Main menu

header

22-07-1de Gabriela Militaru

- La 47 de ani, actriţa cu cel mai mătăsos ten de la Hollywood arată impecabil după a doua sarcină graţie mişcării şi a unei diete echilibrate

Viaţa personală a lui Halle Berry a fost un lung şir de răsturnări de situaţii. Două mariaje şi o logodnă eşuate, un al treilea mariaj în curs, o fetiţă pentru care încă se află în proces de custodie şi un băieţel născut la vârsta de 47 de ani fac din ea una dintre actriţele cel mai încercate din lumea filmului. În plan profesional, însă, Halle şi-a văzut eforturile răsplătite printr-un Premiu Oscar şi un Glob de Aur. În plus, în 2003, la 36 de ani, a fost numită cea mai frumoasă femeie din lume atât de revista „People”, cât şi de FHM, iar la 42 de ani, revista „Esquire” i-a acordat actriţei aceeaşi distincţie. Cinci ani mai târziu, Halle continuă să fie o apariţie în acelaşi timp elegantă şi răvăşitoare.

Îşi „munceşte” muşchii timp de o oră pe zi
Halle Berry are un corp fără cusur graţie moştenirii sale genetice, dar şi a efortului depus pentru a se menţine în formă. Înainte de a rămâne însărcinată cu cel de-al doilea copil, Halle obişnuia să facă exerciţii timp de o oră pe zi de cinci ori pe săptămână. Fiecare sesiune de antrenament era împărţită în trei reprize.
1. Cardio timp de cinci minute. Prima repriză presupune alternarea între mersul alert, sărituri cu coarda şi Jumping Jacks (sărituri pe verticală cu balansarea laterală a braţelor). Aceste exerciţii cardio ajută la protejarea organismului împotriva afecţiunilor cardiovasculare, activează musculatura braţelor, abdomenul, fesele şi picioarele.
2. Exerciţii de întărire a musculaturii timp de 50 de minute. Cea de-a doua repriză de exerciţii presupune:
- Mersul cu paşi în profunzime. Din poziţia stând în picioare, corpul este propulsat înainte prin paşi mari, întreaga greutate a corpului fiind mutată de pe piciorul lăsat în spate pe cel aflat în faţă. Se procedează la trei seturi a câte 20 de paşi.
- Ridicarea laterală a umerilor. Se ţine câte o greutate în fiecare mână şi se ridică braţul lateral. Se fac trei seturi a câte 30 de repetări.
- Răsucirea torsului. Din poziţia culcat la podea cu trunchiul ridicat la 30 de grade de la sol se întinde un braţ înainte, iar celălalt se sprijină pe şold. Se răsuceşte corpul astfel încât braţul îndoit pe şold să se afle mereu spre exterior.
3. Cardio timp de cinci minute. A treia repriză constă, timp de încă cinci minute, din repriza iniţială de exerciţii cardio.
Atunci când simte că a acumulat kilograme nedorite, actriţa îşi amplifică programul de mişcare. „Fac exerciţii cardio şi ridic greutăţi fără să mă forţez, astfel încât îmi pun în mişcare întregul corp”, îşi dezvăluie „secretul” Halle.
După cea de-a doua sarcină a reuşit să piardă cea mai mare parte a surplusului de greutate graţie unui program de exerciţii fizice şi a unei diete stricte. La numai câteva săptămâni după ce a născut (în octombrie 2013), şi-a făcut apariţia în public, arătând la fel de bine ca întotdeauna. În prezent s-a reîntors la vechea sa rutină care a menţinut-o în formă atât timp şi care îi permite să aibă un corp nu numai frumos, dar şi sănătos.

Diagnosticată cu diabet la 19 ani!
Dincolo de aspectul impecabil pe care îl conferă formele sale perfecte, Halle Berry are grijă de ea şi din considerente legate de sănătate. A fost diagnosticată cu diabet în urmă cu 27 de ani. De aceea este foarte precaută când vine vorba despre mişcare şi despre alimentaţie. „Nu sunt tocmai înnebunită după sport. Dar, dacă îmi respect programul în fiecare zi şi mănânc corect, pot să-mi ţin diabetul sub control”, a explicat actriţa. Consideră că boala sa a fost de fapt o binecuvântare care a ajutat-o de-a lungul timpului să aibă grijă de sănătatea sa. „Datorită dietei mele zilnice, pe care o pot controla cu uşurinţă, am reuşit să rămân însărcinată la 46 de ani”, declara Halle anul trecut.

Evită alimentele congelate
Fiind diagnosticată cu diabet la o vârstă atât de fragedă, Halle Berry s-a obişnuit să fie ordonată în privinţa regimului alimentar. Evită alimentele congelate, mulţumindu-se să consume doar fructe şi legume proaspete. De asemenea, pe parcursul unei zile, mănâncă trei mese principale şi două gustări. Printre alimentele preferate de Halle se numără cele bogate în proteine (carne de pui, curcan, somon sau ton), alimentele bogate în fibre (seminţe, fructe şi legume) şi grăsimile sănătoase din avocado, migdale şi nuci. De asemenea, ea evită să dea frâu liber poftei de a mânca dulciuri. „Îmi place să cumpăr produse sănătoase. Aspectul te poate face să crezi că un produs este bun, dar dacă citeşti eticheta poţi observa că este plin de zahăr”, susţine actriţa. În materie de băuturi, consumă apă plată, care o ajută să aibă un metabolism bun şi o piele catifelată.

Pentru ten foloseşte ulei de iasomie şi eucalipt, ierburi şi sare de mare
Halle Berry are grijă în egală măsură nu numai de formele, dar şi de pielea sa. Pentru a avea un ten perfect, actriţa nu se expune niciodată la soare fără a folosi cremă de protecţie. Deşi are tenul măsliniu, Halle ştie că razele soarelui favorizează apariţia ridurilor, şi de aceea se fereşte să ia contact direct cu acestea: „Folosesc protecţie solară tot anul, chiar şi în mijlocul iernii, şi mă încăpăţânez foarte tare să nu ies din casă altfel”.
În plus, are un adevărat ritual de curăţare, tonifiere şi hrănire a tenului. „Încă de la 14 ani m-am obişnuit ca în fiecare zi să mă spăl pe faţă, să-mi curăţ tenul cu loţiune tonifiantă şi să-l hidratez de două ori”, a explicat actriţa.
Halle foloseşte, de asemenea, produse anti-aging, dar şi pe cele pe bază de extracte naturale de plante. Uleiul de iasomie şi eucalipt, la fel ca şi celelalte remedii naturiste, cum ar fi ierburile şi sarea de mare, sunt „adevărate tratamente” pentru ea.

22-07-2„Atunci când nu muncesc nu port machiaj”
Pe lângă frumuseţea naturală, Halle Berry îşi accentuează strălucirea printr-un machiaj discret. Actriţa nu este adepta unui ten încărcat de fard sau fond de ten. Dimpotrivă, ea profită de orice moment pentru a-şi lăsa pielea feţei să respire: „Atunci când nu muncesc nu port machiaj. Cred că este o ocazie excelentă de a da tenului un repaus. Mă bucur de momentele în care pot să plec fără să îmi pese cum arăt nemachiată”. De multe ori, atunci când nu doreşte să-şi încarce tenul cu machiaj, Halle apelează la o cremă de faţă cu aspect de blush.
Fără să ţină cont de tendinţele modei în materie de fard, actriţa foloseşte de obicei culori nude sau orice altă culoare pe care o găseşte atrăgătoare la un moment dat. „Nu urmez trendurile, port doar ceea ce mi se potriveşte”, este crezul ei.

Ştiaţi că Halle Berry...
... foloseşte aceeaşi marcă de cremă de faţă ca în urmă cu 15 ani
... are o modalitate inedită de a testa dacă s-a îngrăşat. La începutul fiecărui an probează o pereche veche de jeans, de când avea 15 ani. Dacă pantalonii nu îi vin bine, atunci este cazul să treacă la dietă
... obişnuieşte să-şi perieze uşor buzele cu o periuţă de dinţi înainte de a aplica balsamul de buze pentru a îndepărta pielea descuamată şi pentru a da buzelor un aspect mătăsos