperați să slăbească, dar lipsiți de voință au apărut intervențiile chirurgicale de introducere a inelului gastric. „Metoda inelului gastric introdus chirurgical este rapidă, ajută pe moment, însă atrage după sine un număr semnificativ de efecte secundare, precum şi multe riscuri, ca orice operație pe care o faci pentru modificarea corpului tău. Pe lângă faptul că vorbim despre o intervenție barbară asupra corpului uman, operația bariatrică presupune și un cost foarte ridicat. Singurul aspect pozitiv care apare în urma unei astfel de operații este că pentru o perioadă reușești să reduci semnificativ mâncarea. Din nefericire, ne vom reîntoarce la obiceiurile dăunătoare din trecut atunci când termenul de valabilitate al inelului gastric este depăşit şi este eliminat din corp, existând chiar riscul de a înmagazina chiar mai multe kilograme ca înainte de operaţie. De ce? Pentru că prin intermediul operației rezolvi efectele îngrășării, nu și cauzele emoționale care au declanșat surplusul de greutate”, afirmă psihologul Angela Nuţu.

„Căutarea minții de a se elibera de stres se oprește la mâncatul excesiv, care conduce la supraponderalitate și ulterior la obezitate“ (psihoterapeut Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză)

Program unic în România

Renumitul specialist britanic Sheila Granger a susținut, în perioada 3-4 iunie 2017, la București, un program unic de slăbit, prin intermediul unei tehnici speciale de micșorare a stomacului prin inserarea unui inel gastric virtual, fără operaţie invazivă, fără costuri medicale ridicate sau perioadă de recuperare îndelungată. La acest seminar au participat persoane care doresc să slăbească sau să îi ajute pe cei din jurul lor, fiind un seminar deschis atât pentru terapeuți, medici, psihologi, cât și pentru cei care vor să își recâștige controlul asupra corpului lor.