Main menu

header

482 3 1de Cătălina Tăgârță

Vă doriți o siluetă frumoasă pentru ținutele estivale? Acum este momentul să vă corectați greutatea corporală, iar primul pas pe care trebuie să îl faceți este îmbunătățirea digestiei. Oricine poate avea o digestie mai bună în mod natural dacă apelează la enzime și la extracte din plante.

Cele mai eficiente enzime naturale sunt extrase din ciuperca Aspergillus

Enzimele sunt substanțe complexe, care se află la baza tuturor funcțiilor din organism: de la digestie până la susținerea activității cerebrale, musculare sau imunitare. Toate celulele, organele și procesele organismului sunt puse în acțiune datorită enzimelor. Fără enzime, oamenii nu s-ar putea hrăni, nu ar putea digera alimentele, creierul nu ar putea funcționa, mușchii nu s-ar putea mișca. „Enzimele sunt produse în sistemul digestiv și pot fi suplimentate prin consumul de «alimente vii» - fructe și legume proaspete și prin utilizarea unor preparate enzimatice. Unele dintre cele mai eficiente enzime naturale sunt cele extrase din ciuperca Aspergillus”, explică doctor Mariana Soameș, director medical GTS Solution și reprezentant Qlife.ro.

Trebuie administrate în timpul meselor

Iată care sunt enzimele din acest complex și care este rolul lor. Proteaza descompune proteinele, sprijină sistemul imunitar și are efect antiinflamator. Lipaza descompune grăsimile, ajută la reducerea colesterolului, susține procesul de slăbire și reglează activitatea hormonală. Amilaza descompune carbohidrații, participă la controlul glicemiei și reduce pofta de mâncare. Lactaza descompune lactoza (zahărul din lapte) și este necesară în cazul intoleranței la lactoză. Celulaza descompune fibrele vegetale, în special celuloza și chitina, și ameliorează disconfortul abdominal. „Toate aceste enzime din ciuperca Aspergillus asigură descompunerea corectă a alimentelor, ceea ce înseamnă, de fapt, o digestie optimă. Administrate în timpul meselor, aceste enzime naturale previn apariția tulburărilor digestive, precum durerile abdominale, balonarea, senzația de greață, diareea, constipația”, recomandă doctor Mariana Soameș.

Extractul din rădăcină de păpădie, de folos secreției bilei

Acțiunea enzimelor extrase din ciuperca Aspergillus este consolidată de extracte din plante: rădăcină de ghințură galbenă, rădăcină de păpădie, extract uscat din fructe de armurariu, rădăcină de ginseng siberian. Iată care sunt proprietățile terapeutice ale acestor plante!

Rădăcina de ghințură galbenă conține substanțe amare, care ajută la funcționarea normală a stomacului și colecistului, contribuind, astfel, la o digestie bună. Rădăcina de păpădie este utilizată în mod tradițional pentru a ajuta la obținerea unei secreţii biliare normale, pentru eliberarea tractului pancreatic și pentru protejarea celulelor hepatice. În plus, este un foarte bun detoxifiant al ficatului și al întregului organism.

Silimarina scade toxicitatea din ficat

Extractul uscat din fructe de armurariu (silimarină) e bun fiindcă planta de bază este una dintre cele mai folosite în fitoterapie pentru îmbunătățirea digestiei. Silimarina, principala substanță activă din compoziția fructelor de armurariu, protejează celulele hepatice de factori toxici și ajută la funcționarea normală a stomacului. Rădăcina de ginseng siberian are efect adaptogen: ajută organismul să facă față stresului, reduce stările de oboseală și extenuare. Contribuie la întărirea sistemului imunitar și sprijină ficatul să se adapteze la efectele nocive ale factorilor dăunători și să-și mențină funcția sa normală. Dacă vi se pare incomod să consumați toate aceste plante și extracte din plante puteți căuta un complex enzimatic cu spectru larg, care să ajute atât la corectarea digestiei, cât și la tonifierea și revigorarea organismului.

Pentru a ține la distanță kilogramele în plus e important nu doar ce consumați, ci și felul în care o faceți. Astfel, ar fi ideal să mâncați la masă liniștiți, fără stres, și să mestecați bine fiecare  înghițitură