Main menu

header

924 12 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre formele de magneziu care se absoarbe cel mai ușor și mai eficient este magneziul glicinat. Suplimentele cu acest mineral foarte important aduc organismului numeroase beneficii - nu doar pentru persoanele care au o carență specifică.

Reglează somnul

Magneziul este un mineral care joacă un rol important în mai multe reacţii biochimice din organism, de la producţia energiei și controlul glicemiei până la reglarea presiunii sangvine şi sintetizarea proteinelor. Magneziul poate fi regăsit în mai multe alimente, precum nucile, legumele, verdeţurile, peştele şi cerealele. Pe lângă aceste surse, suplimentele cu magneziu glicinat, capsule sau pulbere solubilă, constituie un aport binevenit. Magneziul glicinat a fost analizat în numeroase studii clinice, care i-au relevat proprietăți semnificative. Astfel, acest supliment este un foarte bun adjuvant în reglarea somnului, combate insomnia și are capacitatea de a induce relaxarea musculară. Totodată, magneziul are o contribuţie la buna funcționare a sistemului osos şi influențează activitatea hormonului paratiroidian şi concentraţia de vitamina D, ambele implicate în formarea oaselor. În același timp, un nivel scăzut de magneziu din sânge a fost legat de apariţia migrenelor, aportul de magneziu glicinat fiind astfel de natură să prevină instalarea durerilor de cap. În același timp, magneziul glicinat reduce riscul de a dezvolta diabet, întrucât mineralul are un rol în controlul glicemiei.

Menţine tensiunea arterială normală

Numeroase cercetări în domeniu au demonstrat că magneziul glicinat are capacitatea de a îmbunătăţi memoria. Ingerarea a 125-300 ml magneziu glicinat pe zi asigură o menținere a abilităților cognitive, îmbunătățirea capacității de atenție și de concentrare. De asemenea, magneziul joacă un rol semnificativ în funcționarea creierului și în sănătatea mintală. Deficitul acestui mineral poate duce la simptome neuromusculare și psihologice, inclusiv anxietate, iritabilitate, hiperexcitabilitate nervoasă sau depresie. Pe de altă parte, potrivit lucrărilor de specialitate, magneziul glicinat menţine tensiunea arterială normală și reglează presiunea sangvină a persoanelor cu deficiența acestui mineral. După administrarea suplimentului, presiunea sistolică şi diastolică se îmbunătăţesc considerabil. De altfel, studiile clinice au arătat că nivelurile crescute de magneziu au contribuit la reducerea riscului de accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

O serie de studii de specialitate au evidenţiat faptul că magneziul glicinat poate ajuta la gestionarea durerii cronice

Combate sindromul de oboseală cronică

Potrivit oamenilor de știință, magneziul glicinat are proprietatea de a relaxa căile respiratorii și alveolele pulmonare, reduce inflamația la acest nivel și, prin creșterea substanței antiinflamatoare numită oxid nitric, ajută la atenuarea severității crizelor de astm. De asemenea, în urma rezultatelor unui studiu recent, suplimentele cu magneziu glicinat sunt creditate cu proprietatea de a combate eficient sindromul de oboseală cronică, tot mai întâlnit în lumea contemporană, inclusiv la persoanele de vârstă tânără, nevoite să facă față feno- menului de epuizare numit burnout.