Main menu

header

917 3 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Plin de un farmec de „băiat rău”, cu alură de spion și cu o versatilitate uimitoare a interpretării, Tom Hiddleston face furori în toate rolurile pe care le interpretează, iar Loki, antieroul din seria „Răzbunătorii”, l-a transformat într-un star mondial. Secretele acestui succes uriaș se află, majoritatea, în stilul de viață al starului.

Record de telespectatori pe Disney+

Actorul Tom Hiddleston este un om mult mai amabil și mai deschis decât Loki, eroul negativ pe care l-a jucat cu atâta succes în șase filme Marvel din seria „Răzbunătorii” și într-un serial care a înregistrat un record de spectatori, situându-se peste toate producțiile difuzate de Disney+ și pentru care se filmează al doilea sezon în Anglia. Dincolo de acțiunea din serialul „Loki”, de scenariu și de lumea fantastică în care poartă publicul, producția este centrată în jurul personajului creat cu atâta măiestrie de un actor educat la Universitatea Cambridge și la Academia Regală de Artă Dramatică. Peste toate, Hiddleston mai are un „as în mânecă” - felul deosebit de expresiv în care joacă în filmele care l-au făcut faimos se sprijină pe un CV impresionant de roluri în piese de teatru.

Antrenamente la 04:00 dimineața pentru „Kong: Insula Craniilor”

917 3 2Hiddleston are un fizic prelung, subțire și atletic de invidiat. Pe lângă marele noroc de a avea o construcție naturală subțire, starul muncește mult și are grijă de ceea ce consumă, pentru a prelugi cât se poate aceste avantaje și pentru a rămâne sănătos și în formă. Pe de altă parte, acest stil de viață îi permite să schimbe antrenamentele în funcție de situație și de rol. Potrivit antrenorilor săi, Hiddleston include permanent noi exerciții în sesiunile sale de pregătire fizică, pentru a-și provoca organismul. Pentru rolul din „Kong: Insula Craniilor”, de exemplu, actorul se trezea la ora 04:00 și făcea tot felul de exerciții, de la alergare și sărituri la ridicări, trageri și împingeri.

Șase luni de pregătire fizică pentru rolul fratelui lui Thor

917 3 3Rolurile lui Hiddleston, în frunte cu Loki, sunt solicitante din punct de vedere fizic. Pentru a-l interpreta așa cum se cuvine pe fratele malefic al lui Thor, Hiddleston s-a antrenat intens timp de șase luni, pentru rezistență, forță și agilitate. De altfel, ca un adept declarat al autenticității, starul a învățat să călărească pentru rolul din „Calul de luptă”, filmul regizat de Steven Speilberg, în care Tom a jucat alături de bunul său prieten, Benedict Cumberbatch. „A fost un antrenament intens. Am căzut de multe ori”, își amintește starul. De asemenea, pentru diversele sale roluri, Hiddleston s-a antrenat cu pușcași marini și a învățat tehnici de spionaj de la parașutiști britanici.

Yoga și cinci kilometri de alergare în fiecare zi

917 3 4Hiddleston este un ardent practicant de yoga. Starul din „Crimson Peak” crede că întinderea corpului înainte și după antrenament ajută la creșterea fluxului sangvin. De asemenea, îi alungește mușchii și tendoanele, sporindu-i flexibilitatea și amplitudinea de mișcare. Practicând regulat yoga, Hiddleston își îmbunătățește echilibrul, iar prin tehnica de respirație profundă își încălzește mușchii și își calmează mintea. După încălzire, actorul trece la antrenamentele propriu-zise, complexe, diverse, derulate de șase ori pe săptămână. Hiddleston aleargă mult, fiind un fan al acestui tip de mișcare și parcurgând zilnic cinci kilometri. În plus, ridică greutăți și alternează exercițiile astfel încât să abordeze toate grupele musculare majore în timpul fiecărei sesiuni, rezultatul fiind un corp care arată în ansamblu fortificat, dar subțire.

Dietă lejeră, personalizată, cu proteine multe și carbohidrați puțini

Tom Hiddleston nu și-a impus niciodată restricții alimentare, dar are câteva repere fixe în alimentație, de la care nu se abate. În general, starul din „Calmul dinaintea furtunii” încearcă să mențină un echilibru între multe proteine și un minim de carbohidrați. De asemenea, Hiddleston adoră micul dejun: „Prelungesc cât pot această primă masă a zilei”. Alimentația actorului include pui, curcan, cartofi, legume și orez brun. De asemenea, Tom își completează necesarul de proteine cu zer și bea multă apă. Iar la sfatul nutriționistului său, actorul ia multivitamine care să-i completeze necesarul nutrițional și să-i susțină sistemul imunitar. Asumându-și pe deplin acest stil de viață, actorul a eliminat complet din dietă zahărul, alcoolul, alimentele procesate, hrana de slabă calitate. Aceste bune obiceiuri au făcut ca actorului să-i fie foarte ușor să mențină dieta Loki, care nu a implicat cântărirea, măsurarea sau orice tip de planificare a hranei, întrucât actorul deja aplica în viața de fiecare zi comandamentele dietare ale rolului.

Regim draconic pentru rolul legendei country Hank Williams

917 3 5Pentru una dintre cele mai faimoase transformări la care a recurs, Tom Hiddleston a trecut la un regim alimentar draconic și la o serie de antrenamente foarte dure. Ca să-l poată întruchipa cât mai veridic pe Hank Williams, legendă a muzicii country, faimos pentru silueta sa ultrasubțire, actorul a alergat 10 kilometri în fiecare zi și a pedalat alți 15 kilometri. Toate acestea pe lângă efortul de a învăța să cânte la chitară și vocal. „Am încercat să fac transformarea într-un mod sănătos, care a implicat foarte multă alergare. Dar a fost foarte intens, pentru că am simțit o responsabilitate uriașă de a onora această moștenire muzicală și numărul de oameni pe care i-a inspirat”, povestește Hiddleston despre rolul principal din filmul „Un drum prea scurt”.

„Apa este esențială pentru a susține antrenamentele și activitatea zilnică“

Tom Hiddleston mănâncă foarte „curat” pentru a rămâne slab

Pasionat de stilul boogie

917 3 6Tom Hiddleston este un dansator înnăscut. „Întotdeauna mi-a plăcut să dansez. Când sora mea s-a căsătorit în India, am ratat masa festivă pentru că dansam”, a mărturisit la un moment dat Hiddleston. Expert în mișcări pop și robot, starul s-a antrenat în dans clasic pentru rolul din „Întoarcerea la Cranford”. De asemenea, actorul este pasionat de stilul boogie și atunci când aude acest ritm declară că este primul care iese pe ringul de dans. „Pur și simplu am avut întotdeauna un mare entuziasm pentru dans și continuu să mă bucur de acest tip de mișcare. Surorile mele și cei mai vechi prieteni pot depune mărturie că asta este literalmente ceea ce am făcut de când aveam cinci ani”, detaliază actorul din „Adânca mare albastră”.