Main menu

header

939 12 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre cele mai recente revelații pe frontul luptei anticancer este protocolul Budwig, un plan complex, deopotrivă alimentar și energetic, care susține pacienții diagnosticați cu teribila maladie, ca și pe cei afectați de alte boli cronice.

„Am luat din spitale pacienți cărora li se spunea că mai aveau doar câteva zile de trăit”

Johanna Budwig (1908-2003) a fost o farmacistă germană cu studii extinse asupra acizilor grași, care a avut două doctorate, unul în fizică, altul în chimie. La capătul unor ani de cercetare, experta, aflată de mai multe ori pe lista potențialilor premianți Nobel, a pus la punct, în 1951, o dietă despre care afirma că poate duce la vindecarea cancerului și cu ajutorul căreia a și tratat persoane afectate de maladie, unele aflate chiar în stadiu terminal. Doctor Budwig a pornit de la constatarea că în cazul acestor persoane din organism lipseau anumiți nutrienți, care permiteau apariția și apoi răspândirea bolii. „Am luat de multe ori chiar din spitale pacienți cărora li se spunea că mai aveau doar câteva zile de trăit, poate doar câteva ore, care nu mai puteau urina sau ale căror intestine nu mai funcționau. După ce aceste blocaje erau eliminate în urma tratamentului meu, și starea lor psihică, și funcțiile vitale intrau pe un făgaș tot mai bun”, arată doctor Budwig.

Dietă și oxigenarea organismului

939 12 2Printr-o simplă combinație alimentară, completată cu o schimbare radicală a stilului de viață al pacienților, specialista germană a constatat nu doar că se poate preveni cancerul, dar că pot fi ameliorate, uneori chiar vindecate, și alte afecțiuni grave, cum sunt diabetul sau disfuncționalitățile ficatului. „Este suficient să ne uităm în jur pentru a vedea cine este de vină pentru toate aceste probleme de sănătate: dulciurile, pastele, biscuiții, cârnații, prăjelile. Toate introduc în organism substanțe pe care acesta nu doar că nu le recunoaște și nu le poate folosi, ci chiar depune efort în plus pentru a le elimina”, arată doctor Budwig. Pe lângă dietă, un important instrument în lupta cu cancerul este oxigenul. Protocolul Budwig implică stimularea aprovizionării cu oxigen și ajustarea nivelului de pH al organismului spre starea alcalină. Odată acest scop atins, sângele plin cu oxigen generează moartea celulelor canceroase mutante. Aceste teorii sunt, de altfel, susținute de câștigătorul Premiului Nobel din 1932, doctor Otto Warburg.

Amestec din ulei de in și brânză de vaci

939 12 3În planul dietei, sistemul Budwig se bazează pe utilizarea unui amestec din ulei de in și brânză de vaci. Demn de menționat este faptul că doctor Budwig a descoperit că așa-numitele diete „sănătoase”, lipsite de grăsimi, pot face mai mult rău decât bine și a decis să adopte o abordare diferită. Ea a eliminat grăsimile și alimentele nesănătoase care scad nivelul oxigenului și s-a concentrat asupra celor vindecătoare. Concret, protocolul Budwig este alcătuit din două etape. Într-o primă fază, se realizează și se administrează un amestec special din brânză de vaci, semințe de in și ulei de semințe de in. Pe parcursul cercetărilor sale, doctor Budwig a constatat că această formulă ajută nu doar la prevenirea cancerului, ci și în cazuri de afecțiuni cardiovasculare, diabet, artrită, psoriazis, dezechilibre hormonale, boli neurologice. În paralel cu administrarea perso- nalizată a amestecului, în funcție de boala de care suferă pacientul și de stadiul acesteia, precum și de starea generală, se trece la stoparea consumului de grăsimi procesate, inclusiv vegetale (cum sunt uleiul de floarea-soarelui sau de porumb), de zahăr, făină, carne și alimente din organisme modificate genetic. Toate acestea se înlocuiesc cu acizi grași din surse sănătoase, pentru a repara membranele celulelor și a reduce inflamațiile, notează draxe.com.

Formula care susține sănătatea și previne bolile

939 12 4Combinația care stă la baza acestui sistem de tratament și care este considerată chiar un leac împotriva cancerului, întrucât ar inunda corpul cu oxigen, este foarte simplă. Se amestecă o lingură cu ulei de in și două linguri cu brânză de vaci organică, cu conținut scăzut de grăsimi, pentru fiecare 45 de kilograme ale pacientului. Doza se ajustează în funcție de simptomele individuale și de severitatea bolii. Uleiul de semințe și brânza se mixează timp de un minut, dar nu manual, întrucât doar un blender poate realiza amestecul optim. Apoi se macină câteva linguri de semințe de in într-o râșniță de cafea timp de un minut. Se toarnă într-un castron și se adaugă amestecul de ulei și brânză. Se bate totul cu o lingură de lemn, până se omogenizează. Remediul destinat unei bune sănătăți a organismului și prevenției apariției unor boli grave se poate administra o dată pe zi.

Centru cu tratament integrativ în Spania

939 12 5Pentru a pune în valoare toate aceste descoperiri, în Malaga, Spania, există Centrul Budwig, inaugurat în anul 2000, care are la bază sistemul creat de cercetătoarea germană. Instituția, deservită de numeroși medici de diverse specializări, pune la dispoziția pacienților diagnosticați cu diferite boli o serie întreagă de terapii. În cadrul Centrului sunt combinate, în tratamente personalizate, dieta Budwig și alte proceduri alternative. Potrivit reprezentanților Centrului, „sistemul Budwig poate fi urmat și ca alternativă la tratamentul tradițional, și ca o completare a acestuia”. Planul de tratament integrativ include, pe lângă formula Budwig, remedii homeopate și din plante, hipertermie, psihoterapie, programe de detoxificare, bioenergie, reflexologie etc.

Sistemul Budwig ajută ADN să producă celule sănătoase în locul celor distorsionate care generează tumori

O lingură cu ulei de in şi două linguri cu brânză pentru fiecare 45 de kilograme ale pacientului este reţeta care poate fi soluţia în lupta anticancer

Metastaze dispărute

Pacienta Bliuma K. Johnsen, din SUA, mulțumește specialiștilor de la Centrul Budwig pentru rezultate de excepție în tratarea cancerului pulmonar cu care a fost diagnosticată în 2017: „Este pentru prima dată în răstimp de șase luni când mi se dau vești bune. Nu au mai apărut alte tumori, iar cele mari s-au micșorat mult. De asemenea, ficatul este complet curat, fără urme de metastaze, iar unul dintre rinichi este aproape vindecat”.

Cancer de sân micşorat cu 50%

Una dintre cele mai recente mărturii despre efectul sistemului Budwig asupra unui pacient cu cancer este detaliat de soțul unei bolnave, Jerry Tindel, care afirmă că în urmă cu șapte ani, Nancy a fost diagnosticată cu teribila boală și a ales formula Budwig. „A început protocolul imediat și îl continuă și astăzi. În fiecare an în care este testată pentru pericolul reapariției bolii, rezultatele sale ies cele mai mici dintre toate”. În 2015, însă, și fiica lor, Tammy, a fost diagnosticată cu aceeași boală. „A început protocolul Budwig și, după șase luni, tumoarea scăzuse cu 50%”, povestește Tindel.