Main menu

header

de Raluca Grințescu

Eliminarea toxinelor din organism nu se face doar prin renunțarea la anumite alimente. Indiferent de măsurile pe care le luați, nu prea aveți cum să vă feriți de toxine. Pentru a rămâne sănătoși, trebuie să faceți, regulat, cure de detoxifiere, care vă vor ajuta să vă întăriți și sistemul imunitar.

Cum să faceți acasă detoxifierea

Cea mai simplă metodă de detoxifiere prin picioare este să masați tălpile cu o perie uscată, cu mișcări circulare. Faceți, apoi, un duș, pentru a scăpa de toxine. Periajul uscat este o tehnică rusească, ce înlătură pielea moartă, stimulează creșterea celulelor, îmbunătățește sistemul nervos și curăță sistemul limfatic. O altă metodă este să vă țineți picioarele într-un lighean cu apă în care ați pus o cană cu sare amară. Soluția obținută stimulează transpirația și scoate toate toxinele prin picioare. Magneziul din sarea amară este absorbit în piele și ajută circulația, în timp ce absoarbe toxinele prin piele.

Metoda chinezească

Algele sunt, de asemenea, indicate în curele de detoxifiere. Puteți să vă înfășurați tălpile în alge umede ori să vă țineți picioarele într-un lighean cu apă caldă și cu alge. Apa caldă vă va face să transpirați, iar plantele vor absorbi toxinele din corp. Înmuiați două cârpe curate în ceai verde și în oțet și aplicați-le pe tălpi. Lăsați-le peste noapte, iar dimineața, cârpa ar trebui să fie neagră de la toxine. Aceasta este metoda chinezească de detoxifiere.

Pont. Periajul uscat e o tehnică rusească, ce înlătură pielea moartă, stimulează creșterea celulelor, îmbunătățește sistemul nervos și curăță sistemul limfatic.