Main menu

header

913 2 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Actor, muzician, un star încă din anii 1990, Jared Leto este de decenii într-o formă fizică - și artistică - de excepție, se menține în prim-plan aparent fără mare efort și își surprinde fanii constant, ba prin aparițiile fără cămașă pe covorul roșu, ba prin sesiuni periculoase de alpinism. Recent anunțatul proiect de a-l interpreta pe prietenul său, regretatul designer Karl Lagerfeld, este o continuare a unei serii de roluri de succes.

„I-am spus lui Karl că într-o zi voi juca rolul său”

Jared Leto urmează să se transforme - va interpreta personajul Karl Lagerfeld într-un nou film despre viața lungă și cariera ilustră a designerului și va „lucra” deopotrivă la fizic și la accent. Proiectul este susținut de casa de modă „Lagerfeld”, apropiații și foștii colegi ai celebrului creator de modă (Pier Paolo Righi, Caroline Lebar sau Sébastien Jondeau) contribuind la produsul artistic care urmează să prindă viață. „Atunci când l-am întâlnit pe Karl, cu ani în urmă, i-am spus că într-o zi îl voi interpreta într-un film, iar el mi-a răspuns: «Tu și numai tu, dragă»”. La aproape patru ani de la moartea designerului, Leto își îndeplinește această promisiune. Potrivit lui Righi, casa de modă a fost abordată de mai multe ori de-a lungul anilor de producători interesați să aducă povestea lui Lagerfeld pe ecran: „Abia când l-am întâlnit pe Jared ne-am simțit cu adevărat încrezători că povestea este spusă într-un mod artistic în care lui Karl i-ar fi plăcut să o vadă”.

Rutină de exerciții intense

913 2 2Jared Leto a ajuns la statutul de star și de sex simbol în anii ’90, în timp ce îl juca pe „băiatul rău” Jordan Catalano, din serialul „My So-Called Life”. Trei decenii mai târziu, Jared n-a încetat o clipă să-și surprindă milioanele de admiratori din toată lumea cu apariții care au ajuns o adevărată modă a fizicului masculin subțire, cu linii fine, dar musculatură bine conturată. Vedeta de pe coperta revistei Men’s Health a arătat public ce rezultate are un stil de viață sănătos, cu sport, dietă și… adrenalină. De altfel, Jared nu omite nicio ocazie de a reprezenta un model pentru generația sa - actorul este născut în 1971 -, dar și pentru tineri, împărtășind cu lumea întreagă din secretele abdomenului sculptat, aspectului mereu tânăr și formei de excepție pe care le etalează permanent. Prima regulă este, firește, antrenamentul. Fizicul remarcabil al starului din „Morbius” este menținut cu efort constant, prin rutină de exerciții intense și un stil de viață foarte disciplinat. Nu este un culturist hardcore, dar este foarte atent la mișcare. Potrivit specialiștilor, există un echilibru perfect între dietă și antrenament în cazul lui Jared Leto.

Drumeții, surfing, tenis, alpinism, yoga, meditație

913 2 3Jared Leto are un program extins de antrenament, iar pentru a evita rănirea ia foarte în serios încălzirea necesară. Cinci zile pe săptămână starul face exerciții pentru piept și tricepși, presă pe bancă, ridicări de picioare, sesiuni cardio, genuflexiuni, variante de exerciții de tip militar, ridicări, împingeri. Toate acestea sunt completate cu drumeții, surfing, tenis și kilometri de ciclism. În celelalte zile ale săptămânii, actorul și muzicianul practică activitate fizică în aer liber, alături de yoga, pentru flexibilitate, și meditație, care îl ajută să fie mereu prezent și concentrat. Iar atunci când are nevoie de adrenalină și intensitate maximă, Jared recurge la alpinism. Totuși, cel mai mare consumator de energie rămâne întotdeauna un concert cu trupa sa, 30 Seconds to Mars. „Este greu de explicat, pentru că este distracție pe scenă, dar este și un efort fizic maxim, pentru câteva ore. Cânt și alerg peste tot, performanța se extinde la limită. Inima îmi sare din piept, entuziasmul este maxim, dar trupul lucrează într-un mod cu adevărat intens”, detaliază actorul din „Casa Gucci”.

Antioxidanți, pudră de proteine, suplimente cu vitamine

Jared Leto își datorează versatilitatea remarcabilă a interpretărilor suportului pe care i-l oferă fizicul și stilul de viață. În acest tablou general, un punct central este alimentația. Atent până la detaliu cu ceea ce mănâncă, actorul din „Vânătorul de recompense 2049” uimește prin faptul că poate susține un efort fizic intens în fiecare zi fiind… vegan. Practic, secretele nutriționale ale felului în care arată Leto, care pare un tânăr de 30 de ani, sunt alimentele bogate în carbohidrați și cu puține grăsimi, multe fructe - pentru hidratare și antioxidanții care încetinesc îmbătrânirea - și suplimente (vitaminele B12 și D, precum și Omega 3), împreună cu pudră de proteine din plante, pentru musculatură. O altă regulă de la care Jared nu se abate este ora fixă de masă în fiecare zi, care are ca urmări capacitatea corpului actorului din „Brigada sinucigașilor” de a arde grăsimile și de a construi mușchi. Pentru felul în care arată, mereu proaspăt și în formă, Jared a apărut de multe ori pe primele pagini ale celor mai importante reviste și chiar a fost desemnat cel mai sexy vegan de organizația PETA, în 2014.

Odihnă și niciun strop de alcool

913 2 4Adept al porțiilor mici și dese, la două ore, starul din „Traficantul de arme” mărturisește că nu agreează cantitățile mari de mâncare. Pe lângă faptul că a eliminat complet din dietă hrana procesată și nesănătoasă și zahărul rafinat, Jared Leto se hrănește la micul dejun cu pâine integrală prăjită cu avocado sau fulgi de ovăz cu fructe și miere, la prânz cu orez, friptură de tofu sau legume prăjite și o salată, la cină cu un castron mic cu orez și din nou salată, mesele principale fiind completate cu smoothie-uri cu proteine vegane. Toată această rutină include disciplina odihnei necesare refacerii fizice și mentale a actorului. Jared doarme opt ore în fiecare noapte, conștient de faptul că acest obicei repară mușchii și celulele, întreține echilibrul hormonal, susține reglarea metabolismului: „Două lucruri m-au menținut mereu în formă: dieta vegană și somnul”. Demn de menționat este și faptul că Jared Leto, deși strălucește într-o lume plină de fast și petreceri, nu bea nicio picătură de alcool, pentru a-și ține organismul la adăpost de procesele inflamatoare.

„A intra în formă este una, iar a rămâne în formă este cu totul altceva“

Transformări de Oscar

913 2 5Rigoarea și autodisciplina au făcut ca Jared să fie extraordinar de convingător atunci când a trebuit să-și transforme corpul pentru personaje care i-au adus faima - ucigașul lui John Lennon, Mark David Chapman, în filmul „Capitolul 27”, pentru care Jared s-a îngrășat nu mai puțin de 70 de kilograme, consumând cantități enorme de înghețată și sos de soia, sau, în extrema cealaltă, rolul femeii care se luptă cu SIDA, din „Clubul cumpărătorilor din Dallas”, pentru portretul căreia actorul a slăbit teribil, postind… o lună și care i-a adus cea mai râvnită statuetă din lumea filmului: Premiul Oscar.