Main menu

header

21-09-1de Ana Trifan

Dorinţa de a arăta bine în rochia de nuntă le pune la dietă şi la sport şi pe cele mai mari pofticioase. Acesta a fost şi cazul vedetei americane Kim Kardashian, pe care căsătoria cu jucătorul de baschet Kris Humphries, care a avut loc la 20 august, a făcut-o să renunţe aproape de tot la mâncărurile de tip fast-food cu care era obişnuită şi să se pună pe slăbit cu un meniu sănătos şi mult sport.

Când plinuţă, când subţirică
Actriţa, în vârstă de 31 de ani, cunoscută pentru formele generoase, dar şi pentru numeroasele fluctuaţii de greutate, a ales, în sfârşit, o dietă sănătoasă. Kim are 1,55 m, iar greutatea ei a oscilat de-a lungul timpului între 50 şi 58 de kilograme.

Cereale la micul dejun
La micul dejun, vedeta consumă o jumătate de cană cu fulgi de ovăz cu trei linguri cu iaurt degresat şi o banană. Aceasta este una dintre cele mai importante mese ale zilei, iar Kim a ales fulgii de ovăz, pentru că au un conţinut ridicat de carbohidraţi buni. Spre deosebire de cei din dulciuri, carbohidraţii din cereale se degajă lent şi asigură energia pe o perioadă lungă. De asemenea, fulgii de ovăz ajută la scăderea nivelului de colesterol. Banana asigură şi ea energie, dar în acelaşi timp conţine multe vitamine şi minerale.

Carne slabă, pentru prânz
Prânzul constă în salată verde cu 200 g pui, curcan sau ton, iar ca desert Kim mănâncă un iaurt degresat şi un fruct (un măr, două kiwi sau o portocală). Proteinele pe care le conţine carnea asigură susţinerea musculară şi tonifică formele. Salata verde este plină de nutrienţi necesari corpului pentru a fi în formă, iar iaurtul conţine bacterii sănătoase care ajută digestia. Fructul pe care îl consumă ca desert, la o oră după prânz, asigură vitamine, dar şi energie.

Peşte şi ceai verde, la cină
Cina cuprinde 150 g ton, macrou, fructe de mare sau somon, o salată de legume şi ceai verde. Peştele conţine mulţi acizi graşi Omega 3, excelenţi în asigurarea unei bune funcţionări a creierului, dar şi a unui păr strălucitor. Totodată, aceşti acizi ajută la scăderea colesterolului rău. Dacă vreţi să urmaţi această dietă, aveţi grijă ca macroul să fie preparat pe loc sau în varianta marinată în conservă, nicidecum în ulei, deoarece conţine foarte multe calorii. Salata poate fi realizată din legumele preferate, excluzând mazărea uscată, fasolea uscată sau cartofii. Kim Kardashian se bazează pe ceaiul verde, pentru că este bogat în antioxidanţi şi taie pofta de mâncare.

Morcovi ca gustare
Pe lângă acest meniu, Kim a mai mâncat, ca gustare, atunci când i se făcea foame, salată de morcovi cu un dressing din iaurt slab şi condimente. De asemenea, actriţa a mărturisit că îşi punea în apă cuburi cu gheaţă făcute din hoodia, o plantă cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula arderile din organism. Reţeta pentru aceste cuburi de gheaţă e simplă: se dizolvă praful de hoodia în apă, apoi se pune la congelator pentru a forma cuburile.

A trişat puţin

Dacă e să ne luăm după cum a arătat vedeta la nuntă, dieta aceasta, pe care a ţinut-o timp de trei luni, însoţită de mult sport, a ajutat-o să piardă multe kilograme. Se pare însă că actriţa a mai şi trişat din când în când, ca să-şi facă poftele. Dovadă stau fotografiile făcute de paparazzi, care au surprins-o plecând cu o pungă de mâncare dintr-un fast-food.