Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Deşi atunci când vine vorba despre slăbit grăsimile sunt primele la care trebuie să se renunţe, în cazul dietei cu avocado lucrurile stau complet altfel. Potrivit Dailymail.co.uk, adepţii acesteia susţin că au pierdut câteva kilograme bune, în numai două săptămâni, mâncând grăsimi bune.

Cura cu avocado se ţine două săptămâni
Dieta pe bază de avocado presupune ca timp de 12 zile să se renunţe la zahăr şi carbohidraţi şi să se consume cât mai multe grăsimi sănătoase şi legume. În toată această perioadă includeţi în meniuri următoarele: friptură, ouă, nuci, brânzeturi şi, evident, avocado. Toate acestea puteţi să le mâncaţi în cantităţile stabilite împreună cu un nutriţionist, astfel încât să se păstreze un echilibru între grăsimi şi proteine. Teoria care stă la baza acestui regim arată că grăsimile bune păstrează nivelul de insulină constant şi ajută la arderea celor nesănătoase. În schimb, în cele două săptămâni cât ţineţi regim trebuie să renunţaţi la alcool şi să vă hrăniţi doar atunci când vă este foame. Însă, ţinând cont de faptul că alimentele permise sunt extrem de săţioase, nu se pune problema să mâncaţi prea mult.

Pont! Fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K.

Risc redus de boli cardiace
Persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi bune în sânge, în comparaţie cu cele care nu includ acest fruct în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi. Mai mult, nivelul colesterolului în cazul celor care folosesc avocado este mai redus, iar riscurile de boli cardiace, atacuri cerebrale şi diabet sunt mult diminuate.

Exemplu de dietă pentru o zi

Mic dejun: o jumătate de avocado cu brânză slabă;
Prânz: o jumătate de avocado tăiat în bucăţele şi amestecat cu un ou fiert tăiat cubuleţe şi un castravete mic sau ceapă verde;
Cină: o jumătate de avocado cu brânză de vaci şi 100 g friptură de vită la grătar.