Main menu

header

715 3 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Producătorii de gadgeturi de fitness nu prididesc să aducă tehnologia tot mai aproape de dorințele consumatorului modern și mai ales pentru mileniali, care consideră menținerea în formă fizică aproape o religie.

Micoach Pacer îndrumă utilizatorul

Este foarte posibil să nu știți precis să alergați corect sau să faceți exercițiile cele mai bune pentru a obține rezultatul ideal: cât mai multă grăsime arsă în timp scurt și în locul acesteia apariția unor mușchi frumos desenați sub piele. Acestea sunt considerentele pentru care a fost dezvoltat Micoach Pacer, aparatul destinat pasionaților de sport care „vorbește” cu cel ce îl folosește cu ajutorul unor căști, îndrumând persoana spre cea mai bună modalitate de a face efort cu rezultate optime.

Monitor al inimii fixat pe piept

Micoach Pacer poate fi fixat pe pantalonii de sport exact ca un iPod. Vine echipat cu un dispozitiv care urmărește datele alergării utilizatorului și un monitor al ritmului inimii, care se fixează în dreptul pieptului, o noutate în lumea dispozitivelor fitness. În clipa în care utilizatorul și-a fixat căștile, gadgetul îl anunță ce viteză are, care este calitatea aler- gării și distanța parcursă. Dar toate aceste informații au un scop mult mai important, acela de a face recomandări sportivului amator.

Direcționează posesorul spre a nu risipi energie

Potrivit producătorului și specialiștilor, acest dispozitiv trece dincolo de simpla idee de a monitoriza alergarea, întrucât fiecare persoană are alt ritm, altă reacție la sportul făcut într-o anumită parte a zilei și alt fel de a ajunge la forma fizică dorită. De aceea este considerat important faptul că Micoach Pacer poate direcționa utilizatorul spre a nu risipi energie fără rezultat. De asemenea, îl ferește pe cel care îl folosește de a se supraîncălzi sau de a nu se mai putea ridica din pat a doua zi din cauza febrei musculare ori, mai grav, chiar a se răni.

Segment special pentru pierdere în greutate

Un alt element important de noutate este prezența în acest dispozitiv a unui segment special dedicat pierderii în greutate. Mai precis, pe lângă aplicație inteligentă, monitor al efectelor sportului și conectarea la smartphone și la internet, gadgetul poate „sfătui” utilizatorul cum să facă mișcare special pentru a pierde în greutate. În plus, este dotat cu GPS și foarte mulți senzori care sunt „atenți” la câți pași s-au efectuat ori câte calorii s-au ars.

PONT. Printre cele mai populare gadgeturi de slăbit se numără cântarul inteligent, monitoarele de mișcare fizică, accesoriile ce măsoară câtă grăsime s-a ars și cât mușchi s-a pus în loc.

Cureaua care „spune“ cum să eliminaţi kilogramele

715 3 2La târgul de tehnologie Consumer Electronics Show 2019 a fost prezentat dispozitivul WELT, o curea inteligentă care monitorizează circumferinţa mijlocului utilizatorilor şi le spune când au mâncat prea mult. Dispozitivul dispune de o serie de senzori şi de conectivitate bluetooth. Datele colectate de WELT sunt trimise către un smartphone prin intermediul aplicaţiei dedicate. Nu este unica proprietate a acestui dispozitiv. De exemplu, WELT monitorizează paşii şi le spune utilizatorilor când este cazul să facă mişcare sau exerciţii fizice. Atunci când circumferința mijlocului creşte, utilizatorul primeşte sfaturi pentru eliminarea kilogramelor în plus.