Main menu

header

12-08-1de Cătălina Tăgârţă

Din când în când, e important să ne „despovărăm” organismul de reziduurile acumulate. Claudia Gheorghe (foto), reprezentanta cabinetului Estetica Plus Consulting, din Bucureşti, ne-a vorbit despre câteva metode moderne şi foarte eficiente de detoxificare: Detox-spa, capsula Heaven Spa şi tratamentul UCW (sau detoxificarea cu argilă).

Grăsimea în sine e o toxină
Puţină lume ştie că grăsimea în sine e o toxină, iar detoxificarea e un ajutor în procesul de slăbire şi remodelare corporală. „Avantajele unei cure de detoxificare sunt curăţirea organismului şi pierderea câtorva kilograme din greutatea corporală. De aceea, părerea mea e că, aşa cum facem curăţenie în casă, e nevoie şi de o curăţare a organismului. Detoxificarea e cu atât mai importantă cu cât trăim într-o lume poluată, iar alimentele sunt pline de chimicale”, ne-a spus Claudia Gheorghe. După fiecare cură, pacienţii spun că se simt în formă, eliberaţi de stres şi încărcătura nervoasă, iar alţii susţin chiar că au un aspect mai frumos. În timpul tratamentului nu trebuie să se respecte anumite reguli, singura recomandare este să se bea multă apă, deoarece celulele se hrănesc cu apă, care, la rândul ei, are rolul de a curăţa. Apoi, pentru o viaţă sănătoasă e nevoie de multe legume şi fructe şi de alimentaţie săracă în grăsimi. „Prin astfel de proceduri sunt acţionate arderile metabolice, aşa că e recomandat să fie făcute mai ales de persoanele care nu sunt atente la ce mănâncă”, a mai adăugat specialista.

DetoxSpa sau „cu picioarele în apă caldă”
DetoxSpa este o procedură de detoxificare prin demagnetizare. Această metodă se realizează cu ajutorul unui lighean special, în care pacientul îşi pune picioarele. Aparatul funcţionează pe baza procesului de electroliză, realizat de o bobină care generează ioni pozitivi şi negativi într-o soluţie salină. Şedinţa de detoxificare oferă 30 de minute de relaxare, timp în care se poate răsfoi, comod, o revistă, cu picioarele scufundate în apă caldă”, ne-a explicat specialista. Dacă se apelează la această metodă e nevoie de 14 şedinţe, care se fac o dată sau de două ori pe săptămână.

„Petele negre ne duc adesea cu gândul la diabet”
În apa din lighean se toarnă o diluţie (diluare) de concentraţie salină, începe procesul de demagnetizare şi astfel se ajunge la detoxificare. „Apa se închide la culoare, iar în funcţie de nuanţa pe care o ia ne dăm seama din ce părţi ale corpului sunt majoritatea toxinelor. Cu această ocazie îndrumăm şi pacienţii să-şi facă anumite controale medicale, în cazul în care bănuim că ar suferi de anumite boli. De exemplu, culoarea galben-verzui ne arată că toxinele provin din tractul urinar, portocaliu de la nivelul chisturilor din ficat, maro înseamnă toxine provenite din ficat, de la tutun, negru tot de la ficat, de la astm sau alcool, culoarea verde-închis înseamnă că toxinele provin din vezica biliară sau că sistemul imunitar e slăbit. De asemenea, dacă în apă apare spumă albă înseamnă că reziduurile sunt din limfă, pacientul are intestinul dereglat sau prezintă insomnii, alergii, iar petele negre ne duc adesea cu gândul la diabet”, a explicat reprezentanta cabinetului Estetica Plus Consulting.

„Capsula funcţionează pe principiul de saună umedă”
Un alt mijloc de detoxificare este cu ajutorul capsulei Heaven Spa. Aceasta permite mixarea unor metode de tratamente unice care oferă în acelaşi timp relaxare şi reenergizare. Efectele sunt multiple: ajută în procesul de slăbire, reduce cantitatea de toxine din organism, activează circulaţia sangvină şi metabolismul, întăreşte sistemul imunitar. Înainte de a intra în capsulă, pacientul se dezbracă de tot şi îşi pune pe el lenjerie intimă de unică folosinţă, iar în unele cazuri i se poate face şi împachetare cu cafea, care stimulează foarte bine drenajul limfatic. „Capsula funcţionează pe principiul de saună umedă, însă înainte de a începe şedinţele propriu-zise are loc o discuţie cu pacientul, în care se stabilesc contraindicaţiile. Acestea sunt: insuficienţă cardiacă, boli de inimă, sarcină, leziuni ale pielii, hemoroizi, epilepsie, stimulator cardiac”, ne-a spus Claudia Gheorghe.

„Rol în stimularea limfatică şi hidratare externă”
Potrivit specialistei, în jumătate de oră, cât durează şedinţa, pacientul e trecut prin mai multe proceduri: saună umedă, infrasaună - razele infraroşii acţionează la doi milimetri în ţesutul subcutanat, unde e ţesutul adipos. Urmează apoi câteva minute de vibromasaj - care stimulează circulaţia limfatică şi accelerează procesele metabolice, dar sprijină şi procesul de slăbire şi de îndepărtare celulară. Apoi, capsula Heaven Spa trece la cromoterapie, care stimulează receptorii foto la nivel celular şi reface ţesutul celular deteriorat. „Fiecare culoare are acţiuni benefice pe partea medicală şi pe partea de beauty, fiecare acţionează pe un organ, pe o zonă. Albastru, de exemplu, are acţiune antiinflamatorie şi calmează, iar verde regenerează şi stimulează. În plus, cromoterapia stimulează secreţia de colagen şi elastină, care după vârsta de 25 de ani încetineşte în corp”, a mai spus specialista. După aceea, capsula trece la duşurile Vichy, care se bazează pe jeturi de apă proiectate pe întregul corp, cu rol în stimularea limfatică şi hidratare externă. E nevoie de 10-12 şedinţe, de două ori pe săptămână.

Slăbire de până la 15 centimetri cu argilă

Tratamentul UCW, cu argilă de la Marea Neagră, este o altă metodă de detoxificare. „În acest caz, pacientul e înfoliat complet, la fel ca o «mumie», după care îmbracă un costum special, care menţine temperatura corpului. Şedinţa durează circa 60-70 de minute, iar la sfârşitul ei, pe lângă detoxificare, se obţine o slăbire de până la 15 centimetri”, a mai spus reprezentanta clinicii. Se recomandă trei-cinci şedinţe, la interval de şapte-zece zile fiecare.
„Tratamentul are însă şi alte beneficii. E vorba despre: tonifiere şi fermitate - revitalizează elastina din organism şi compactează zonele unde este depozitată grăsimea, exfoliere, curăţare şi compactare -, este o soluţie eficientă de reducere a pielii lăsate după sarcină sau schimbării bruşte de greutate, cauzată de diete sau intervenţii chirurgicale”, ne-a mai spus Claudia Gheorghe.

„În cazul DetoxSpa apa se închide la culoare, iar în funcţie de nuanţa pe care o ia ne dăm seama din ce părţi ale corpului sunt majoritatea toxinelor“