Main menu

header

de Dana Purgaru

Produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) conţine o substanţă foarte toxică, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM).
În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania s-a constatat prezenţa pe piaţă a produsului de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires), care conţine 2,4 dinitrofenol, o substanţă foarte toxică. Substanţa se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate cazuri de deces după consumarea timp de patru zile a unei doze de 600 mg/zi. „Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot”, au avertizat autorităţile germane, citate de ANMDM.

Altceva decât scrie pe etichete
ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări. Una dintre alerte a vizat produsul „din plante” cu denumirea „RockHard Weekend”, care conţinea o substanţă sintetică, o alta - produsul cu denumirea „Po Chai Pills”, care conţinea sibutramină şi fenolftaleină, iar o a treia - produsul cu denumirea „Herbal Diet Natural”, care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.
Au fost vizate de alerte, de asemenea, medicamentul „Metabolite Adelgazante”, vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, şi produsul „Alli” contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate. Testele de laborator pentru produsul contrafăcut „Alli” capsule 60 mg (ambalaj cu 120 de capsule) au arătat că acesta conţinea sibutramină în loc de orlistat.

• Nu cumpăraţi astfel de produse din surse neavizate.