Main menu

header

de Mihaela Zamfirache

- Daţi jos două kilograme în trei zile

Apreciaţi până nu demult doar ca materie primă pentru vin, strugurii sunt folosiţi astăzi ca remedii naturiste pentru multiple afecţiuni, în tratamente de înfrumuseţare şi în cure de slăbire. O dietă pe bază de struguri vă ajută să scăpaţi de două kilograme în trei zile şi vă asigură o bună hidratare a organismului, graţie conţinutului mare de apă al acestor fructe. În plus, strugurii sporesc puterea de concentrare, îmbunătăţesc fruncţiile renale şi mătură toxinele din corp. Pe parcursul curei, puteţi consuma şi alte alimente, precum lactatele, peştele sau carnea de pui, însă, pentru ca aceasta să fie cu adevărat eficientă, trebuie să o respectaţi cu stricteţe, conform planului de mai jos.

Ziua 1
Mic dejun: 100 g brânză de vaci degresată, două felii de pâine neagră şi 200 g struguri.
Prânz: 250 g piept de pui la grătar, 50 g brânză de vaci degresată şi 150 g struguri.
Cină: file de peşte cu varză acră şi struguri. Pentru felul principal aveţi nevoie de: o ceapă, două linguriţe cu unt, 400 g varză acră, 150 g struguri albi, zeama de la o jumătate de lămâie, 200 g file de peşte, o foaie de dafin, cimbru, două linguri cu făină, sare, piper. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă varza tocată, foaia de dafin, cimbrul şi 250 ml apă. Se lasă să fiarbă. Boabele de struguri se spală, se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se amestecă bine cu varza şi se mai lasă cinci minute pe foc. Peştele se sărează, se piperează şi se stropeşte cu zeama de lămâie. Se dă prin făină şi se prăjeşte în unt.

Ziua 2
Mic dejun: patru linguri cu fulgi de porumb şi cremă de iaurt cu struguri (pentru cremă amestecaţi două linguri cu miere cu 300 g iaurt şi 400 g struguri).
Prânz: se prepară o salată din: 300 g salată verde, 200 g boabe de struguri tăiate pe jumătate, două linguri cu alune, două linguri cu oţet, o lingură cu ulei de măsline, sare şi piper. Se serveşte goală sau cu o felie de pâine neagră.
Cină: un bol cu salată de fructe cu iaurt. Se amestecă 200 g struguri cu două mere tăiate cubuleţe şi 100 g pepene galben, iar deasupra se toarnă 100 g iaurt degresat.

Ziua 3
Mic dejun: se amestecă 100 g cereale cu 150 g iaurt degresat, îndulcit cu două linguriţe cu miere şi 300 g struguri.
Prânz: o ceapă tăiată mărunt se căleşte cu o linguriţă cu ulei, se adaugă 100 g orez şi 200 ml apă şi se fierbe totul 20 de minute. La sfârşit se adaugă 100 g mazăre şi 100 g struguri şi se mai fierbe încă cinci minute. Se condimentează apoi cu sare şi piper.
Cină: două şniţele din carne de vită cu garnitură din 200 g cartofi fierţi în coajă şi 300 g struguri.

Cocteilul accelerează ritmul dietei

Dacă vi se face foame între mese, mâncaţi salate de struguri şi beţi apă, must sau cocteil din struguri. Pentru prepararea acestuia, aveţi nevoie de 200 ml suc de morcovi, 125 ml suc proaspăt de struguri, 30 ml suc de ţelină şi o linguriţă cu miere. Se amestecă toate, apoi se adaugă sucul proaspăt al unei lămâi şi se bea imediat. În ceea ce priveşte alegerea soiurilor, orientaţi-vă către pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris. Strugurii trebuie mâncaţi lent, pentru ca senzaţia de saţietate să se instaleze cât mai repede. Este bine să mestecaţi şi sâmburii, deoarece conţin cantităţi mari de polifenoli şi contracarează procesul de îmbătrânire.

Pont! Cu trei zile înainte de a începe cura, suprimaţi consumul de alcool, ceai, ciocolată, cafea şi proteine animale!