Main menu

header

914 3 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Nu mai este un secret pentru nimeni că activitatea fizică are beneficii uriașe la orice vârstă, de la gestionarea greutății și întărirea organismului până la scăderea riscului de îmbolnăvire și creșterea speranței de viață. Dincolo de exercițiile obișnuite de fitness există și câteva antrenamente mai bizare, pentru care garantează unii antrenori.

Mersul… înapoi pe banda de alegare

Unul dintre exercițiile de fitness care au tot mai mulți adepți își bazează creșterea de popularitate pe un studiu care a relevat că mersul… înapoi pe bada de alergare arde mai multe calorii decât cel pe care îl adoptă majoritatea celor care vor să slăbească și să se mențină în formă, cel înainte. Practic, cercetarea a evidențiat faptul că grupul care a recurs la neobișnuitele mișcări a pierdut în medie cu aproape trei procente mai multă greutate. Potrivit revistei „The Conversation”, acest fel de a exersa arde cu 40% mai multe calorii, necesită mai multă concentrare și folosește mușchi suplimentari. Acest lucru, susțin experții, duce la îmbunătățirea rezistenței musculare pentru mușchii inferiori ai picioarelor, reducând în același timp povara asupra articulațiilor. În plus, potrivit antrenorului american Tom McNamara, se ameliorează semnificativ stabilitatea și echilibrul. Activitatea forțează, de asemenea, o schimbare a posturii și folosește mușchii care susțin coloana lombară, iar consolidarea acestora reduce riscul de dureri de spate.

Yoga aeriană și Punk Rock Aerobic

914 3 2Yoga este o activitate fizică cu rezultate remarcabile, adoptată pe scară largă pentru că menține flexibilitatea și consolidează puterea fizică. În acest tablou benefic, o notă aparte o face yoga aeriană, o alternativă pentru cei cărora le este dificil să practice exercițiile tradiționale. Yoga aeriană combină pozițiile tradiționale cu utilizarea de hamace și alte obiecte care favorizează adâncirea întinderii. Antrenamentul încorporează, de asemenea, trucuri acrobatice efectuate în timp ce practicantul este atârnat în diverse poziții. Un alt tip neobișnuit de exerciții este Punk Rock Aerobic, dezvoltat de artistul grafic Maura Jasper și muzicianul Hilken Mancini, care are ca scop sporirea încrederii în sine a practicanților și pune în plan secund sculptarea corpului. Antrenamentele au loc în cluburi rock sau în spații de bricolaj și încorporează atât mișcări coregrafiate, cât și stil liber, care sunt urmate de antrenament de rezistență, totul pe un fundal sonor de muzică punk… optimistă.

Capoeira este un tip de fitness care combină dansul și muzica cu… artele marțiale!

Doonya, inspirat de Bollywood, şi băţul Pogo

914 3 3Doonya, inspirată de Bollywood, este o modalitate de a se accelera ritmul cardiac. Creată de Priya Pandya și Kajal Desai, această rutină combină dansul tradițional de la Bollywood cu mișcările de fitness, totul pe muzică energică, firește. Deși antrenamentul în sine este distractiv, este, de asemenea, provocator și plin de satisfacții din perspectiva sculptării corpului - pe nesimțite, practicanții văd cum se tonifică fiecare mușchi al corpului, inclusiv abdomenul și coapsele. Un alt set de exerciții neobișnuite are în centru bățul Pogo, folosit de mult ca o jucărie pentru copii, dar mai recent și o modalitate eficientă de a întări partea inferioară a corpului și de a construi masă musculară. Deși antrenamentul este ciudat, pentru că implică materiale de protecție, este și distractiv, și eficient. Foarte intens, acest tip de fitness tonifiază picioarele, fesele, abdomeanul, spatele și brațele.