Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

- Dietă à la Jessica Biel

Partenera de viaţă a lui Justin Timberlake şi actriţă cunoscută în special pentru rolul interpretat în serialul „Al şaptelea cer” (unde o „juca” pe Mary, fiica reverendului Camden), Jessica Biel e una dintre cele mai sexy dive de la Hollywood. Vedeta a intrat anul acesta în top 10 femei cu cele mai frumoase posterioare din showbizz, publicat de elitedaily.com. La cei 30 de ani ai săi arată impecabil, însă corpul extrem de tonifiat presupune şi ceva sacrificii.

Face mult sport pentru a-şi menţine formele
Chiar dacă la Hollywood e regulă de aur să ai o siluetă de nota 10, pentru unele vedete 10 este un calificativ prea mic. În ciuda musculaturii dezvoltate, Jessica Biel este extrem de feminină: are o linie a umerilor perfectă, picioare fără urmă de celulită şi un posterior de revistă. Secretul? Un stil de viaţă sănătos. Actriţa obişnuieşte să facă yoga şi căţărări. În plus, zilnic se plimbă şi face jogging alături de cei doi câini ai săi. Mai mult, actriţa chiar a declarat că a fost mereu o fire băieţoasă, îndrăgostită de natură şi sport. „De când eram mică îmi plăcea să joc fotbal, să mă caţăr, să joc volei şi tenis, să fac rafting şi snowboarding cu părinţii mei. Deci am sportul în sânge!”, a declarat ea. Pe lista de sporturi a Jessicăi s-au adăugat, în timp, „noi” specializări: pentru rolul din „Total Recall” a luat lecţii de kickboxing şi arte marţiale, iar pentru o campanie umanitară a escaladat Vârful Kilimanjaro, stârnind admiraţia tuturor.

Se hrăneşte cu preparate raw vegane
În ceea ce priveşte alimentaţia, Jessica este conştientă de faptul că uneori mănâncă trei mese mari pe zi (în loc de şase mai mici), ceea ce nu e bine pentru metabolism, întrucât devine mai lent. Şi totuşi, e mulţumită că nu consumă produse de tip junk food, ci mănâncă doar alimente ecologice, naturale.
„Mănânc bio. Pentru că sunt obsedată de sport, meniul meu zilnic include fructe şi legume proaspete, peşte, multe salate, dar şi preparate raw vegane delicioase, pe care mi le comand de la un restaurant specific. Cu toate astea, duminica e ziua mea de trişat, în care îmi permit să mănânc orice. Şi când spun «orice» chiar vorbesc serios. Dacă nu aş face asta, cred că aş lua-o puţin razna. Nu te poţi cenzura nonstop de la preparatele gustoase, dar nesănătoase!”, a mărturisit Jessica unei publicaţii americane.

Exemplu de meniu

Antrenorul personal al Jessicăi a dezvăluit cum arată meniul vedetei în primele şase zile ale săptămânii, pentru că în ultima nu are restricţii:
Mic dejun: două felii de pâine din făină integrală cu omletă din trei albuşuri şi puţină scorţişoară.
Gustare 1: un skake proteic, mixat cu 100 g zmeură sau mure.
Prânz: 100 g ton din conservă/ la grătar, cu garnitură de cartofi natur, o felie de pâine şi un pahar cu suc de grepfrut.
Gustare 2: o banană/30 g de migdale crude.
Cină: 250 g spaghete cu 100 g carne slabă de pui sau curcan sau 100 g somon cu garnitură de morcovi şi broccoli la cuptor, stropite cu suc de lămâie. La desert, un iaurt degresat, iar înainte de culcare un pahar cu suc de mere.

• Jessica „strecoară“ în salate şi în prăjituri sfecla şi dovleceii, iar la capitolul băuturi, la loc de cinste stă ceaiul verde.