Main menu

header

de Ana Trifan

În tălpi există nu mai puţin de 7.200 de terminaţii nervoase ce sunt conectate la toate părţile corpului. Aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală şi creier. Prin masaj tălpile, durerile şi stresul se atenuează, iar organismul intră într-o senzaţie confortabilă. În acest sens, mersul desculţ e cel mai bun masaj pentru tălpi.

Sunt stimulate vasele de sânge
Cea mai mare parte dintre persoanele care suferă de dureri de picioare au aceste probleme din cauză că umblă aproape permanent încălţate. Tratamentul ideal este să umble zilnic desculţe câte un sfert de oră. Mergând în acest fel pe iarbă, nisip sau lemn, vasele de sânge sunt stimulate şi se menţine forma naturală a piciorului, muşchii se întăresc, iar sistemul nervos se calmează.
Încălţămintea produce o presiune din toate unghiurile piciorului, ceea ce dăunează atât formei, cât şi circulaţiei din zonă. Aceiaşi cercetători au relevat că plimbările în picioarele goale previn apariţia varicelor pe picioare.

Creşte nivelul de energie
Umblatul fără încălţăminte este de ajutor şi pentru copiii care prezintă deformări ale picioarelor sau platfus. Mersul desculţ creşte vitalitatea şi nivelul de energie din corp şi ajută la tratarea artritelor. Copiii care poartă mai mereu încălţăminte, probabilitatea apariţiei unor deformări ale picioarelor este de trei ori mai mare decât la micuţii care umbă desculţi.
Mersul cu picioarele goale ajută la eliberarea sentimentelor negative şi la restaurarea echilibrului organic şi intelectual. Astfel, veţi putea gândi mai limpede şi vă veţi concentra mai uşor. De asemenea, contribuie la eliberarea de presiune psihologică ce distruge imunitatea organismului şi-l face vulnerabil în faţa bolilor.

Bun pentru siluetă

Mersul fără pantofi, pe iarbă sau pe nisip, creşte vitalitatea şi energia din organism. Şi asta pentru că stimulează circulaţia sângelui prin corp, care poartă oxigenul şi elementele necesare organismului pentru a lupta cu bolile şi cu oboseala. În plus, studii realizate de cercetătorii britanici au mai arătat că o plimbare zilnică de un sfert de oră, fără încălţăminte în picioare, reduce riscul de obezitate, dar şi de apariţie a bolilor de plămâni.

Pont! Plimbatul dimineaţa, prin iarba încă plină de rouă, este bun pentru vedere.