Main menu

header

de Gabriela Niculescu

După o zi încărcată de muncă, toţi avem nevoie să ne refacem energia, de preferat, cât mai repede. Somnul insuficient, alimentaţia dezechilibrată, anumite medicamente şi stresul continuu ne pot lăsa cu o senzaţie de epuizare, pe care ar fi ideal să o tratăm cu un respiro din rutina cotidiană. Dar dacă vacanţa se lasă aşteptată din ce în ce mai mult, iar responsabilităţile cresc zi de zi şi oboseala se instalează confortabil în viaţa dumneavoastră, atunci a venit momentul să o combateţi prin câteva trucuri rapide şi eficiente.

Aţipiţi zece minute
Când simţiţi că vi se închid ochii de oboseală şi nu vă mai puteţi concentra asupra sarcinilor zilnice, retrageţi-vă într-o încăpere liniştită şi aţipiţi zece minute. Un pui de somn de câteva minute vă pune rapid pe picioare şi vă încarcă bateriile pentru câteva ore bune. În timpul zilei nu dormiţi mai mult de o jumătate de oră, întrucât efectul poate fi cel opus şi veţi simţi şi mai acut starea de moleşeală atunci când vă veţi trezi.

Revigoraţi-vă cu apă rece
Pe lângă faptul că trebuie să vă hidrataţi foarte bine în fiecare zi, întrucât şi deshidratarea dă o stare de slăbiciune, vă puteţi revigora instantaneu cu ajutorul apei. Ţine-ţi încheieturile mâinii sub apă rece cinci-zece secunde, spălaţi-vă faţa şi veţi căpăta imediat o doză bună de energie.

Beţi suc de lămâie
Sucul de la o lămâie, diluat cu un pahar cu apă, vă va revigora simţurile. Mirosul natural de lămâie şi vitamina C pe care o conţine acest fruct vă stimulează şi vă dau energie. De asemenea, puteţi achiziţiona un miniparfum cu aromă de citrice, pe care să îl aplicaţi la încheietura mâinii de fiecare dată când aveţi o stare de spirit mai puţin bună.

Mergeţi pe jos
De fiecare dată când vă simţiţi stresaţi şi obosiţi, ieşiţi în aer liber, mergeţi puţin pe jos şi respiraţi profund. Stilul de viaţă sedentar, în care stăm la birou şi ne deplasăm numai cu maşina, ne aduce dezavantaje pe termen lung. Alegeţi, în schimb, să mergeţi pe jos sau, cel puţin, să faceţi plimbări mai des, chiar şi timp de 15 minute.

Un masaj rapid
Nimic nu este mai relaxant, după o zi stresantă, decât o şedinţă de masaj, dar dacă nu aveţi timp sau bugetul nu vă permite acest răsfăţ, puteţi să vă faceţi un masaj rapid al feţei, la ceafă sau la tălpi în doar câteva minute. Masaţi energic zona cefei, bărbiei şi obrajilor, iar seara, când ajungeţi acasă, masaţi tălpile cu un pic de cremă hidratantă. Vă veţi simţi plină de energie în câteva momente.

• Aroma de citrice aduce optimism!

Uitaţi de energizantele artificiale

Băuturile energizante din supermarket şi alte excitante (cafea, tutun) consumate în exces nu vor face decât să vă confere o stare de slăbiciune pe termen lung. Chiar dacă pe moment vă fac să vă simţiţi mai bine, infuzia de energie se va risipi rapid şi nu există beneficii de lungă durată. Mizaţi mai degrabă pe ceaiuri de plante, sucuri naturale, preparate în casă, şi pe trucurile oferite de noi în acest articol.