Main menu

header

940 12 1de Georgiana Mihalcea

Majoritatea oamenilor petrec mai mult timp stând la birou decât dormind, dar nu consideră că scaunul este la fel de important ca salteaua. S-a dovedit că folosirea unui scaun ergonomic îmbună- tățește substanțial modul în care lucrați și vă simțiți, de la reducerea durerilor de spate și a articulațiilor până la creșterea productivității. Acest obiect de mobilier bifează toate cerințele alegerii ideale: este la modă și are un design elegant, asigură confortul fizic și emoțional, este ajustabil și rezistent în timp. Să vedem care sunt cele mai importante beneficii!

Corectează postura greșită

Dacă aveți un loc de muncă ce necesită statul pe scaun în cea mai mare parte a zilei și vă confruntați frecvent cu durerile de spate, să știți că nu sunteți singur! Numai anul trecut, aproape 65 de milioane de americani au avut dureri de spate sau disconfort, iar asta are de-a face cu faptul că americanii petrec în medie 13 ore pe zi într-o poziție așezată. Deci, în timp ce mulți ați încercat să vă susțineți coloana vertebrală cumpărând pantofi ortopedici și saltele extraferme (ambele idei grozave, nu ne înțelegeți greșit!) cauza principală a problemei este de fapt în modul în care stați la birou. Postura greșită, care nu este corectată în timp, poate avea efecte asupra sănătății fizice și psihice, iar impactul poate fi și de natură economică. Doar între 1996 și 2016, de exemplu, americanii au cheltuit 134 de miliarde de dolari pentru tratarea durerilor de spate. Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de importanța confortului la locul de muncă, iar soluțiile ergonomice care au apărut în ultima perioadă susțin sănătatea. Una dintre acestea este scaunul ergonomic, care are o serie de caracteristici reglabile, ce permit utilizatorilor să-și mențină o postură corectă și să se simtă confortabil atunci când lucrează.

Previne apariția bolilor cronice

Spre deosebire de scaunele convenționale, care vă obligă să vă corectați constant postura, scaunele ergonomice sunt special concepute pentru a favoriza alinierea corpului, reducând în același timp stresul și tensiunea din organism. Deci, în loc să vă faceți griji cu privire la menținerea tuturor articulațiilor în unghi drept, un scaun ergonomic face cea mai mare parte a muncii în locul vostru, asigurându-vă că nu sunteți așezat cu spatele înclinat sau cu gâtul într-o parte şi ajutând astfel la atenuarea și chiar prevenirea durerilor pe termen lung. Un studiu recent realizat de OSHA (Administrația pentru sănătate și siguranță ocupațională - SUA) demonstrează că mai multe tulburări musculo-scheletale, cum ar fi sindromul de tunel carpian, încordările musculare și leziunile lombare, pot fi prevenite prin adoptarea soluțiilor ergonomice la locul de muncă. Un alt studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie arată că șederea prelungită folosind o postură incorectă poate duce la consecințe grave, cum ar fi cancer, boli de rinichi, diabet și alte boli cronice. Sunt oameni de știință care susțin, de asemenea, că persoanele care își petrec cea mai mare parte a timpului stând au un risc mai mare de accident vascular cerebral, boli pulmonare, tulburări nervoase, ulcer peptic și alte tulburări.

Alungă stresul profesional

Mulți oameni care suferă de dureri de spate se confruntă, de asemenea, cu o buclă numită „ciclul durerii” - suferința fizică frecventă duce la stres psihologic, care îi împiedică să se angajeze în activitate fizică, exacerbând astfel durerea și ducând la și mai mult stres. În cele mai grave cazuri, durerile de spate pot duce la depresie și anxietate. Cunoscând toate aceste detalii, este imperativ pentru oricine care petrece în jur de 10 ore pe zi pe un scaun de birou să adopte câteva obiceiuri sănătoase: exerciții fizice, meditație și menținerea unei diete sănătoase. Producătorii de scaune ergonomice afirmă că, utilizând produsul lor, nu veți avea parte de nicio regresie fizică sau emoțională.

Sporește concentrarea

Acesta este un concept destul de simplu - dacă sunteți supus mai puțin stresului, vă va fi mult mai ușor să vă concentrați, iar dacă vă puteți concentra mai mult, veți lucra mai bine. Un studiu al Departamentului Muncii și Industriilor de Stat din Washington a constatat că persoanele care au mobilier ergonomic de birou înregistrează îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește absenteismul, ratele de eroare și eficiența muncii depuse. Deci, indiferent dacă sunteți angajat sau angajator, scaunele ergonomice vă vor îmbunătăți productivitatea.

Se potrivește tuturor tipurilor de corp

 Pentru că niciun om nu seamănă cu altul, este important ca un scaun să se potrivească dimensiunilor fiecăruia. De aceea, scaunele ergonomice au între patru și opt puncte de reglare - indiferent de dimensiunea, lungimea trunchiului sau arcul natural al coloanei vertebrale. Acesta poate fi personalizat pentru a satisface specificațiile dumneavoastră fizice. Reglați scaunul, cotiera și suportul lombar pentru a vă asigura că gâtul, umerii, coatele, talia și genunchii sunt toate în unghi drept și că sunteți deja pe drumul către o poziție de șezut mai sănătoasă.

Îmbunătățește circulația sangvină

Într-un studiu realizat în 2010 despre circulația sangvină, cercetătorii au descoperit că statul pe scaun timp de o singură oră pe zi crește riscul de boli de inimă și circulație deficitară a sângelui, de aceea oamenii sunt sfătuiți să își schimbe poziția la fiecare 30-45 de minute. Asociația Americană a Inimii raportează că orice mișcare care ridică rata metabolică peste cea normală de repaus staționar (șezând) poate avea beneficii profunde pentru sănătate pe termen lung și poate scădea șansa de apariție a acestor boli destul de serioase.

Diminuează presiunea asupra șoldurilor

Șoldurile suportă tot greul atunci când vine vorba despre a menține greutatea corpului care stă ore în șir pe un scaun clasic. Din fericire, cel ergonomic ajută la reducerea presiunii asupra acestei zone, oferind o adâncime adecvată a scaunului. Acest beneficiu este susținut de reglabilitatea componentelor sale: ajustarea înălțimii, reglarea lățimii și a tăvii scaunului, blocarea înclinării, fixarea personalizată a tetierei.

Toate beneficiile scaunelor ergonomice sunt atestate de numeroase studii efectuate în laborator, care garantează siguranța și eficiența produselor

Studiile au arătat că oamenii îşi petrec mai mult de 13 ani din viaţă la locul de muncă

Atrage angajaţii

Din ce în ce mai multe firme adoptă politici ergonomice, deoarece le oferă reputația de angajator model pe piața muncii. Lumea corporativă este, de asemenea, de acord că o ambianță fericită și relaxată la birou ajută la creșterea productivității. Companiile care au grijă de sănătatea și starea de bine a angajaților lor dovedesc că își recunosc contribuția la succesul companiei. Scaunele ergonomice transmit mesajul că o firmă este în plină ascensiune, ceea ce ar putea atrage persoane progresiste cu perspective proaspete. Un sondaj recent realizat de furniture123 UK a dezvăluit că mai mult de 53% dintre oamenii care caută un loc de muncă ar refuza o oportunitate de lucru pe baza aspectului fizic al biroului. Prin urmare, este necesar să se creeze un mediu de lucru atrăgător pentru a nu pierde candidații care țin cont de acest criteriu.