Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Durerile de stomac vă dau bătăi de cap? Celebrul doctor Oz spune că acestea nu apar din senin, aşa că e cazul să identificaţi cauzele şi, în funcţie de ele, să apelaţi la diverse remedii naturiste.

Consumaţi tărâţe de psyllium sau cereale integrale
Durerea de stomac trebuie să ne trimită cu gândul, în primul rând, la excesul de tutun, de cafea, alcool sau alimente grase şi prăjite, care sunt greu de digerat. De aceea, doctor Oz a atras atenţia, într-una dintre emisiunile sale, să avem mare grijă la alimentaţie. Aşadar, observaţi cu atenţie orice produs consumat - să vedeţi cum reacţionează organismul la el, sau fiţi atenţi dacă nu cumva aveţi intoleranţă la lactoză. În acest caz e bine să mâncaţi puţin şi des, şi să consumaţi, cel puţin o dată pe zi, tărâţe de psyllium, cereale integrale, fructe şi legume întregi - ce vor favoriza eliminarea alimentelor care stagnează în stomac. Dacă schimbările făcute în alimentaţie nu dau niciun rezultat, mergeţi de urgenţă la un medic gastroenterolog, să vadă dacă nu cumva suferiţi de gastrită sau de ulcer. Alţi factori de risc pentru declanşarea afecţiunilor stomacale sunt: bacteria numită Helicobacter Pylori, colonul iritabil, durerea cauzată de hiperaciditate sau dischinezia biliară.

Nu uitaţi de ceaiul de ghimbir sau de probiotice
Până ajungeţi la medic, puteţi apela la următoarele soluţii de urgenţă: ţineţi la îndemână câteva capsule cu ulei de mentă, iar la nevoie folosiţi-le, întrucât acestea pot calma crampele abdominale. De asemenea, puteţi opta şi pentru un ceai de mentă, de ghimbir sau de muşeţel atunci când vă doare stomacul. Nu uitaţi nici de probiotice. Atât iaurturile, cât şi laptele bătut conţin „bacterii bune”, care au rolul de a reduce inflamaţiile ce fac stomacul mai vulnerabil.

• În caz de constipaţie, e recomandată o alergare uşoară, iar pentru a împiedica apariţia hiperacidităţii şi a favoriza eliminarea reziduurilor toxice din colon, se poate apela la câteva şedinţe de acupunctură