Main menu

header

937 3 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Femeie de afaceri, scriitoare, personalitate de televiziune, celebra Martha Stewart, care a generat o adevărată revoluție în mass-media de peste Ocean, a uimit recent cu forma sa fizică excepțională, pozând în costum de baie pentru revista Sports Illustrated. Fără să se ferească de a împărtăși ce o face să arate ca și cum ar îmbătrâni… invers, fondatoarea Martha Stewart Living Omnimedia demonstrează că a trăi curat se vede în exterior.

Tratamente de întreținere cât se poate de obișnuite

Martha Stewart a uimit din nou - a devenit cea mai în vârstă femeie care a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit. După ani la rând în care celebrele sale selfie-uri au făcut înconjurul internetului, personalitatea tv își arată corpul incredibil etalând în faimoasa publicație nu mai puțin de zece costume de baie diferite. Mai simple sau mai sofisticate, cu sau fără accesorii, Martha Stewart demonstrează că a îmbătrâni este ceva ce poate fi foarte frumos și relaxant. Ca întotdeauna, chipul femeii de afaceri care a făcut istorie în televiziunea americană în cei aproape zece ani în care a rulat emisiunea sa „Martha Stewart Living” reflectă faptul că îngrijirea pielii este foarte importantă, cu atât mai mult după o anumită vârstă. Dincolo de faptul că Martha își permite produse cosmetice de lux, demn de remarcat este faptul că își face tratamente de întreținere cât se poate de obișnuite, accesibile oricui în orice salon de înfrumusețare și că menține o rutină cosmetică foarte comună.

Serumuri și loțiune de protecție solară

937 3 2Martha Stewart consideră că este foarte important ca îngrijirea tenului să se facă numai după ce este consultat un dermatolog, întrucât fiecare persoană este unică. „Am rămas mereu loială produselor de înfrumusețare care mi-au făcut bine și aceeași persoană are grijă de tenul meu de 40 de ani”, dezvăluie gazda celebrei emisiuni tv „The Martha Stewart Show”. Concret, potrivit vedetei, trei „piese grele” există constant în arsenalul său de înfrumusețare: un serum cu vitamina C, unul cu peptide și loțiunea de protecție solară. De altfel, vedeta folosește produse create sub supravegherea dermatologului Dhaval Bhanusali. Acestora li se adaugă o cremă de noapte tot cu vitamina C (Martha Stewart crede dintotdeauna că acest antioxidant stimulează colagenul și îi asigură strălucirea tenului) și, la intervale regulate, tra- tamente faciale dintre cele mai obișnuite, pentru exfoliere și hidratare. „Nu mi-am făcut niciodată operații estetice”, a mărturisit recent Martha pentru The New York Times. Dermatologul din New York al vedetei, Daniel Belkin, a confirmat că Martha „recurge de două ori pe an la proceduri neinvazive”.

Meniuri cu produse cultivate personal

937 3 3Martha Stewart nu se înfometează, pur și simplu nu consumă ceea ce este balast pentru organism. Dimineața bea un suc făcut din legume cu frunze verzi și fructe și un cappuccino. Mai departe, nu se atinge de junk-food, conștientă că grăsimile trans pe care le conțin aceste alimente ultraprocesate sunt un adevărat pericol pentru sănătate. „Pentru ședința foto în costum de baie nu am răbdat de foame, doar am eliminat complet pâinea și pastele cu câteva luni înainte”, detaliază vedeta, care oricum evită în general carbohidrații. Într-o postare pe blogul personal, Martha susține că dieta echilibrată este o parte esențială a sănătății și aspectului său neschimbat de zeci de ani: „M-am concentrat pe cultivarea alimentelor, pe grădinărit și pe gătirea de mese delicioase cu ceea ce produc cu mâna mea. Beau suficientă apă și nu țin gustări în casă”.

A slăbit renunțând la mâncatul în oraș

937 3 4Vedeta care a făcut ca tirajul revistei „Martha Stewart Living” să crească de zece ori atrage atenția asupra diferenței pentru siluetă pe care o poate face mâncatul în oraș: „Am renunțat la acest obicei pe care îl aveam aproape în fiecare seară. În scurt timp a intervenit o scădere naturală în greutate, care l-a încântat pe medicul meu”. În una dintre postările sale de pe blogul personal, Martha dezvăluie că mănâncă foarte des salată verde, cultivată în grădina proprie, căreia îi face un dressing după preferință, alături de pui sau pește la cuptor. „Nu uitați să uscați bine frunzele de salată după ce le spălați!”, recomandă vedeta. De asemenea, Martha mănâncă orez sau legume la aburi, cărora le prepară sosuri din ingrediente naturale, proaspete. În rest, în dieta fondatoarei podcastului care îi poartă numele - și pe care l-a lansat la vârsta de 80 de ani! - este prezent și alcoolul, dar în cantități foarte mici și doar cu anumite ocazii.

Sport în fiecare dimineață

937 3 5Celebră, bogată, Martha Stewart este conștientă că este în esență un om ca toți ceilalți și că dacă renunță la bunele obiceiuri vârsta va prelua rapid „conducerea”. Pentru a menține controlul asupra propriei vieți, vedeta crede cu strășnicie în trezitul devreme și mișcarea de fiecare zi. „Pentru a mă simți cel mai bine, indiferent cât de ocupată sunt, fac sport în fiecare dimineață. Înainte de pandemie, lucram cu un profesor de yoga și un antrenor, dar acum fac totul singură - și recunosc că uneori a fost dificil. Practic yoga și Pilates, pentru a-mi menține mușchii lungi și flexibili. Există dimineți în care nu am chef să fac mișcare, dar o fac totuși, și apoi mă felicit că m-am mobilizat - mă simt mereu revigorată și plină de energie”, detaliază Martha Stewart, care merge și la sală de trei ori pe săptămână și are acasă o sală de gimnastică echipată cu toate aparatele recomandate de antrenorul său.

„Cred că ar trebui să ne gândim cum să trăim curat și bine și nu să fim obsedați de îmbătrânire“

„Pilates de trei ori pe săptămână; călărie o dată pe săptămână; fumatul interzis; suc verde zilnic“

„Pentru a rămâne alertă mental, rezolv rebusuri, joc cărți și încerc să învăț ceva nou cât de des pot“

Stil de viaţă transmis prin educaţie generaţiei următoare

937 3 6Martha Stewart a pozat nud pe coperta revistei Spy în 1996. Era atunci un star în plină ascensiune în mass-media și comparația dintre cele două imagini, cea de atunci și cea de după 27 de ani demonstrează perfect ceea ce vedeta punctează cu fiecare ocazie: „Duc o viață curată - dietă bună, exerciții fizice și îngrijire sănătoasă a pielii”. Pe de altă parte, Martha punctează faptul că stilul activ de viață este asemenea unei comori care se poate transmite din generație în generație: „Părinții mei ne-au învățat pe mine și pe frații mei foarte devreme obiceiurile bune, încurajându-ne să facem exerciții zilnic, să ne hrănim cu alimente nutritive și să menținem o igienă adecvată pentru păr și piele. I-am transmis toate acestea fiicei mele, care acum face același lucru cu nepoții mei”.