Main menu

header

de Dana Purgaru

Criza economică a dus la creşterea de decese de cancer la nivel mondial

Creșterea șomajului și reducerile bugetare din sectorul sănătății, ce au urmat crizei financiare din anul 2008, au contribuit la creșterea mortalității din cauza cancerului cu mai mult de o jumătate de milion de oameni în întreaga lume, potrivit unui studiu efectuat la Imperial College din Londra. „Asociem criza economică recentă cu până la 260.000 de decese suplimentare de cancer în țările OECD între anii 2008 și 2010, dintre care 160.000 în Uniunea Europeană”, potrivit constatărilor. „La nivel mondial este vorba despre peste 500.000 de decese suplimentare de cancer în acea perioadă”, a declarat pentru AFP doctor Mahiben Maruthappu. În anul 2012, cancerul a provocat la nivel global 8,2 milioane de decese. Mai multe studii au arătat deja că șomajul ar fi la originea a circa 45.000 de sinucideri în fiecare an în 63 de țări.

E oficial! Condiţiile meteo ne influenţează starea de spirit

Multă vreme s-a bănuit că starea vremii are efect asupra stării noastre psihice. Iată că acum oamenii de știință irlandezi au și confirmat acest lucru. Doctor Alain Cohen afirmă în Journal International de Medicine că cercetătorii au constatat că cele mai ridicate rate de simptome depresive sunt iarna, iar cele mai scăzute, primăvara. O altă constatare spune că simptomele depresive sunt mai pregnante odată cu creșterea cantității de ploi. Cercetătorii au mai observat că participanții la studiu care locuiesc în cele mai însorite zone sunt cel mai puțin expuși la tulburări depresive.

Sunteţi dependenţi de muncă? Atenţie la tulburările psihice!

Persoanele obsedate de muncă sunt mai predispuse la boli psihice decât colegii lor de birou, potrivit unui studiu realizat în Norvegia. Cercetarea arată că acestea prezintă semne de tulburare hiperkinetică de deficit de atenţie, faţă de numai 13% în rândul altor categorii de oameni. În plus, un sfert dintre cei care stau mult la serviciu ar putea suferi de tulburare obsesiv compulsivă, 33% dintre persoanele obsedate de muncă dau semne de anxietate, faţă de 12 procente în tabăra opusă, iar 9% dintre angajaţii care stau multe ore la birou sunt depresivi, comparativ cu numai 2% în rândul celor care nu se omoară cu munca.

A apărut sindromul bateriei descărcate

Conform datelor, aproape două din zece persoane suferă de frica de a rămâne fără baterie la telefon. LG a denumit această condiţie „Anxietatea Bateriei Descărcate”. Compania a chestionat un eşantion aleatoriu de mai mult de 2.000 de utilizatori americani de telefoane inteligente (smartphone). Rezultatele au fost că unul din trei oameni a ajuns într-o stare de stres din cauza faptului că motivul apelurilor sau mesajelor ratate de la partenerii de viață este cauzat de bateria descărcată și că 41% dintre persoane se tem cel mai mult de apelurile pierdute atunci când se confruntă cu această problemă.