Main menu

header

491 3 2de Dana Purgaru

Deși este intens recomandat în lupta cu kilogramele în plus, consumul sporit de legume şi de fructe s-a dovedit ineficient în cazul persoanelor care nu renunţau la alimentele bogate în calorii. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Alabama, SUA.

Legumele și fructele nu fac minuni

Oamenii de știință au studiat mai multe cercetări anterioare despre legătura între consumul de fructe şi legume şi slăbit și au constatat că, deși cinci porţii de fructe şi de legume pe zi sunt considerate excelente pentru sănătate, acestea nu influenţează în mod direct pierderea în greutate. „Nu putem spune cu toată certitudinea că există vreun efect al fructelor şi al legumelor care să aibă un impact semnificativ asupra pierderii în greutate sau în prevenirea îngrășării. Cercetările pe care le-am studiat arată un efect aproape zero asupra pierderii în greutate”, au afirmat cercetătorii.

Soluţia este una simplă și reiese tot din coroborarea concluziilor studiilor efectuate până acum. „Reducerea aportului de energie este o modalitate de a contribui la pierderea în greutate, prin urmare, pentru a obţine acest lucru, trebuie să reducem aportul caloric”, au explicat cercetătorii.

Suma caloriilor pe care trebuie să le ia o persoană din alimentație depinde de vârsta acesteia, de înălțimea, de greutatea și de activitatea sa fizică.