Main menu

header

09-09-1de Ana Trifan

E de mult bunică, în toamna aceasta va împlini 67 de ani, dar e încă dată drept exemplu de frumuseţe şi siluetă la Hollywood. Goldie Hawn le-a mărturisit jurnaliştilor că nu se înfometează, nu ţine diete-minune şi nici nu apelează la bisturiu pentru a se menţine în formă. Pur şi simplu duce un stil de viaţă sănătos şi nu se dă înapoi când vine vorba despre mişcare. „Nu am un regim strict, variez destul de mult”, a spus actriţa. Iată câteva dintre secretele care fac ca actriţa să fie invidiată şi de cele mai tinere vedete feminine din cetatea filmului american.

Cinci mese pe zi
În primul rând, Goldie încearcă să mănânce cel puţin patru-cinci mese mici pe zi, alegând să consume un număr restrâns de carbohidraţi (pe care şi-i ia din fructe şi legume). Actriţa exclude din dietă carnea roşie (fără a fi vegetariană însă), produsele pe bază de grâu, produsele zaharoase şi brânzeturile. Acest regim alimentar ce presupune mâncat des şi puţin o ajută pe actriţă să-şi menţină un metabolism ridicat şi să împiedice depunerea de grăsimi.

Sucul verde e de bază
Întrebată de reporteri ce are în permanenţă în frigider, actriţa a răspuns că nu lipsesc niciodată sucurile verzi, preparate din legume şi fructe proaspete. Acestea o ajută să-şi menţină formele şi să fie plină de energie. De exemplu, dacă nu are timp să mănânce la micul dejun, are grijă, în schimb, să bea câteva pahare în plus cu suc de fructe şi legume.
Prânzul ideal al actriţei e compus din ton, salată verde şi broccoli. La cină preferă supa de creson, peştele şi fasolea verde. Când vrea să se răsfeţe cu o gustare alege cipsuri făcute din kale (o legumă asemănătoare verzei).

Dansează la bară şi merge mult pe jos
Cât despre partea de mişcare, actriţa combină într-un mod plăcut dansul, yoga, patinajul, fitness-ul, dansul la bară şi mersul pe jos. „Depinde de cât timp am la dispoziţie. Uneori fac doar un sfert de oră de exerciţii, alteori, programul îmi permite să mă extind până la două ore”, a declarat Goldie Hawn.

Are patru nepoţi

Goldie Hawn trăieşte alături de actorul Kurt Russell (foto) din 1983 şi au împreună un fiu, pe Wyatt Russell, născut în 1986. Din prima căsătorie, vedeta mai are doi copii, pe actorii Oliver Hudson şi Kate Hudson. Şi pentru ca bucuria să fie totală, actriţa se bucură şi de prezenţa a patru nepoţi. Toate acestea o ajută, se pare, să fie una dintre frumuseţile nemuritoare ale Hollywoodului.

- Pentru a se relaxa, actriţa meditează, iar când simte că o pândeşte depresia, de care a suferit timp de mulţi ani, la începutul carierei de la Hollywood, din cauza stresului, se concentrează pe lucrurile frumoase din viaţa sa.