Main menu

header

de Dana Purgaru

Femeile fumătoare, mai predispuse la accident vascular cerebral

Fumătorii se expun unor afecţiuni identice şi la fel de grave, indiferent de sex, însă, conform unei cercetări recente, femeile prezintă un risc cu 17% mai mare decât bărbaţii de a face un tip mortal de accident vascular cerebral, conform unui studiu realizat de experţii de la Universitatea din Queensland, Australia. Pentru cercetare, aceştia au analizat informaţiile provenite din 80 de studii internaţionale de profil efectuate între anii 1966 şi 2013.

Zahărul creează o dependenţă similară cocainei

O cercetare făcută la Şcoala Medicală Harvard din SUA a descoperit că zahărul creează o dependenţă similară cocainei. Studiul a relevat că de vină ar fi produsele procesate cu un indice glicemic extrem de ridicat. În urma consumului acestora, nivelul de zahăr din sânge cunoaşte o creştere bruscă, după care o scădere la fel de rapidă, iar aceste lucruri declanşează senzaţia de poftă.

Vaccinul antigripal combate riscul de atac cardiac

Oamenii de ştiinţă australieni au afirmat recent că toate persoanele mai vârstnice de 50 de ani ar trebui vaccinate antigripal. Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce un nou studiu a arătat că acest vaccin înjumătăţeşte riscul de a suferi un atac cardiac. Cercetarea a fost realizată pe 559 de pacienţi cu vârste mai mari de 40 de ani, dintre care jumătate suferiseră un atac de cord.

Organele sexuale, întinerite prin injecţii

Orgasm Shot pentru femei şi Priapus Shot pentru bărbaţi sunt două tratamente noi, inventate de specialiştii din cadrul BodyLogicMD din Fort Lauderdale, SUA, menite să revigoreze viaţa sexuală. Remediul constă în plasmă bogată în plachete sangvine şi repară ţesutul afectat sau îmbătrânit al organelor sexuale. Tratamentul a fost folosit în trecut pentru a trata problemele atleţilor, dar este eficient şi în caz de incontinenţă urinară.

Prea mult cupru provoacă Alzheimer

Prea mult cupru în dietă poate duce la apariţia maladiei Alzheimer, avertizează oamenii de ştiinţă americani. Acest mineral, care în cantităţi mici este crucial pentru un organism sănătos, se găseşte în apa de la robinet - de la ţevile prin care curge aceasta -, în carne roşie şi în moluşte, dar şi în fructe şi legume. Dacă este prea mult, cuprul provoacă secretarea în exces şi stocarea proteinei beta amyloid aflată în strânsă legătură cu apariţia demenţei.