Main menu

header

493 3 1de Gabriela Niculescu

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, pe scurt Criss și Vlad, membrii trupei Lala Band, formează împreună un cuplu foarte iubit de public și, totodată, formația One. Cei doi tineri artiști sunt extrem de urmăriți de adolescenții din România și au reușit să devină modele pentru aceștia. Au și de ce, deoarece muncesc foarte mult pentru proiectele lor muzicale și de actorie, duc o viață sănătoasă și întotdeauna își fac timp pentru sport, dincolo de nenumăratele ore petrecute dansând. Criss tocmai și-a serbat aniversarea majoratului miercuri, 24 septembrie, și profităm de acest moment pentru a-i ura și noi „La mulți ani frumoși!”. Am aflat de la ei cum reușesc să se mențină într-o formă de invidiat printre atâtea activități: școală, repetiții, concerte și ore de filmare.

Criss: „Marele meu noroc e că nu pot să mănânc mult“

493 3 3- Criss, cum arată stilul tău alimentar?

- În funcţie de zi şi de program, încerc să respect cele trei mese principale. Totodată încerc să evit pâinea, însă de la micul dejun este nelipsită, iar seara sunt foarte atentă când deschid frigiderul. Marele meu noroc este că nu pot să mănânc mult. Vlad îmi spune că mănânc precum o vrăbiuţă. (râde!)

- Care sunt micile plăceri „vinovate” pe care le ai la capitolul alimentaţie?

- Îmi plac dulciurile, dar încerc să mă abţin de la ele şi le compensez prin sărutările dulci pe care mi le oferă Vlad.

- Ai ţinut vreodată diete?

- Nu am ţinut niciodată diete, pentru că nu am avut nevoie până acum. Mănânc multe salate din legume proaspete, carne la grătar, fără grăsimi, evit prăjelile şi-mi mai place foarte mult sushi, pe care-l comandăm de la restaurantul lui Dima (n.r. - colegul lor din trupa Lala Band).

- Ce activităţi sportive preferi şi câte ore de mişcare faci săptămânal?

- Îmi place foarte mult să alerg prin parc, deşi se întâmplă destul de rar acest lucru, şi să merg la sală şi la înot împreună cu Vlad, ceea ce reușim.

„El m-a convins să mă apuc de sport”

493 3 2- Cât te sprijină Vlad în activitatea sportivă?

- Foarte mult. El m-a convins să mă apuc de sport şi să duc o viaţă sănătoasă. El este totodată antrenorul meu iubit.

- Cum ai grijă de tenul tău, ţinând cont de faptul că machiajul profesional este adesea agresiv?

- Nu adorm niciodată machiată, folosesc o cremă de curăţare, un fel de săpun pentru faţă, în fiecare dimineaţă şi seară. Singurul produs cosmetic pe care-l aplic pe față, după demachiere, este crema hidratantă. Fondul de ten pe care îl folosesc regulat este unul uşor. Când nu am filmări prefer să nu-mi încarc tenul cu produse de machiaj.

- Foloseşti vreo mască naturistă pentru păr sau pentru ten?

- Nu, însă îmi mai pun castraveţi pe faţă de fiecare dată când îmi prepar o salată, mai mult de distracţie, dar am observat că au şi un efect benefic. Deci nu este doar un mit.

- Cât contează starea emoţională pentru aspectul fizic?

- Nu ştiu dacă este ştiinţific demonstrat, însă pentru mine contează. Atunci când am o stare bună primesc mai multe complimente, mi se pare că am chipul mai luminos şi, să nu uităm, zâmbetul este cel mai frumos accesoriu al unei fete.

Vlad: „Mă feresc de excese, de fast- food şi de prăjeli“

493 3 4- Cum arată meniul tău?

- Nu am vreun regim anume, dar pot să spun că am anumite alimente care nu lipsesc niciodată din meniul meu zilnic. Îmi plac fructele şi consider că cel mai sănătos lucru pe care ţi-l poţi oferi este să mănânci un fruct zilnic. În rest, nu ţin niciun regim alimentar strict, dar încerc să mă feresc de excese, de fast-food şi de prăjeli.

- Ce sfat le poţi da tinerilor care vor să arate bine într-un timp scurt şi care recurg la metode nesănătoase de tipul steroizilor?

- Sfatul meu este unul cât se poate de sincer. Nu muşchii contează! Spun asta nu pentru că am ceva împotriva suplimentelor alimentare şi a altor substanţe la care au ajuns să recurgă până şi prietenii mei. Nu. Spun acest lucru pentru că sănătos, atât fizic, cât şi psihic, este să nu faci excese de niciun fel. Am mulţi prieteni care se feresc să mănânce dulciuri sau alte alimente pe care ei le consideră neadecvate. Asta e deja obsesie. De aceea spun că niciun exces nu este bun. Sportul are scopul lui bine determinat, iar un regim de viaţă sănătos înseamnă să ai un stil de viaţă activ și o dietă echilibrată. Dacă faci vreun sport, alergi, te antrenezi la sală sau faci orice altceva îți place, este exact ce are nevoie masa musculară. Și, bineînțeles, odihna aferentă antrenamentelor, pentru ca mușchii să se poată reface și să poată lucra la capacitatea optimă. Refacerea musculară are loc atunci când dormim, aşa că somnul trebuie respectat cu stricteţe dacă vreți ca a doua zi să vă puteţi antrena cum trebuie. Sfatul meu este să faceți sport, să vă odihniți bine, să aveți un regim alimentar bogat în proteine, şi aşa cu siguranţă vei obține rezultatele dorite.

Activitatea fizică îl relaxează

- Cât timp dedici aspectului fizic?

- Atât cât îmi permit activitățile zilnice. Încerc să ajung la sală de cel puţin două ori pe săptămână, pentru a mă menţine în formă. Aspectul fizic contează pentru mine, iar activitatea fizică este o metodă de a mă relaxa. Când am puţin timp liber prefer să îl folosesc mergând la sală, la înot, ieşind prin parc cu bicicleta şi, bineînţeles, toate acestea împreună cu Criss.

„Nu adorm niciodată machiată, folosesc o cremă de curăţare în fiecare dimineaţă şi seară și o cremă hidratantă“

„Am «ars» câteva calorii bune pentru petrecerea de majorat“

- Cum te-ai pregătit psihic şi fizic pentru pragul majoratului?

- Încă nu îmi vine să cred cât de repede a trecut timpul. Parcă ieri mă jucam cu păpuşile şi mă chinuiam să-mi completez colecţia. Cât despre pregătiri… în ultima lună m-am ocupat intens de petrecerea de majorat. Invitaţi, locaţii, tort, rochii, şi aşa mai departe, deci am „ars” câteva calorii bune pentru asta. (râde!) A fost un moment deosebit de important pentru mine, și cel mai interesant este faptul că mă simt minunat, mai ales că am alături oamenii dragi mie.